Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Sponsoren niet naar WK Qatar 2022

Sponsoren niet naar WK Qatar 2022

Verschillende sponsoren gaan niet naar het WK in Qatar 2022. Verschillende sponsoren van het Nederlands Elftal zullen niet meegaan naar het WK voetbal in Qatar dat eind 2022 begint. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de mensenrechten situatie in Qatar . De situatie rondom de mensenrechten is als sinds de toewijzing van het WK 2022 aan Qatar een groot onderwerp van gesprek. Nu hebben dus meerdere sponsors van het Nederlands Elftal aangegeven dat ze niet mee zullen reizen naar het WK 2022. We vertellen je er alles over.

Sponsoren niet naar WK Qatar

Sponsors niet naar WK in Qatar

De sponsors van het Nederlands Elftal hebben allemaal aangegeven dat ze niet naar Qatar zullen gaan om het WK voetbal bij te wonen. Daarnaast hebben meerdere sponsors aangegeven dat ze geen campagnes zullen voeren rondom het WK 2022. Dit betekent dus geen reclames op het gebied van het WK. Daarentegen zal de shirtsponsoring wel gewoon aanwezig zijn op het Nederlands Elftal shirt.

Sponsors die niet naar het WK gaan:

De lijst met sponsoren die niet naar het WK 2022 in Qatar afreizen is al lang. Bovendien wordt de lijst, mede door sociale druk, steeds langer. Een overzicht van bedrijven die niet meereizen met het Nederlands Elftal naar Qatar:

Supermarktacties WK 2022 Qatar

Voor supermarkten is het WK voetbal altijd een uitgelezen kans om reclame te maken. In het verleden zijn er al veel acties geweest rondom EK’s en WK’s. Je kunt rondom het Europees of Wereldkampioenschap voetbal vaak meedoen aan spaaracties bij verschillende supermarkten. Zo waren er in het verleden al de bavariajurkjes en de wuppies. Of er dit jaar weer zo’n succesvolle supermarktactie rond het WK zal zijn, is natuurlijk nog even afwachten. We zullen jou uiteraard op de hoogte houden van alle WK supermarkt spaaracties.

Eerder gaf ook bondscoach Louis van Gaal al aan dat hij het een “belachelijke keuze” vond om het WK voetbal in Qatar te houden. In een interview zei de bondscoach dat hij het “bullshit” vond dat de FIFA zei dat ze het WK in Qatar houden om het voetbal daar te ontwikkelen.

Mensenrechten in Qatar

De reden voor het wegblijven van de sponsors uit Qatar zijn de mensenrechten. Er is in de loop der tijd al veel over geschreven. Bovendien valt er zoveel te vertellen over de mensenrechten in Qatar dat wij er een uitgebreide pagina over hebben geschreven. Daar vind je alle informatie over de mensenrechtensituatie in Qatar rondom het WK voetbal.

Sponsoren Nederlands Elftal

Aan het Nederlands Elftal zijn natuurlijk verschillende sponsoren verbonden. Zo is ING de hoofdsponsor en bovendien ook de shirtsponsor. Het logo van ING prijkt op het shirt van het Nederlands Elftal. Daarnaast zijn er nog verschillende andere sponsoren die het Nederlands Elftal op verschillende manieren ondersteunen. Hoofdsponsor ING heeft dus al aangegeven dat ze niet zullen afreizen naar Qatar. Daarnaast zullen ze ook geen tickets aan relaties, personeel en klanten verstrekken. Ze hebben overigens wel aangegeven dat ze dit jaar vol zullen inzetten op het vrouwen EK, EURO 2022. Rondom het EK voor vrouwen zul je dus wel veel reclames van de ING-bank tegen komen.

Reactie KNVB wegblijven sponsors Qatar

De KNVB heeft inmiddels een reactie gegeven op het nieuws dat sponsors niet naar het WK zullen reizen. De volledige reactie van de KNVB was:

“De KNVB respecteert de keuzes van commerciële partners om al dan niet met gasten naar Qatar af te reizen en/of het WK in campagnes terug te laten komen”, aldus een woordvoerder van de bond.

“De KNVB heeft als deelnemer aan het WK een andere rol en verantwoordelijkheid dan onze commerciële partners. De bond heeft in 2020 besloten om maatschappelijk bewust deel te willen nemen aan het WK in Qatar.”

“Onderdeel hiervan is dat we onze partners maximaal informeren over de ontwikkelingen in Qatar en onze maatschappelijke inzet. Op basis van deze informatie hebben ze ieder voor zich een besluit genomen.”

WK in Qatar

Het omstreden WK in Qatar wordt pas eind dit jaar gespeeld. Het is namelijk niet alleen omstreden om de mensenrechten, maar ook om de temperatuur in het land. Daarom moet het WK voetbal in de winter gespeeld worden, zodat de temperatuur nog enigszins dragelijk is. Het WK begint op 20 november. Het Nederlands Elftal komt op 21 november voor het eerst in actie in Qatar. Het toernooi duurt tot 18 december 2022. Het WK voetbal in Qatar is live op tv te volgen.

Welke reclames zijn er rondom het WK 2022?

Er zijn veel verschillende WK reclames. Een bekende reclame is de Nike-reclame.

Wie is de hoofdsponsor van het Nederlands Elftal?

ING is de hoofdsponsor van het Nederlands Elftal.

Wanneer is het WK in Qatar?

Het WK in Qatar is van 20 november 2022 t/m 18 december 2022.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *