Ga naar de inhoud
Home » Voetbal op TV » Vrouwenvoetbal op TV

Vrouwenvoetbal op TV

Vrouwenvoetbal op TV kijken? Vrouwenvoetbal is door de jaren heen steeds populairder geworden. Steeds meer voetballiefhebbers houden er dan ook van om een vrouwenvoetbal wedstrijd te bekijken. Lange tijd was dat alles behalve eenvoudig, maar daar is nu gelukkig verandering in gekomen. Wil jij onder meer de wedstrijden van onze Nederlandse Leeuwinnen kunnen volgen? Lees dan snel verder en ontdek op deze pagina alles over het bekijken van vrouwenvoetbal op TV!

Vrouwenvoetbal op TV

BEKIJK OOK: WK 2023 voor vrouwen

Vrouwenvoetbal kijken op TV

Benieuwd waar jij vrouwenvoetbal kunt kijken op TV? De Oranje Leeuwinnen zijn het nationale vrouwenelftal van Nederland. De wedstrijden gespeeld door onze nationale heldinnen zijn live te volgen op Veronica. Dit geldt voor alle internationale wedstrijden. Denk hierbij niet alleen aan de kwalificatiewedstrijden voor bijvoorbeeld het Europees Kampioenschap, maar ook aan de oefeninterlands. Deze wedstrijden zijn allemaal gratis te bekijken op Veronica. In sommige gevallen laat de programmering van Veronica het niet toe, dan wordt er uitgeweken naar SBS9.

Je kan bij Veronica overigens niet alleen maar de daadwerkelijke wedstrijden live bekijken, ook de samenvattingen van alle relevante wedstrijden van het Nederlands vrouwenvoetbal. Mocht je onverhoopt dan toch een wedstrijd hebben gemist, en zou je toch graag nog even de hoogtepunten willen kunnen bekijken? Dan behoort ook dat tot de mogelijkheden op Veronica. Ook voor de samenvattingen geldt dat ze zowel uitgezonden voor de interlands als voor de kwalificatiewedstrijden.

Vrouwenvoetbal live

Is er vrouwenvoetbal live op tv? De oranjeleeuwinnen hebben de harten van het Nederlandse publiek gestolen dankzij de goede prestaties. Door verzorgd goed en aantrekkelijk voetbal te spelen maakt het een leuke competitie om naar te kijken. Hoewel het vrouwenvoetbal nog in de absolute beginfase zit qua toeschouwers, commercie en ook tv rechten, is er al veel om naar uit te kijken. Het vrouwenvoetbal wordt uitgezonden op de betaalzender ESPN. Benieuwd naar welke wedstrijden jij live kunt kijken van het vrouwenvoetbal? Klik dan hier voor het complete programma!

Vrouwenvoetbal Nederland

Voor het Nederlands elftal van het vrouwenvoetbal liggen op dit moment de rechten voor het uitzenden bij de zender Veronica. Dit geldt niet alleen voor de kwalificatiewedstrijden voor grote toernooien, maar ook voor de oefenwedstrijden die door onze Nederlandse vrouwen worden gespeeld. In eerste instantie kan je er op rekenen dat alle wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen te bekijken zijn op Veronica. Dat geldt echter ook voor de samenvattingen. Wedstrijd gemist? Geen probleem want ook de samenvattingen worden uitgezonden door Veronica.

Vrouwenvoetbal Eredivisie ESPN Sports

Het spreekt voor zich dat vrouwenvoetbal zich niet uitsluitend beperkt tot internationaal voetbal. In Nederland hebben we bijvoorbeeld ook de Eredivisie Vrouwen competitie. Wie graag hier een wedstrijd van bekijkt kan dat doen tijdens elke speelronde op zondag om 12h15. ESPN Sports (ESPN) zendt één wedstrijd uit, en biedt deze op een van de kanalen aan haar abonnees. De live uitzending van de wedstrijd vindt steeds plaats aansluitend op Goedemorgen Eredivisie. De presentatie gebeurt daarbij op moment van schrijven steevast door Fresia Cousiño Arias samen met de analiste Leonne Stentler. Zij verzorgt overigens ook het co-commentaar. Samenvattingen van de andere wedstrijden uit de Eredivisie Vrouwen competitie zijn online beschikbaar gesteld. Heb jij nog geen ESPN sport abonnement? Klik hier voor Ziggo klanten en hier voor KPN.

ESPN Sports Go

Het vrouwenvoetbal is ook live te volgen via de ESPN Sports Go App. Op deze manier kun jij overal waar je ook bent of wat je ook aan het doen bent genieten van de dames in actie, zelfs in het buitenland! Bovendien is het op deze manier natuurlijk ook mogelijk om een eerder gespeelde wedstrijd terug te kijken. Heb jij al een abonnement bij ESPN Sports (ESPN) dan is het helemaal makkelijk. Download de app snel en log in op jouw account. Op deze manier hoef jij nooit meer iets te missen van jouw favoriete vrouwen eredivisie team.

Vrouwenvoetbal op TV: Studio Sport

Gelukkig wordt er ook bij Studio Sport steeds meer aandacht besteed aan het vrouwenvoetbal. In de Studio Sport-uitzending van zondagavond kun je de samenvattingen van de Eredivisie Vrouwen bekijken. Bovendien is het zo dat er nu en dan ook een live wedstrijd te zien is in de zondagmiddag uitzending van Studio Sport. De wedstrijden die op vrijdag worden gespeeld krijgen allemaal een uitgebreide samenvatting die online worden aangeboden. Dit gebeurt onder meer op de socials de Eredivisie Vrouwen. Uiteraard zijn er ook samenvattingen die worden aangeboden door ESPN Sports zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven.

Vrouwenvoetbal kijken op andere zenders

In het verleden was het RTL Nederland die de uitzendrechten voor het vrouwenvoetbal in handen had. Samenvattingen van de wedstrijden die werden gespeeld op zaterdag en op zondag werden dan ook uitgezonden op RTL 8. Vandaag de dag is dat niet langer het geval. Wel is het zo dat niet alle rechten voor het Nederlandse vrouwenvoetbal exclusief in handen zijn van ESPN Sports. Het is namelijk zo dat bijvoorbeeld de thuiswedstrijden van FC Twente ook altijd worden uitgezonden door RTV Oost. Deze uitzendingen vinden live plaats waardoor fans van het vrouwenvoetbalelftal van Twente altijd hun team live kunnen aanmoedigen. In ieder geval mag het duidelijk zijn, er bestaan tegenwoordig best een behoorlijk aantal mogelijkheden om in Nederland vrouwenvoetbal te volgen!