Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » VIDEO: Louis van Gaal vindt WK in Qatar belachelijk

VIDEO: Louis van Gaal vindt WK in Qatar belachelijk

Video: Louis van Gaal vindt WK in Qatar belachelijk. Louis van Gaal heeft in een interview aangegeven dat hij het belachelijk vindt dat het WK 2022 in Qatar gehouden wordt. Zoals we Louis van Gaal kennen, neemt hij zelden een blad voor zijn mond. Toen hem gevraagd werd naar de locatie van het WK 2022 deed hij dit ook niet. Hij zei: ‘Ik vind het belachelijk’. Bekijk de video hieronder.

Bron: Twitter

Louis van Gaal over WK in Qatar

Enkele uitspraken van Louis van Gaal over het WK:

  • “Ik vind het belachelijk dat het WK daar is.”.
  • “Dat we in een land spelen om ‘het voetbal daar te ontwikkelen’ zoals de FIFA zen zegt, dat is al bullshit”.
  • “Het gaat gewoon om geld en om commerciële belangen bij de FIFA”.

Een dag later nuanceerde Louis van Gaal zijn uitspraken alweer. hij zei dat hij bedoelde dat het ging om de sportieve kant. Van Gaal had het dus niet over de mensenrechten. Hij zei dat hij bedoelde dat Qatar helemaal niets met voetbal te maken heeft. Over de mensenrechten rondom het WK wil hij geen commentaar geven.

Video van Gaal over WK Qatar 2022

De video met de uitspraken van Louis van Gaal over het WK 2022 in Qatar vind je hieronder:

*de vraag over Qatar is op 5 minuut 30.

Mensenrechten Qatar

Ondanks dat Louis van Gaal benadrukte dat hij het had over Qatar op sportief gebied, is het natuurlijk met de mensenrechten in Qatar ook niet goed gesteld. Daarom is er ook al zoveel ophef over de mensenrechten in Qatar rondom het WK-voetbal in 2022. Daarom hebben wij een uitgebreid artikel gewijd aan de mensenrechtensituatie WK 2022 in Qatar.

Reactie Qatar op van Gaal

De organisatie van het WK 2022 in Qatar heeft al gereageerd op de uitspraken van van Gaal. Het komt niet geheel als een verrassing dat de WK-organisatie niet blij was met de opmerkingen van van Gaal over het WK. “Voor een persoon die al jaren de kracht van het voetbal snapt, is het belachelijk zo’n statement te maken”. Dit zei Hassan Al Thawadi, hoofd van de organisatie van Qatar. Bovendei zei Al Thawadi: “Ik weet zeker dat hij weinig tijd heeft besteed aan het begrijpen van wat voetbal betekent voor Qatar en de Arabische wereld. Onze passie is ongeëvenaard. Het is niet belachelijk dat een Arabisch land het WK organiseert.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *