Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » One Love band ook niet toegestaan op WK vrouwen

One Love band ook niet toegestaan op WK vrouwen

Tijdens het WK 2023 voor vrouwen is de One Love band ook niet toegestaan. Wel komt de FIFA zelf met alternatieve aanvoerdersbanden die de aanvoersters op het WK 2023 kunnen dragen. Het WK 2023 wordt gehouden in Australië en Nieuw-Zeeland en begint op 20 juli 2023.

One Love Aanvoerdersband WK 2023

One Love band ook niet toegestaan op WK vrouwen

Tijdens het toernooi staat de FIFA de One Love band ook niet toe. Wel komt de FIFA met andere armbanden die voor inclusie staan. In totaal heeft de FIFA acht verschillende aanvoerdersbanden ontworpen voor het WK 2023. De aanvoersters kunnen zelf kiezen welke aanvoerdersband ze willen dragen. Welke deelnemende landen voor welke aanvoerdersband gaan kiezen is nog niet bekend.

One Love band WK 2023

Op het WK 2022 in Qatar was er veel ophef over de One love aanvoerdersband. Omdat de speciale aanvoerdersband niet toegestaan was tijdens het WK in Qatar, ontstond er veel commotie. Voor het WK 2023 voor vrouwen heeft de FIFA besloten om de One Love Band ook niet toe te staan. Wel heeft de FIFA vooraf acht verschillende aanvoerdersbanden ter beschikking gesteld die dezelfde boodschap uitdragen. Dit doen ze ongetwijfeld om een scenario zoals in Qatar te voorkomen. Welke aanvoerdersband de Oranje Leeuwinnen op het WK gaan dragen is nog niet bekend.

Over de One Love armband

Wat is precies de One Love band? En wat betekent de speciale One Love Aanvoerdersband? Kortgezegd staat de One Love Band voor verbinding en tegen alle vormen van discriminatie in het voetbal. De One Love Armband heeft de kleuren van de regenboogvlag. Daarnaast is er een 1 (ONE) op te zien die in een hartje verwerkt zit. Toch is deze band niet toegestaan op het WK. Wel is er een vergelijkbare aanvoerdersband die de aanvoersters mogen dragen tijdens het WK. Wil je meer weten over de aanvoerdersband? Lees dan alles over de One Love Aanvoerdersband.

WK 2023 – andere aanvoerdersband

De FIFA heeft er dus uiteindelijk voor gekozen om andere aanvoerdersbanden tijdens het WK 2023 wel toe te staan. Toch zijn aanvoersters niet helemaal vrij in hun keuze. Ze moeten kiezen uit één van de acht armbanden die de FIFA beschikbaar heeft gesteld.

One Love band Oranje Leeuwinnen

De Oranje Leeuwinnen gaan de One Love band dus niet dragen tijdens het WK 2023. Wel kunnen de Leeuwinnen kiezen uit verschillende aanvoerdersbanden die een boodschap uitdragen. Zo kan de aanvoerster van de Oranje Leeuwinnen onder andere kiezen voor:

  1. Gendergelijkheid aanvoerdersband.
  2. Wereldvrede aanvoerdersband.
  3. Inclusiviteit.

Welke aanvoerdersband er uiteindelijk door de aanvoerster gekozen wordt is nog niet bekend. Als ze een vergelijkbare aanvoerdersband als de One Love band willen gaan, kunnen ze bijvoorbeeld voor de inclusiviteit aanvoerdersband kiezen. Deze heeft ook de kleuren van de regenboog.

One Love Band WK Qatar

De One Love band was niet toegestaan tijdens het WK 2022 in Qatar. Er was veel ophef over. Verschillende politie besloten om op de tribune wél een one love band te dragen. Ook Virgil van Dijk zou, als aanvoerder van het Nederlands Elftal, de band in eerste instantie gaan dragen. Toen dreigde de FIFA echter met een schorsing. Er werd besloten om de band toch niet te dragen. Ook daar was een hoop om te doen. Om dit soort scenario’s te voorkomen, heeft de FIFA er nu voor gekozen om zelf met diverse aanvoerdersbanden te komen. Verschillende landen en media kwamen destijds in opstand tegen de FIFA. Zo kwam er onder andere een supporter met een regenboogvlag het veld op. Werd er op tv veel aandacht aan besteed. En ook Duitsland maakte een statement. Ook waren er verschillende politici met een one love speldje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *