Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » WK lied bij Even tot Hier door Jody Bernal

WK lied bij Even tot Hier door Jody Bernal

WK lied van Jody Bernal bij het Programma “Even tot hier”. Het programma Even Tot Hier heeft ook aandacht besteed aan het WK. Even Tot Hier is een satirisch programma waarin Jeroen Woe en Niels van der Laan elke week de actualiteiten doornemen. Een onderdeel van de TV-show is ook een muzikaal stuk. Zo maken ze ook elke week een muzikale cover over een actualiteit. Ze worden hierbij begeleid door Miguel Wiels en band. Deze keer hadden ze het over het WK 2022 in Qatar.

Het WK is niet alleen in het nieuws om de voetbalwedstrijden maar juist ook om de One Love Band. De FIFA heeft verboden om de One Love Band te dragen tijdens de wedstrijden.

WK lied bij Even tot Hier door Jody Bernal

WK lied bij Even tot Hier door Jody Bernal

Even Tot Hier heeft aandacht besteed aan het WK tijdens hun wekelijkse lied. Hierin maken ze samen met een zanger een nieuwe tekst, passend bij de actualiteiten, op een bestaand lied. Deze week zat Jody Bernal bij Even Tot Hier voor een lied over het WK.

Het thema was natuurlijk het verbod van de FIFA op de One Love Band tijdens de wedstrijden. Hierin refereert “Even Tot Hier” naar ons land die geen strijd van protest laat zien, in tegenstelling tot onze andere landen.

De Denen in het zwart, de Duitsers met de mond en wat doet Nederland? Wij steunen Infantino want wij zijn een laf land. Jody Bernal zingt hierover: “gays niet, gays nooit“. Het nummer is een parodie op “Que si Que non”, het nummer waar Jody Bernal in 2000 een grote hit mee scoorde.

WK lied Jody Bernal

Het lied is herschreven door Jody Bernal, samen met de presentatoren Jeroen Woe en Niels van der Laan. Het originele lied is de hit ‘Que Si Que No’ van Jody Bernal.
In het lied wordt gezongen over de ontbrekende ruggengraat van Nederland om protest te tonen tegen het verbod van de FIFA (Infantino) op het dragen van de One Love Band. Nederland houdt zich aan het verbod van de FIFA en draagt tijdens de wedstrijd geen One Love Band.

VIDEO: WK lied Jody Bernal bij Even tot hier

WK lied Jody Bernal bij Even tot hier over de One Love Band

One Love Band Jody Bernal bij Even tot Hier

Wel heeft onze minister tijdens de wedstrijd op dinsdag 29 november een speldje gedragen met de regenboogkleuren.

Het lied begint met dat de KNVB een statement heeft willen maken met het dragen van een One Love Band tijdens de wedstrijden. Vervolgens gaat het lied verder dat de FIFA, en specifiek de directeur van de FIFA Infantino, dit verbood. En dat wanneer een speler van het WK een gele kaart zou krijgen tijdens de wedstrijd wanneer hij wel een One Love Band zou dragen.

De ruggengraat van Nederland komt in het refrein naar voren in de tekst dat Nederland een laf land is en Infantino steunt in het verbod op het dragen van de One Love Band tijdens de wedstrijden. In het refrein wordt eveneens gerefereerd naar het gastland van het WK, Quatar, geen homorechten heeft. Ze zingen namelijk: Gays niet, Gays nooit.

Songtekst & Lyrics

Hieronder lees je het gehele refrein:
Gays niet, gays nooit,
Geen regenboog one love band
Het mag niet van de FIFA
En niet van het gastland
Gays niet, gays nooit
Die band gaat weer af want
We steunen Infantino
Want we zijn een laf land

Het nummer wordt afgespeeld op de hit van Jody Bernal: “Que Si Que Non”.

WK Lied “Even tot hier”

Jeroen Woe en Niels van der Laan maken al langer programma’s over de actualiteiten op een satirische manier. Zo hebben zij samen met Joep van Deudekom en Rob Urgert de Kwis gemaakt, welke gepresenteerd werd door Paul de Leeuw. Ook hier maakte zij ook al nieuwe songteksten op bestaande liederen en melodieën over de actualiteiten.

1 reactie op “WK lied bij Even tot Hier door Jody Bernal”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *