Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » One Love Statement Duitsland WK 2022

One Love Statement Duitsland WK 2022

Statement Duitsland WK 2022; Duitsland heeft op het WK 2022 een statement gemaakt rondom de One Love discussie. Op het WK 2022 in Qatar is veel te doen over de One Love aanvoerdersband. De FIFA heeft spelers namelijk verboden om deze te dragen. Toch heeft Duitsland wel een statement gemaakt op het WK.

Statement Duitsland WK

One Love Statement Duitsland WK 2022

De Duitse selectie heeft voorafgaand aan hun eerste WK duel tegen Japan een duidelijk statement gemaakt. “Die Mannschaft” heeft een signaal afgegeven tegen de maatregelen van de FIFA rondom de One Love aanvoerdersband. Voorafgaand aan de WK wedstrijd tegen Japan maakten de Duitse spelers een statement. Duitsland hield bij de groepsfoto allemaal hun hand voor hun mond.

Spelers Duitsland hand voor hun mond

Duitsland wilde met de hand voor de mond een duidelijk statement maken naar de FIFA. Met hun hand voor de mond geven de Duitsers aan dat ze door de FIFA monddood worden gemaakt. De selectie van Duitsland wil hiermee een duidelijk signaal afgeven naar de FIFA. Bovendien vragen ze zich af waarom een positieve aanvoerdersband niet gedragen mag worden.

One Love aanvoerdersband Duitsland

De One Love aanvoerdersband staat vóór verbinding en is tegen discriminatie. De FIFA verbiedt de band omdat het woord love niet toegestaan is. Bovendien wil de FIFA niet dat er statements gemaakt worden op het veld. Eerder verbood de bond ook al om One Love warmloopshirts te dragen tijdens het warmlopen.

One Love Aanvoerdersband Neuer

Ook de Duitse keeper Manuel Neuer wilde de One Love aanvoerdersband dragen op het WK. Ook dit werd verboden door de FIFA. Neuer had gezegd dat hij, ondanks de gele kaart die hij zou krijgen, de armband toch zou dragen. Later trok hij dit statement na overleg met de Duitse bond en de bondscoach toch in.  De scheidsrechter van de FIFA controleerde voor de wedstrijd Duitsland – Japan de aanvoerdersband van Neuer.

Regenboogschoenen Neuer

Om toch een statement te maken had Manuel Neuer het regenboog patroon op zijn voetbalschoenen staan. Dit is door de FIFA niet bestraft. Op deze manier kon Neuer toch zijn statement maken. Ook deed hij natuurlijk mee met het One Love statement van Duitsland door zijn hand voor zijn mond te houden bij de groepsfoto.

Duitse minister One Love band

Ook de Duitse minister Nancy Faeser heeft een duidelijk statement gemaakt. Zij was aanwezig bij de wedstrijd van Duitsland-Japan. Omdat er voor supporters geen regels zijn droeg de Duitse minister de One Love Aanvoerdersband wél. Bovendien ging ze naast FIFA-voorzitter Gianni Infantino zitten. Daarmee maakte de Duitse minister dus een sterk statement. Ze had de band verstopt onder haar rode jasje en deed haar jasje op de tribune uit.

De Duitse voetbalbond – Statement Duitsland WK

De Duitse voetbalbond wilde eerder naar het internationaal sporttribunaal stappen om een kortgeding tegen de FIFA te voeren. Daarin wilde ze het verbod op de One Love armband aankaarten bij de FIFA.

Rel over armbanden op het WK

De rel over de aanvoerdersbanden op het WK blijft maar voortduren. Eerder in het toernooi gaven veel aanvoerders aan dat ze de armband hoe dan ook zouden dragen, ook al zouden er boetes volgen. Toen de FIFA daar lucht van kreeg besloten ze maatregelen te nemen. In plaats van een boete zouden de aanvoerders een gele kaart krijgen als ze de regenboog armband zouden dragen. Omdat de belangen tijdens een WK heel groot zijn, kozen veel spelers ervoor de band niet te dragen.

Duitsland op het WK

Duitsland zit op het WK 2022 in poule E met Japan, Costa Rica en Spanje. Duitsland geldt meestal als één van de kanshebbers op de wereldbeker. Het WK voetbal in Qatar begint op 20 november 2022. De WK-finale wordt gespeeld op 18 december 2022. Het is nu al één van de meest controversiële WK’s ooit. De WK wedstrijden worden allemaal live op tv uitgezonden. Ook kun je het WK op de radio volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *