Ga naar de inhoud
Home » WK Qatar 2022 » Poules WK Qatar 2022 » Poule G WK Qatar 2022

Poule G WK Qatar 2022

Poule G WK Qatar 2022 is de poule van onder andere Brazilië. Poule G op het WK bestaat naast Brazilië ook uit Servië, Zwitserland en Kameroen. Brazilië is natuurlijk de favoriet in groep G, maar de andere drie landen moeten ook niet onderschat worden. Poule G is een mooie poule om op de voet te volgen. Met veel bekende spelers en ook veel (ex) Eredivisie spelers. Alles over groep G lees je in dit artikel.

Poule G WK Qatar 2022

Poule G WK Qatar 2022

Poule G bestaat uit vier landen. De vier landen in groep G zijn:

 1. Brazilië
 2. Servië
 3. Zwitserland
 4. Kameroen

Van de vier landen uit poule G zullen er twee doorgaan naar de knock-outfase van het WK voetbal. De knock-outfase begint na de groepsfase. De groepsfase begint met de achtste finales en deze worden gespeeld op 3,4,5 en 6 december 2022.

 • Er zijn in totaal 3 speelrondes en 6 wedstrijden in Poule G.
 • Ieder land speelt 3 groepswedstrijden.
 • De nummers 1 en 2 uit groep G gaan door naar de volgende ronde (achtste finales).

Stand Groep G

Bekijk hieronder de stand in poule G:

Poule GWGWGVDVDTP
Poule Brazilië WK Qatar 2022 Brazilië3201316
Poule Zwitserland WK Qatar 2022 Zwitserland3201436
Poule Kameroen WK Qatar 2022 Kameroen3111444
Poule Servië WK Qatar 2022 Servië3012581

Speelschema en uitslagen Groep G

In totaal worden er zes poulewedstrijden gespeeld in groep G. Het speelschema van poule G ziet er als volgt uit:

DagDatumTijd (NL)ThuisUitGroepStadionUitslag
Do.24 november 202211:00speelschema Zwitserland WK Qatar 2022 Zwitserlandspeelschema Kameroen WK Qatar 2022 KameroenGAl Janoub1-0
Do.24 november 202220:00speelschema Brazilië WK Qatar 2022 Braziliëspeelschema Servië WK Qatar 2022 ServiëGLusail2-0
Ma.28 november 202211:00speelschema Kameroen WK Qatar 2022 Kameroenspeelschema Servië WK Qatar 2022 ServiëGAl Janoub3-3
Ma.28 november 202217:00speelschema Brazilië WK Qatar 2022 Braziliëspeelschema Zwitserland WK Qatar 2022 ZwitserlandGStadion 9741-0
Vr.2 december 202220:00speelschema Kameroen WK Qatar 2022 Kameroenspeelschema Brazilië WK Qatar 2022 BraziliëGLusail1-0
Vr.2 december 202220:00speelschema Servië WK Qatar 2022 Serviëspeelschema Zwitserland WK Qatar 2022 ZwitserlandGStadion 9742-3

Programma en speeldata Poule G

In iedere poule speelt elk land één keer tegen elkaar. Dit betekent dat ieder land dus 3 groepswedstrijden speelt op het WK in Qatar. Voor een overwinning krijg je 3 punten, een gelijkspel is 1 punt waard en bij verlies krijgt het land 0 punten. De wedstrijden in Poule G worden gespeeld op:

 • Donderdag 24 november 2022
 • Maandag 28 november 2022
 • Vrijdag 2 december 2022

Wie gaan er door?

Uit iedere poule gaan de nummers 1 en 2 uit de poule door naar de knockout-fase van het WK. De landen die eerste en tweede worden in poule G gaan dus door naar de achtste finales van het WK 2022 in Qatar. Maar wat gebeurt er precies als twee of meer landen een gelijk aantal punten in de poule halen? Lees alles over een gelijke stand in de WK poule.

Poule van Brazilië WK Qatar 2022

De poule van Brazilië op het WK 2022 in Qatar is poule G. In groep G zit Brazilië samen met Servië, Zwitserland en Kameroen. Voor Brazilië moet de groepsfase te overleven zijn. De Brazilianen beschikken natuurlijk over een ijzersterke selectie. Bijna alle spelers van Brazilië spelen bij een grote club. Daarnaast beschikken ze over een aantal wereldsterren als Neymar, Casemiro en Thiago Silva. Tenslotte zien we bij Brazilië een oude bekende terug. Voormalig Ajaxcied Antony zit bij de Braziliaanse selectie. Hij maakte de overstap van Ajax naar Manchester United.

Landen Poule G

In groep G van het WK zitten vier landen: Brazilië, Servië, Zwitserland en Kameroen. We zullen hieronder op ieder land afzonderlijk ingaan.

Brazilië poule G WK Qatar 2022

Brazilië is ook dit jaar weer een grote titelkandidaat voor de WK zege in Qatar. Met een mix van routiniers en jonge talenten hebben de Brazilianen een ijzersterke selectie. Aan bondscoach Adenor Leonardo Bacchi de taak om er een hecht team van te maken. De Brazilianen zijn niet voor niets het meest succesvolle land allertijden op een WK (5 overwinningen).

Servië Poule G WK Qatar 2022

Servië wist een paar goede resultaten neer te zetten in aanloop naar het WK in Qatar. Het Servisch Elftal won onder meer met 4-1 van Zweden en ook uit bij Noorwegen werd gewonnen in de Nations League. Door de goede resultaten eindigde het land eerste in de Nations League poule met Noorwegen, Zweden en Slovenië. Een knappe prestatie. Op het WK 2018 in Rusland was Servië er ook al bij. Toen strandde het land in de groepsfase. Dusan Tadic, die we kennen van Ajax, is de aanvoerder. Verder kennen we Filip Kostic (ex FC Groningen), Nemandja Gudelj (ex Ajax) en daarnaast beschikt Servië over de sterke spits Dušan Vlahović van Juventus.

Zwitserland Poule G WK Qatar 2022

Zwitserland kan wel eens de grote verrassing worden dit WK. In de Nations League wonnen de Zwitsers achtereenvolgens van Portugal, Spanje en Tsjechië. De Zwitsers hebben zich vanaf 2006 voor ieder WK gekwalificeerd. Bovendien haalde Zwitserland op EURO 2020 nog de kwartfinale. Zwitserland beschikt over een goed, degelijk elftal. Met bekende namen als Xhaka (Arsenal), Shaqiri (Liverpool) en Seferovic (Benfica). Ook zien we bij Zwitserland een Eredivisie speler in de selectie. PSV-keeper Yvon Mvogo speelt voor Zwitserland.

Kameroen poule G WK Qatar 2022

Kameroen mistte het WK 2018 in Rusland maar heeft zich nu weer weten te plaatsen voor het WK voetbal. In de geschiedenis van het WK overleefde Kameroen slechts één keer de poulefase (1990). Toch beschikt Kameroen over een matige selectie. Bondscoach Song (voormalig Liverpool speler) heeft weinig ervaren spelers tot zijn beschikking. De belangrijkste speler van Kameroen is toch wel Choupo-Moting van PSG. Daarnaast komt André Onana (ex Ajax) uit voor Kameroen. Wellicht dat hij een heldenrol op zich kan nemen in één van de poulewedstrijden van Kameroen. Zonder Eyong Enoh wordt het voor Kameroen sowieso een lastig WK.

Speelschema poule G achtste finales (knockout-fase)

De nummer één en twee uit poule G gaan door naar de knockout-fase van het WK. Na de poulefase volgen de achtste finales. Daarin neemt de nummer 1 van poule G het op tegen de nummer 2 uit poule H. De nummer 2 van poule G neemt het op tegen de nummer 1 van poule H.

Programma poule G voor de achtste finales:

#DagDatumTijdThuisUitStadion
53Ma.5-dec-2220:001G2HStadion 974
55Di.6-dec-2220:001H2GLusail Stadion
Programma poule G achtste finales

Voorspelling Poule G

Onze voorspelling van de eindstand in poule G:

 1. Brazilië
 2. Zwitserland
 3. Servië
 4. Kameroen

Onze voorspelling van Poule G is dat Brazilië de poule met overmacht gaat winnen. De Brazilianen beschikken over een waanzinnig sterk elftal dat maar zo eens het WK kan gaan winnen. Voor Brazilië wordt de groepsfase dus een opwarmertje. Vervolgens verwachten we dat Zwitserland de poulefase op het WK gaat doorkomen. De Zwitsers hebben in het verleden bewezen heel goed als een team te kunnen spelen. Het zal er wel om gaan spannen, want Kameroen, Servië en Zwitserland zijn op papier erg aan elkaar gewaagd. Het kan dus nog alle kanten op in Groep G.

Stadions Poule G

Er zijn acht verschillende stadions tijdens het WK 2022 in Qatar. In poule G wordt in vier verschillende stadions gespeeld:

 1. Al Janoub Stadion
  Het Al Janoub stadion ligt in de plaats Al Wakrah. Het stadion is speciaal gebouwd voor het WK voetbal in Qatar. Het is gebouwd als vervanging van het oude stadion, het “Al Wakrah Stadion”. Het uiterlijk van het stadion is gebaseerd op de traditionele dhow-boten die gebruikt werden door parelduikers uit de regio. Het stadion biedt plaats aan 40.000 toeschouwers. In het stadion worden tijdens het verschillende poulewedstrijden gespeeld. Daarnaast wordt een achtste finale in het Al Janoub Stadion gespeeld.
 2. Lusail Stadion
  Het Lusail Stadion ligt in Lusail City. Het Lusail Stadion is het grootste WK stadion. Daarom zal ook de finale van het WK in het stadion gespeeld worden. Er kunnen maar liefst 80.000 toeschouwers in het stadion. Het stadion ligt op ongeveer 23 km ten noorden van Doha. Naast de finale wordt ook een halve finale en een kwartfinale in het stadion gespeeld. Het stadion is splinternieuw; het werd geopend op 22 november 2021.
 3. Stadion 974
  Stadion 974 ligt in de Doha, de hoofdstad van Qatar. Het nummer in de naam van het stadion lijkt misschien wat vreemd, maar dit heeft wel degelijk een reden. Allereerst is het stadion gebouwd uit zeecontainers. Er zijn precies 974 containers gebruikt. Daarnaast is 974 het landnummer van Qatar. In het stadion kunnen 40.000 toeschouwers. Naast de groepswedstrijden wordt ook een achtste finale gespeeld in het stadion.

Speelsteden Groep F

In groep F worden de wedstrijden gespeeld in drie verschillende speelsteden. In totaal zijn er vijf speelsteden tijdens dit WK en acht verschillende stadions. De speelsteden van poule G zijn:

 1. Al Wakrah
  Al Wakrah is één van de oudste steden van Qatar. Het bestaat al sinds 1828 en ligt aan de zuidoostkust Doha. Al Wakrah ligt op ongeveer 17 km van de hoofdstad Doha. Met een prachtig zandstrand en veel bezienswaardigheden is het één van de mooiste speelsteden dit WK. In de WK speelstad vind je het Al Janoub Stadion, dat geïnspireerd is op de tradionele dhow-boten.
 2. Lusail City
  Lusail is een splinternieuwe stad in Qatar. Het ligt op ongeveer 23 km van het centrum van Doha. De naam Lusail verwijst naar de plant “Al Wassail”, die veel in het gebied groeit. De stad Lusail bestond nog niet toen bekend werd dat het WK 2022 in Qatar gehouden zou worden. Wel kun je de stad kennen van de MotoGP of de Formule 1 van Qatar. Het circuit ligt namelijk wel in die regio.
 3. Doha
  Doha is de hoofdstad van Qatar. Bovendien is Doha met bijna 2.4 miljoen inwoners de grootste stad van Qatar. In Doha zijn 2 voetbalstadions te vinden tijdens dit WK: het Khalifa International Stadion en het Education City Stadion. Doha betekent overigens “rondheid”. Dit is een verwijzing naar de vele ronde baaien rond Doha.

Alle WK poules

Ben je op zoek naar een overzicht van alle andere WK poules? Bekijk de standen in alle WK groepen of bekijk de stand van:

Meest gestelde vragen

Welke landen zitten in poule G op het WK 2022 in Qatar?

Poule G bestaat uit Brazilië, Servië, Zwitserland en Kameroen.

Hoeveel landen gaan er door uit poule G.

Uit poule G gaan twee landen door.

Wie gaan er door uit poule G?

De nummers één en twee uit poule G gaan door naar de achtste finales.

Welke landen doen allemaal mee aan het WK?

Naast de landen in poule G zijn er nog 28 deelnemende landen. Bekijk alle poules en alle deelnemende landen.

In welke stadions worden de poulewedstrijden in poule G gespeeld?

De wedstrijden in poule G worden gespeeld in het Lusail Iconic Stadium, Stadium 974 en het Al Janoub stadium.

In welke speelsteden worden de wedstrijden in poule G gespeeld?

De wedstrijden in poule G worden gespeeld in Al Wakrah, Lusail City en Doha.

In welke poule zit het Nederlands Elftal?

Nederland zit in poule A tijdens het WK 2022 in Qatar.