Ga naar de inhoud
Home » WK Qatar 2022 » Poules WK Qatar 2022 » Poule F WK Qatar 2022

Poule F WK Qatar 2022

Poule F WK Qatar 2022 is de poule van onder andere België en Kroatië. De poule van de Rode Duivels bestaat naast de Belgen uit Canada, Marokko en Kroatië. Poule F is een interessante poule omdat er veel landen in zitten die aan elkaar gewaagd zijn. Natuurlijk is het spannend om België en Marokko op de voet te volgen, maar ook Kroatië heeft een prachtig team. Poule F is een typische poule waar veel landen aan elkaar gewaagd zijn. Alles over groep F lees je in dit artikel.

Poule F WK Qatar 2022

Poule F WK Qatar 2022

In poule F zitten vier landen. De vier landen in groep F zijn:

 1. België
 2. Canada
 3. Marokko
 4. Kroatië

Van de vier landen uit poule F zullen er twee doorgaan naar de knock-outfase van het WK voetbal. De knock-outfase begint na de groepsfase. De knock-outfase begint met de achtste finales en deze worden gespeeld op 3,4,5 en 6 december 2022.

 • Er zijn in totaal 3 speelrondes en 6 wedstrijden in Poule F.
 • Ieder land speelt 3 groepswedstrijden.
 • De nummers 1 en 2 uit groep F gaan door naar de volgende ronde (achtste finales).

Stand Groep F

Bekijk hieronder de stand in poule F:

Poule FWGWGVDVDTP
Poule Marokko WK 2022 Qatar Marokko3210417
Speelschema Kroatië WK Qatar 2022 Kroatië3120415
Poule België WK Qatar 2022 België3111124
Poule Canada WK Qatar 2022 Canada3003270

Speelschema en uitslagen Groep F

In totaal worden er zes poulewedstrijden gespeeld in groep F. Het speelschema van poule F ziet er als volgt uit:

DagDatumTijd (NL)ThuisUitGroepStadionUitslag
Wo.23 november 202211:00speelschema Marokko WK 2022 Qatar MarokkoSpeelschema Kroatië WK Qatar 2022 KroatiëFAl Bayt0-0
Wo.23 november 202220:00speelschema België WK Qatar 2022 Belgiëspeelschema Canada WK Qatar 2022 CanadaFAhmad Bin Ali1-0
Zo.27 november 202214:00speelschema België WK Qatar 2022 Belgiëspeelschema Marokko WK 2022 Qatar MarokkoFAl Thumama0-2
Zo.27 november 202217:00Speelschema Kroatië WK Qatar 2022 Kroatiëspeelschema Canada WK Qatar 2022 CanadaFKhalifa International4-1
Do.1 december 202216:00speelschema Canada WK Qatar 2022 Canadaspeelschema Marokko WK 2022 Qatar MarokkoFAl Thumama1-2
Do.1 december 202216:00Speelschema Kroatië WK Qatar 2022 Kroatiëspeelschema België WK Qatar 2022 BelgiëFAhmad Bin Ali0-0

Programma Poule F

In iedere poule speelt elk land één keer tegen elkaar. Dit betekent dat ieder land dus 3 groepswedstrijden speelt op het WK in Qatar. Voor een overwinning krijg je 3 punten, een gelijkspel is 1 punt waard en bij verlies krijgt het land 0 punten. De wedstrijden in Poule F worden gespeeld op:

 • Woensdag 23 november 2022
 • Zondag 27 november 2022
 • Donderdag 1 december 2022

Wie gaan er door?

Uit iedere poule gaan de nummers 1 en 2 uit de poule door naar de knockout-fase van het WK. De landen die eerste en tweede worden in poule F gaan dus door naar de achtste finales van het WK 2022 in Qatar. Benieuwd naar wat er gebeurt als twee landen hetzelfde aantal punten halen? Bekijk dan wie er door gaat bij een gelijk aantal punten in de poule.

Poule van België WK Qatar 2022

Poule F is de poule van België op het WK 2022 in Qatar. De Rode Duivels hebben het niet getroffen met de poule. Met tegenstanders als Marokko, Canada en Kroatië moeten de Rode Duivels aan de bak om de poulefase te overleven. België is natuurlijk wel de favoriet in groep F, maar zal aan de bak moeten. De wedstrijd België – Kroatië wordt er één om naar uit te kijken. Bovendien kan die poulewedstrijd maar zo eens gaan bepalen wie Poule F gaat winnen. De Rode Duivels beschikken natuurlijk over een goede mix van ervaren topspelers en grote talenten. Daarom kan België dit WK wel eens heel ver komen.

Poule van Marokko WK Qatar 2022

Marokko zit in poule F op het WK 2022 in Qatar. Het Marokkaanse elftal heeft het niet getroffen met de loting in groep F. Marokko heeft België en Kroatië als moeilijkste tegenstanders. Daarentegen moet Canada een land zijn waar het Marokkaanse Elftal van kan winnen. Als Marokko weet te stunten tegen België of Kroatië kan het land wellicht de achtste finales halen. Marokko beschikt over een paar goede spelers waarvan we er een aantal uit de Eredivisie kennen. Zo speelt Noussair Mazraoui voor Marokko. Ook Hakim Ziyech komt op het WK voor Marokko in actie. Redenen te meer dus om naar het Marokkaans Elftal te kijken op het WK in Qatar.

Landen Poule F

In groep F van het WK zitten vier landen: België, Marokko, Kroatië en Canada. We zullen hieronder op ieder land afzonderlijk ingaan.

België poule F WK Qatar 2022

België zit in groep F op het WK 2022 in Qatar. De tegenstanders zijn Kroatië, Marokko en Canada. Dit betekent voor de Rode Duivels dat ze meteen in de poule al aan de bak moeten. Het zijn namelijk niet allemaal eenvoudige opponenten. De Belgen beschikken over een groot aantal ervaren topspelers: Courtois (Real Madrid), Thomas Meunier (Borussia Dortmund), de Bruyne (Manchester City), Witsel (Atletico Madrid), Hazard (Real Madrid) en natuurlijk Lukaku (Internazionale). Naast een zee aan ervaring beschikken de Rode Duivels dit WK ook over een hoop talenten. Charles De Ketelaere, Alexis Saelemaekers, Amadou Onana en Zeno Debast zijn Belgische aanstormende talenten. Gaat bondscoach Martinez België eindelijk ver in een groot toernooi loodsen? Het is met deze selectie in ieder geval wel mogelijk.

Marokko Poule F WK Qatar 2022

Marokko heeft een zware loting te pakken op het WK 2022 in Qatar. Met name België en Kroatië zijn zware tegenstanders. Het wordt voor Marokko dan ook een loodzware opgave om de poulefase door te komen. Marokko speelt de eerste poulewedstrijd in groep F tegen Kroatië en dit kan dus al meteen een hele belangrijke wedstrijd worden. Daarna volgen de Rode Duivels. In de eerste twee lastige wedstrijden moet Marokko dus al meteen punten zien te pakken op het WK. Anders zit het toernooi er voor het Marokkaans elftal alweer op voordat ze de laatste poulewedstrijd tegen Canada spelen.

Kroatië Poule F WK Qatar 2022

Kroatië is natuurlijk de verliezend finalist van het WK 2018 is Rusland. Op EURO 2020 was het Kroatisch Elftal iets minder gelukkig. Toen kwamen ze in de achtste finales al meteen grootmacht Spanje tegen. Na verlenging moest Kroatië toen naar huis. Kroatië zal zich daarvoor willen revancheren op het WK in Qatar. De Kroaten hebben een lastige poule te pakken. Kroatië zit samen met België, Marokko en Canada in poule F en met name de wedstrijden tegen België en Marokko worden dus extra spannend. Uiteraard beschikt Kroatië weer over een ijzersterke selectie met bekende spelers als: Mateo Kovačić (Chelsea), Andrej Kramarić       (Hoffenheim), Ivan Perišić (Internazionale) en natuurlijk de knipoog Kroaat Domagoj Vida. Toch zijn er ook een aantal internationals niet bij. Kroatië mist spelers als Rakitic, Modric en Mandzukic dit WK. Het wordt voor dit nieuwe Kroatië dus een lastige opgave.

Canada poule F WK Qatar 2022

We weten weinig van het Canadees Elftal. Canada eindigde bovenaan in de kwalificatiepoule en hield daarmee landen als Mexico, de VS en Costa Rica achter zich. Toch wordt het pas de tweede keer dat Canada naar het WK voetbal gaat. Alleen in 1986 (Mexico) deed Canada mee aan het WK voetbal. Ze zullen er op het WK van 2026 overigens weer bij zijn. Dan zijn ze het organiserende land (samen met de VS en Mexico). Canada lijkt misschien de zware underdog in poule F, maar toch beschikken de Canadezen over een aantal goede spelers. Wat dacht je van Davies van Bayern München? Het Canadees Elftal heeft bovendien een Nederlands tintje. De Nederlander Marcel de Jong speelt voor Canada. Hij heeft ook de Canadese nationaliteit en mag daarom voor Canada uitkomen. Gaat Canada stunten in de loodzware poule F?

Speelschema poule F achtste finales (knockout-fase)

De nummer één en twee uit poule F gaan door naar de knockout-fase van het WK. Maar tegen wie moet de winnaar en de nummer twee van poule F in de knock-outfase? Na de poulefase volgen de achtste finales. Daarin neemt de nummer 1 van poule F het op tegen de nummer 2 uit poule E. De nummer 2 van poule F neemt het op tegen de nummer 1 van poule E.

Programma poule F voor de achtste finales:

#DagDatumTijdThuisUitStadion
53Ma.5-dec-2216:001E2FAl Janoub Stadion           
55Di.6-dec-2216:001F2EEducation City Stadion 
Programma poule F achtste finales

Voorspelling Poule F

Onze voorspelling van de eindstand in poule F:

 1. België
 2. Kroatië
 3. Marokko
 4. Canada

Het belooft spannend te worden in groep F dit WK. België is op papier natuurlijk de sterkste ploeg, maar moet nog maar zien te winnen van Kroatië en Marokko. Na onze nummer één België gaat het heel spannend worden. Zowel Kroatië als Marokko hebben een goede kans om door te gaan. Hoewel we Kroatië iets sterker inschatten, hebben ze een vrij nieuw elftal. Veel ervaren spelers zijn weg en dat is altijd een lastig omslagpunt. Bovendien kan Marokko maar zo eens stunten. Voor Canada geldt in onze ogen “meedoen is belangrijker dan winnen” dit WK. De Canadezen moeten vooral gaan genieten van het tweede WK waar ze aan mee doen.

Stadions Poule F

Er zijn acht verschillende stadions tijdens het WK 2022 in Qatar. In poule F wordt in vier verschillende stadions gespeeld:

 1. Khalifa International Stadion
  Het Khalifa International Stadion ligt in de hoofdstad van Qatar, Doha. Het stadion werd geopend in 1976 en was destijds het grootste stadion van Qatar. Na drie renovaties is het stadion nu één van de modernste stadions van Qatar. Er is plek voor 48.000 toeschouwers. In het Khalifa International Stadion wordt één groepswedstrijd in poule F gespeeld. Alleen de wedstrijd tussen Kroatië en Canada wordt in het Khalifa International Stadion gespeeld.
 2. Al Thumana Stadion
  Het Al Thumana Stadion is in groep F het decor van twee poulewedstrijden. Het stadion ligt in Doha en biedt plaats aan 40.000 toeschouwers tijdens het WK. Na het WK wordt het stadion deels afgebroken en zal er plaats blijven voor 20.000 fans. De overige stoeltjes worden gedoneerd aan ontwikkelingslanden. De wedstrijd van de Rode Duivels tegen het Marokkaanse Elftal is in dit stadion. Daarnaast wordt Canada-Marokko hier gespeeld. Het stadion is voor Marokko dus een belangrijk decor.
 3. Ahmad Bin Ali Stadion
  Het Ahmad Bin Ali Stadion ligt in Al Rayyan, een stad in het midden van Qatar. Het stadion is ook bekend als het Al Rayyan Stadion. Normaal gesproken wordt het stadion gebruikt door de Qatarese voetbalclubs Al-Rayyan en Al Kharaitiyat SC. Voor het WK is het stadion gerenoveerd en uitgebreid. Daardoor kunnen er nu 43.000 fans in het stadion (in plaats van 21.282).  In dit stadion worden twee groepswedstrijden uit poule F gespeeld.
 4. Al Bayt Stadion
  Het Al Bayt Stadion ligt in de plaats Al Khor (Al Khawr). Om het stadion is Al Bayt Stadium Park te vinden. Het stadion is speciaal voor dit WK gebouwd. De bouw begon in 2014 en het stadion werd op 30 november 2021 geopend. Tijdens het WK kunnen er 60.000 toeschouwers in het stadion. Het Al Bayt stadion wordt naast één groepswedstrijd in Poule F ook gebruik voor een achtste finale, een kwartfinale en een halve finale. Bovendien speelt het Nederlands Elftal tegen Qatar in het Al Bayt Stadion. In groep F wordt de wedstrijd van Marokko tegen Kroatië in het Al Bayt Stadion gespeeld.

Speelsteden Groep F

In groep F worden de wedstrijden gespeeld in drie verschillende speelsteden. In totaal zijn er vijf speelsteden tijdens dit WK en acht verschillende stadions. De speelsteden van poule F zijn:

 1. Al Khor
  Al Khor ligt op ongeveer 60 km van Doha. De stad wordt ook wel Al Khawr genoemd. In Al Khor wonen iets meer dan 30.000 mensen. De stad is één van de vijf speelsteden dit WK en heeft één WK stadion. Al Khor betekent “baai”. De stad ligt namelijk in een drie kilometer lange inham. Al Khor is één van de oudste steden van Qatar.
 2. Al Rayyan
  Al Rayyan ligt in het midden van Qatar en wordt ook wel het “overstromingsgebied” of “irrigatiegebied” genoemd vanwege zijn lage ligging. Het woord “Ray” betekent in het Arabisch dan ook irrigatie. Al Rayyan heeft ongeveer 450.000 inwoners en is dus een behoorlijke stad. In Al Rayyan vind je het Ahmed Bin Ali Stadion.
 3. Doha
  Doha is de hoofdstad van Qatar. Bovendien is Doha met bijna 2.4 miljoen inwoners de grootste stad van Qatar. In Doha zijn 2 voetbalstadions te vinden tijdens dit WK: het Khalifa International Stadion en het Education City Stadion. Doha betekent overigens “rondheid”. Dit is een verwijzing naar de vele ronde baaien rond Doha.

Alle WK poules

Ben je op zoek naar een overzicht van alle andere WK poules? Bekijk de standen in alle WK groepen of bekijk de stand van:

Meest gestelde vragen

Welke landen zitten in poule F op het WK 2022 in Qatar?

Poule F bestaat uit België, Kroatië, Canada en Marokko.

Hoeveel landen gaan er door uit poule F.

Uit poule F gaan twee landen door.

Wie gaan er door uit poule F?

De nummers één en twee uit poule F gaan door naar de achtste finales.

Welke landen doen allemaal mee aan het WK?

Naast de landen in poule F zijn er nog 28 deelnemende landen. Bekijk alle poules en alle deelnemende landen.

In welke stadions worden de poulewedstrijden in poule F gespeeld?

De wedstrijden in poule F worden gespeeld in het Khalifa International Stadium, het Ahmad Bin Ali Stadium, het Al Thumana Stadium en het Al Bayt Stadium.

In welke speelsteden worden de wedstrijden in poule F gespeeld?

De wedstrijden in poule F worden gespeeld in Al Rayyan, Al Khor en Doha.

In welke poule zit het Nederlands Elftal?

Nederland zit in poule A tijdens het WK 2022 in Qatar.