Ga naar de inhoud
Home » WK Qatar 2022 » Poules WK Qatar 2022 » Poule C WK Qatar 2022

Poule C WK Qatar 2022

Poule C WK Qatar 2022 is de poule van onder andere Argentinië. Lees alles over groep C tijdens het WK 2022 in Qatar. Poule C is de Poule van één van de WK-favorieten: Argentinië. Naast Argentinië zitten ook Saudi-Arabië, Mexico, en Polen in poule C. Groep C is één van de acht WK poules. Groep C wordt een interessante groep om in de gaten te houden. Lionel Messi wil graag een keer wereldkampioen worden. Daarnaast spelen er een aantal Eredivisiespelers in groep C. Een boeiende poule dus.

Poule C WK Qatar 2022

Eindstand Poule C WK Qatar 2022

De uitslag van poule C op het WK 2022 is:

 1. Argentinië
 2. Polen
 3. Mexico
 4. Saudi-Arabië

Argentinië en Polen zijn door naar de achtste finales.

Stand Groep C

Bekijk hieronder de stand in poule C:

Poule CWGWGVDVDTP
Poule Argentinië WK Qatar 2022 Argentinië3201526
Poule Polen WK Qatar 2022 Polen3111224
Poule Mexico WK 2022 Qatar Mexico3111234
Poule Saudi-Arabië WK 2022 Qatar Saudi-Arabië3102353

Uitslagen Poule C

In totaal worden er zes poulewedstrijden gespeeld in groep C. Het speelschema van poule C ziet er als volgt uit:

DagDatumTijd (NL)ThuisUitGroepStadionUitslag
Di.22 november 202211:00speelschema Argentinië WK Qatar 2022 Argentiniëspeelschema Saudi-Arabië WK 2022 Qatar Saudi-ArabiëCLusail1-2
Di.22 november 202217:00speelschema Mexico WK 2022 Qatar Mexicospeelschema Polen WK Qatar 2022 PolenCStadion 9740-0
Za.26 november 202214:00speelschema Polen WK Qatar 2022 Polenspeelschema Saudi-Arabië WK 2022 Qatar Saudi-ArabiëCEducation City2-0
Za.26 november 202220:00speelschema Argentinië WK Qatar 2022 Argentiniëspeelschema Mexico WK 2022 Qatar MexicoCLusail2-1
Wo.30 november 202220:00speelschema Saudi-Arabië WK 2022 Qatar Saudi-Arabiëspeelschema Mexico WK 2022 Qatar MexicoCLusail1-2
Wo.30 november 202220:00speelschema Polen WK Qatar 2022 Polenspeelschema Argentinië WK Qatar 2022 ArgentiniëCSatdion 9740-2

Wedstrijden Poule C WK Qatar 2022

In iedere poule speelt elk land één keer tegen elkaar. Dit betekent dat ieder land dus 3 groepswedstrijden speelt op het WK in Qatar. Voor een overwinning krijg je 3 punten, een gelijkspel is 1 punt waard en bij verlies krijgt het land 0 punten. De wedstrijden in Poule C worden gespeeld op:

 • Dinsdag 22 november 2022
 • Zaterdag 26 november 2022
 • Woensdag 30 november 2022

In poule C zitten vier landen. De vier landen in poule C zijn:

 1. Argentinië
 2. Saudi-Arabië
 3. Mexico
 4. Polen

Van de vier landen uit poule C gaan er twee door naar de knock-outfase van het WK voetbal. De knock-outfase begint na de groepsfase. De knock-outfase begint met de achtste finales en deze worden gespeeld op 3,4,5 en 6 december 2022.

 • Er zijn in totaal 3 speelrondes en 6 wedstrijden in Poule C.
 • Ieder land speelt 3 groepswedstrijden.
 • De nummers 1 en 2 uit groep C gaan door naar de volgende ronde (achtste finales).

Wie gaan er door?

Uit iedere poule gaan de nummers 1 en 2 uit de poule door naar de knockout-fase van het WK. De landen die eerste en tweede worden in poule C gaan dus door naar de achtste finales van het WK 2022 in Qatar.

Poule van Argentinië WK Qatar 2022

Poule C is met name bekend vanwege Argentinië, maar ook Mexico en Polen zijn redelijk grote voetballanden. De grote onbekende van poule C is eigenlijk Saudi-Arabië. Argentinië, met Lionel Messi, geldt natuurlijk als één van de titelfavorieten dit  WK. Messi wil ongetwijfeld niets liever dan wereldkampioen aan zijn toch al imposante prijzenkast toevoegen. Ook Polen heeft een topspeler in huis: Robert Lewandowski. Daarnaast is er Mexico, waar we veel (ex) Eredivisie spelers tegenkomen. Denk aan Edson Alvarez (Ajax), Hirving Lozano (ex-PSV), Érick Gutiérrez en Héctor Moreno (ex-PSV).

En dan is er nog die grote onbekende: Saudi-Arabië. Alle spelers uit de selectie van Saudi-Arabië spelen bij een Saoedische club. Geen grote, bekende namen dus. Toch doet het land al voor de 6e keer mee aan een wereldkampioenschap. Ook op het WK 2018 in Rusland waren ze erbij. Het was Bert van Marwijk die Saudi-Arabië door de kwalificatiewedstrijden heen sleepte. De poule van Argentinië belooft dus vooral spannend te worden om de tweede plaats.

Landen Poule C

In groep C van het WK zitten vier landen: Argentinië, Polen, Mexico en Saudi-Arabië. We zullen hieronder op ieder land afzonderlijk ingaan.

Argentinië poule C

Argentinië is natuurlijk één van de landen waarvan veel “kenners” zeggen dat ze wel eens het WK kunnen gaan winnen. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Argentinië wist al 2x eerder het WK te winnen (1978 en 1986) en in 2014 haalde het land nog de finale. Het land beschikt natuurlijk over veel grote sterren. Messi, Agüero, Di Maria, Otamendi en Dybala zijn slechts enkele van de topspelers waarover Argentinië beschikt. Daarnaast zien we ook wat andere bekende namen terug. Nicolás Tagliafico van Ajax speelt voor Argentinië. Kan bondscoach Lionel Scaloni het team tot een succes maken?

Saudi Arabië Poule C

Saudi Arabië was voor ons een grote onbekende. Sterker nog, we konden niet één speler van het land opnoemen. En dat is eigenlijk nog steeds het geval. Sterker nóg, we kennen niet één van de clubs waar de internationals van Saudi Arabië spelen. Onze verwachtingen van Saudi Arabië zijn dan ook niet hoog voor dit WK.

Mexico Poule C

Mexico is natuurlijk altijd een interessant Zuid-Amerikaans land. Het land is op bijna ieder WK aanwezig en dat zegt natuurlijk genoeg. Het wordt dan ook al de 17e keer dat Mexico meedoet aan een WK. Leuk detail: de afgelopen 7 WK’s strandde Mexico steeds in de achtste finales. Mexico beschikt over een goede mix tussen ervaren spelers en jonge talenten. Zo hebben ze onder andere de ervaren Héctor Herrera, Hector Moreno en Jonathan dos Santos in de selectie.             

Polen Poule C

Polen belooft een interessante outsider te worden op het WK in Qatar. Ze beschikken met Robert Lewandowski over misschien wel de beste spits ter wereld. De grote vraag is natuurlijk: Komen er genoeg bruikbare ballen voor Lewandowski dit WK? Naast Lewandowski heeft Polen een aantal aantrekkelijke spelers. Ook zien we op het middenveld Sebastian Szymański van Feyenoord terug. Een andere bekende is Mateusz Klich, die in het verleden onder andere voor PEC Zwolle, FC Twente en FC Utrecht speelde. Polen strandt vaak in de groepsfase van grote toernooien, maar in deze poule  maken de Polen zeker kans om de groepsfase te overleven.

Speelschema poule C achtste finales (knockout-fase)

Tegen wie moet de winnaar en de nummer twee uit groep C in de achtste finales? De nummer één en twee uit poule C gaan dus door naar de knockout-fase van het WK. Na de poulefase volgen de achtste finales. Daarin neemt de nummer 1 van poule C het op tegen de nummer 2 uit poule B. De nummer 2 van poule C neemt het op tegen de nummer 1 van poule B.

Programma poule C voor de achtste finales:

#DagDatumTijdThuisUitStadion
50Za.3-dec-2220:001C2DAhmed Bin Ali Stadion
52Zo.4-dec-2216:001D2CAl Thumama Stadion     
Tegenstanders achtste finales poule C

Voorspelling Poule C WK Qatar 2022

Onze voorspelling van de eindstand in poule C:

 1. Argentinië
 2. Mexico
 3. Polen
 4. Saudi-Arabië

Argentinië is veruit het sterkste land in Groep C dit WK. Onlangs won Argentinië nog van Mexico in de Copa America. Om de tweede plek en een ticket voor de achtste finales strijden Mexico en Polen. Die twee landen gaan uitmaken wie er doorgaat in poule C. De onderlinge wedstrijd tussen Mexico en Polen wordt dan ook een hele belangrijke. Op de laatste plaats verwachten wij Saudi-Arabië. Zij zijn op papier de zwakste ploeg in deze groep. Al met al heeft poule C een aantal zeer interessante wedstrijden. Er spelen immers 3 landen die niet meteen afgeschreven moeten worden.

Stadions Poule C

Er zijn acht verschillende stadions tijdens het WK 2022 in Qatar. In poule C wordt in drie verschillende stadions gespeeld:

 1. Lusail Stadion
  Het Lusail Stadion is het grootste WK stadion op het WK 2022 in Qatar. Het biedt plaats aan 80.000 toeschouwers. Daarom wordt uiteindelijk ook de finale van het WK 2022 in het Lusail Stadion gespeeld. Het stadion ligt in de stad Lusail. Na het WK wordt het stadion hergebruikt voor scholen, cafés, sportfaciliteiten en een shoppingmall. In het Lusail stadion worden in poule C maar liefst drie poulewedstrijden gespeeld.
 2. Stadion 974
  Stadion 974 ligt in de hoofdstad van Qatar, Doha. Het stadion heeft plek voor 40.000 toeschouwers. De naam “974” komt van het internationale telefoonnummer van Qatar. Daarnaast zijn er bij de bouw van het stadion precies 974 containers gebruikt. Het stadion 974 is in groep C het toneel van twee groepswedstrijden waaronder de belangrijke wedstrijd tussen Mexico en Polen.
 3. Education City Stadion
  Het Education City Stadion ligt in Doha. Het stadion heeft een capaciteit van 45.350 toeschouwers. In poule C wordt alleen de poulewedstrijd tussen Polen en Saoedi-Arabië in het Education City Stadion gespeeld. Na het WK worden delen van het stadion hergebruikt. Ook zullen de stoeltjes uit het stadion gedoneerd worden aan ontwikkelingslanden.

Speelsteden Groep C

In groep C worden de wedstrijden gespeeld in twee verschillende speelsteden. In totaal zijn er vijf speelsteden tijdens dit WK en acht verschillende stadions. De speelsteden van poule C zijn:

 1. Lusail
  Lusail ligt op 23 kilometer ten noorden van hoofdstad Doha.  Het is een nieuwe stad die vanuit het niets gebouwd is. Uiteindelijk moeten er ongeveer 450.000 mensen gaan wonen in Lusail. Naast het Lusail Stadion wordt ook de Formule 1 van Qatar in Lusail gehouden. De naam van Lusail komt voort uit “al wassail”. Dit is een plant die veel in het gebied groeit.
 2. Doha
  Doha is de hoofdstad van Qatar. Bovendien is Doha met bijna 2.4 miljoen inwoners de grootste stad van Qatar. In Doha zijn 2 voetbalstadions te vinden tijdens dit WK: het Khalifa International Stadion en het Education City Stadion. Doha betekent overigens “rondheid”. Dit is een verwijzing naar de vele ronde baaien rond Doha.

Alle WK poules

Ben je op zoek naar een overzicht van alle andere WK poules? Bekijk de standen in alle WK groepen of bekijk de stand van:

Meest gestelde vragen

Welke landen zitten in poule C op het WK 2022 in Qatar?

Poule C bestaat uit Argentinië, Saudi-Arabië, Mexico en Polen.

Hoeveel landen gaan er door uit poule C.

Uit groep C gaan twee landen door.

Wie gaan er door uit poule C?

De nummers één en twee uit poule C gaan door naar de achtste finales.

Welke landen doen allemaal mee aan het WK?

Naast de landen in poule C zijn er nog 28 deelnemende landen. Bekijk alle poules en alle deelnemende landen.

In welke stadions worden de poulewedstrijden in poule C gespeeld?

De wedstrijden in poule C worden gespeeld in het Education City Stadium, het Lusail Iconic Stadium en Stadium 974.

In welke speelsteden worden de wedstrijden in poule C gespeeld?

De wedstrijden in poule C worden gespeeld in Lusail City en Doha.

In welke poule zit het Nederlands Elftal?

Nederland zit in poule A tijdens het WK 2022 in Qatar.

Welke landen zijn door naar de achtste finales?

Argentinië en Polen zijn door naar de achtste finales uit poule C.

Wat is de eindstand van poule C op het WK 2022?

1. Argentinië
2. Polen
3. Mexico
4. Saudi-Arabië