Ga naar de inhoud
Home » WK Qatar 2022 » Poules WK Qatar 2022 » Poule B WK Qatar 2022

Poule B WK Qatar 2022

Poule B WK Qatar 2022 is de poule van onder andere Engeland. Lees alles over groep B tijdens het WK 2022 in Qatar. Poule B is de Poule van één van de WK-favorieten: Engeland. Naast Engeland zitten ook Iran, de Verenigde Staten en Wales in poule B. In totaal zijn er 8 verschillende poules met 4 landen. Poule B belooft een spannende WK poule te worden. De clash tussen Engeland en Wales is natuurlijk de de derby van het Verenigd Koninkrijk. Lees alles over groep B op het WK 2022 in Qatar.

Poule B WK Qatar 2022

Eindstand Poule B WK Qatar 2022

De eindstand in poule B op het WK 2022 in Qatar is:

 1. Engeland
 2. Verenigde Staten
 3. Iran
 4. Wales

Engeland en de Verenigde Staten zijn door naar de achtste finales van het WK. De Verenigde Staten is de tegenstander van het Nederlands Elftal in de achtste finales.

Stand Groep B

Bekijk hieronder de stand in poule B:

Poule BWGWGVDVDTP
Poule Engeland WK 2022 Qatar Engeland3210927
Poule Verenigde Staten WK Qatar 2022 Verenigde Staten3120215
Poule Iran WK 2022 Qatar Iran3102273
Wales WK 2022 Wales3012161

Uitslagen Groep B

In totaal worden er zes poulewedstrijden gespeeld in groep B. Het speelschema en de uitslagen van poule B ziet er als volgt uit:

DagDatumTijd (NL)ThuisUitGroepStadionUitslag
Ma.21 november 202214:00speelschema Engeland WK 2022 Qatar Engelandspeelschema Iran WK 2022 Qatar IranBKhalifa International6-2
Ma.21 november 202220:00speelschema Verenigde Staten WK Qatar 2022 Verenigde StatenWK 2022 Wales WalesBAhmad Bin Ali1-1
Vr.25 november 202211:00Speelschema Wales WK 2022 Walesspeelschema Iran WK 2022 Qatar IranBAhmad Bin Ali0-2
Vr.25 november 202220:00speelschema Engeland WK 2022 Qatar Engelandspeelschema Verenigde Staten WK Qatar 2022 Verenigde StatenBAl Bayt0-0
Di.29 november 202220:00speelschema Iran WK 2022 Qatar Iranspeelschema Verenigde Staten WK Qatar 2022 Verenigde StatenBAl Thumama0-1
Di.29 november 202220:00Speelschema Wales WK 2022 Walesspeelschema Engeland WK 2022 Qatar EngelandBAhmad Bin Ali0-3

Wedstrijden Poule B

In iedere poule speelt elk land een keer tegen elkaar. Dit betekent dat ieder land dus 3 groepswedstrijden speelt op het WK in Qatar. Voor een overwinning krijg je 3 punten, een gelijkspel is 1 punt waard en bij verlies krijgt het land 0 punten. De wedstrijden in Poule B worden gespeeld op:

 • Maandag 21 november 2022
 • Vrijdag 25 november 2022
 • Dinsdag 29 november 2022

In poule B zitten vier landen. De vier landen in poule B zijn:

 1. Engeland
 2. Iran
 3. Verenigde Staten
 4. Wales

Van de vier landen uit poule B gaan er twee door naar de knock-outfase van het WK voetbal. De knock-outfase begint na de poulefase. De knock-outfase begint met de achtste finales en deze worden gespeeld op 3,4,5 en 6 december 2022.

 • Er zijn in totaal 3 speelrondes en 6 wedstrijden in Poule B.
 • Ieder land speelt 3 groepswedstrijden.
 • De nummers 1 en 2 uit groep B gaan door naar de volgende ronde.

Wie gaan er door?

Uit iedere poule gaan de nummers 1 en 2 uit de poule door naar de knockout-fase van het WK. De landen die eerste en tweede worden in poule B gaan dus door naar de achtste finales van het WK 2022 in Qatar.

Poule van het Engeland WK Qatar 2022

Poule B is met name bekend vanwege Engeland. Natuurlijk bestaat de groep ook uit Iran, de VS en Wales, maar met name Engeland is natuurlijk een land om in de gaten te houden. De Engelsen bereikten op het afgelopen EK in nog de finale (in Londen). Deze werd na strafschoppen verloren van Italië. De Engelsen zullen zich in Qatar nu willen revancheren en moeten zeker als één van de titelkandidaten gezien worden. Daarom zullen we Engeland goed in de gaten houden dit toernooi.

Landen Poule B

In groep B van het WK zitten vier landen: Engeland, Iran, de VS en Wales. We zullen hieronder op ieder land afzonderlijk ingaan.

Engeland poule B

Engeland is natuurlijk het sterkste land in groep B dit WK. Maar dit betekent natuurlijk nog niet dat de Engelsen de groep zomaar gaan overleven. Na de verloren EK finale tegen Italië stelden de Engelsen namelijk zwaar teleur in de Nations League. Het is voor Engeland dan ook zaak om zich te herpakken dit WK en te laten zien dat ze een titelkandidaat zijn. Natuurlijk beschikt Engeland over topspits Harry Kane, maar daarnaast hebben ze nog een groot aantal topspelers.

Iran Poule B

Iran deed de afgelopen twee WK’s ook al mee. In zowel 2014 (Brazilië) als in 2018 (Rusland) werd Iran al in de groepsfase uitgeschakeld. Het mag dan ook duidelijk zijn dat Iran op dit WK in Qatar graag de poule wil overleven. Met de Verenigde Staten en Wales als “kleinere” landen in de poule zou dit wel eens mogelijk kunnen zijn. De bekendste speler voor ons van Iran is natuurlijk Alireza Jahanbakhsh van Feyenoord.

Verenigde Staten Poule B

Nadat de Verenigde Staten voor het eerst sinds 1986 het afgelopen WK in Rusland (2018) misliep, zijn ze er nu in Qatar “gewoon” weer bij. De bekendste speler van de Verenigde Staten is Christian Pulisic (Chelsea). Wij Nederlanders kennen misschien Jozy Altidore (voormalig AZ) nog wel. De Verenigde Staten is geen kanshebber op de WK-titel, maar in deze poule moet de Verenigde Staten wel door kunnen naar de achtste finales.

Wales Poule B

Wales is voor het eerst sinds 1958 aanwezig op het WK. Dat is natuurlijk al een zeer knappe prestatie. Toch komt dit niet helemaal uit de lucht vallen. Op het EK 2016 strandde Wales is de halve finale. Ook tijdens EURO 2020 overleefde Wales de groepsfase. Daarom zal de loting van Poule B voor de Welshmen als een geschenk uit de hemel komen. Ze hebben slechts één topland in de poule en dat biedt mogelijkheden om naar de achtste finales te gaan. Kan Wales aan de hand van Gareth Bale en Aaron Ramsey laten zien dat ze een hecht team zijn?

Speelschema poule B achtste finales (knockout-fase)

De nummer één en twee uit poule B  gaan dus door naar de knockout-fase van het WK. Na de poulefase volgen de achtste finales. Daarin neemt de nummer 1 van poule B het op tegen de nummer 2 uit poule A. De nummer 2 van poule B neemt het op tegen de nummer 1 van poule A.

Programma poule B voor de achtste finales:

#DagDatumTijdThuisUitStadion
49Za.3-dec-2216:001A2BKhalifa International Stadion
51Zo.4-dec-2220:001B2AAl Bayt Stadion
Tegenstanders poule B achtste finales

Voorspelling Poule B

Onze voorspelling van de eindstand in poule B:

 1. Engeland
 2. Wales
 3. Verenigde Staten
 4. Iran

Wij denken dat Engeland veruit het sterkste land is in Poule B. Daarom is onze verwachting dat Engeland bovenaan eindigt in Poule B. Daarna wordt het echter spannend. Je hebt natuurlijk Wales, dat met een aantal ervaren spelers op het WK verschijnt. Daarnaast heb je de VS. Zij hebben in onze ogen net iets minder kwaliteit in huis om de achtste finales te bereiken. Op de laatste plaats komt vervolgens Iran, omdat zij nog minder kwalitatief goede spelers hebben. Toch is het in Poule B zo dat zowel Wales en de VS als Iran door kunnen naar de volgende ronde. Het belooft in ieder geval een spannende WK poule te worden.

Stadions Poule B

Er zijn acht verschillende stadions tijdens het WK 2022 in Qatar. In poule B wordt in vier verschillende stadions gespeeld:

 1. Al Bayt Stadion
  Het Al Bayt Stadion ligt in Al Khor ten Noorden van hoofdstad Qatar. Het stadion heeft plaats voor 60.000 toeschouwers. In poule B wordt alleen de wedstrijd tussen Engeland en de Verenigde Staten in het Al Bayt Stadion gespeeld.
 2. Al Thumana Stadion
  Het Al Thumana Stadion is een voetbalstadion in Doha, de hoofdstad van Qatar. In het Al Thumana Stadion kunnen 40.000 toeschouwers. Het Al Thumana Stadion is in poule B het toneel van de wedstrijd tussen Iran en de Verenigde Staten.
 3. Khalifa International Stadion
  Khalifa International Stadium is ook een voetbalstadion in Doha. Het stadion heeft plaats voor 40.000 toeschouwers. In het Khalifa International Stadion wordt één poulewedstrijd uit groep B gespeeld. Het is de eerste WK wedstrijd uit groep B tussen Engeland en Iran.
 4. Ahmad Bin Ali Stadion
  Het Ahmad Bin Ali Stadion is een belangrijk stadion in groep B omdat er maar liefst 3 poulewedstrijden uit poule B worden gespeeld. Het stadion staat ook wel bekend als het Al Rayyan stadion, verwijzend naar de stad waar het stadion ligt: Al Rayyan. Het stadion is uitgebreid in de aanloop naar het WK 2022 en er kunnen nu 43.000 bezoekers in het stadion.

Speelsteden Groep B

In groep B worden de wedstrijden gespeeld in drie verschillende speelsteden. In totaal zijn er vijf speelsteden tijdens dit WK en acht verschillende stadions. De speelsteden van poule B zijn:

 1. Al Khor (Al Khawr)
  Al Khor, of Al Khawr, ligt iets ten noorden van Doha. Op ongeveer 60 km ten noorden van de hoofdstad van Qatar vind je Al Khor. De stad heeft iets meer dan 30.000 inwoners. De stad betekent “baai” en dat is ook niet zo vreemd. De stad ligt namelijk aan de oostkust van Qatar.  
 2. Doha
  Doha is de hoofdstad van Qatar. Bovendien is Doha met bijna 2.4 miljoen inwoners de grootste stad van Qatar. In Doha zijn 2 voetbalstadions te vinden tijdens dit WK: het Khalifa International Stadion en het Education City Stadion. Doha betekent overigens “rondheid”. Dit is een verwijzing naar de vele ronde baaien rond Doha.
 3. Al Rayyan
  Al Rayyan ligt in het midden van Qatar en wordt ook wel het “overstromingsgebied” of “irrigatiegebied” genoemd vanwege zijn lage ligging. Het woord “Ray” betekent in het Arabisch dan ook irrigatie. Al Rayyan heeft ongeveer 450.000 inwoners en is dus een behoorlijke stad.

Alle WK poules

Ben je op zoek naar een overzicht van alle andere WK poules? Bekijk de standen in alle WK groepen of bekijk de stand van:

Meest gestelde vragen

Welke landen zitten in poule B op het WK 2022 in Qatar?

Poule B bestaat uit Engeland, Iran, de Verenigde Staten en Wales.

Hoeveel landen gaan er door uit poule B.

Uit poule B gaan twee landen door.

Wie gaan er door uit poule B?

De nummers één en twee uit poule B gaan door naar de achtste finales.

Welke landen doen allemaal mee aan het WK?

Naast de landen in poule B zijn er nog 28 deelnemende landen. Bekijk alle poules en alle deelnemende landen.

In welke stadions worden de poulewedstrijden in poule B gespeeld?

De wedstrijden in poule B worden gespeeld in het Al Bayt Stadium, Al Thumana Stadium, Khalifa International Stadium en Ahmad Bin Ali Stadium.

In welke speelsteden worden de wedstrijden in poule B gespeeld?

De wedstrijden in poule B worden gespeeld in Al Khor, Doha en Al Rayyan.

In welke poule zit het Nederlands Elftal?

Nederland zit in poule A tijdens het WK 2022 in Qatar.

Wat is de eindstand in poule B?

De eindstand in poule B is:
1. Engeland
2. Verenigde Staten
3. Iran
4. Wales

Welke landen uit poule B zijn door naar de achtste finales?

Engeland en de Verenigde Staten zijn door naar de achtste finales.