Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Voorspelling Spanje – Kroatië | EK 2024 | zaterdag 15 juni 2024

Voorspelling Spanje – Kroatië | EK 2024 | zaterdag 15 juni 2024

Op de tweede dag van het EK in Duitsland is er meteen een topwedstrijd. In poule B, de poule die ook wel bekend staat als de “poule des doods”, nemen Spanje en Kroatië het tegen elkaar op. Het belooft dan ook meteen een prachtig voetbalgevecht tussen twee toplanden te worden.

Bekijk de voorspelling van de wedstrijd Spanje – Kroatië op het EK 2024. Je vindt in dit artikel onder andere:

 • De kans dat Spanje van Kroatië wint.
 • De kans dat Kroatië van Spanje wint.
 • Hoe groot de kans is op een gelijkspel bij Spanje -Kroatië.
 • Onze voorspelling van Spanje – Kroatië.
 • De beste odds bij de bookmakers van Spanje – Kroatië.
 • De recente vorm en onderlinge duels.

Voorspelling Spanje - Kroatië EK 2024

Over Spanje – Kroatië

De EK wedstrijd tussen Spanje en Kroatië is de derde van de in totaal 51 EK-wedstrijden.

 • Wedstrijd: Spanje – Kroatië
 • Ronde: poulefase, poule B.
 • FIFA Ranking Spanje:
 • FIFA Ranking Kroatië:

Ook interessant:

Spanje vs Kroatië

Spanje is natuurlijk een voetballand in hart en ziel. Het land heeft veel grote spelers voortgebracht en ook nu heeft de selectie weer een aantal sterspelers. In 2010 werd Spanje nog wereldkampioen. In 2008 én 2012 werd Spanje bovendien Europees Kampioen. Op het afgelopen EK haalde Spanje ook nog eens de halve finales. Het is dan ook niet zo vreemd dat Spanje als één van de topfavorieten geldt om Europees Kampioen te worden.

Kroatië is een land dat de laatste jaren ook goed presteert. Op de laatste twee WK’s eindigde Kroatië tweede en derde. Op het EK gaat het de laatste jaren iets minder. Twee keer strandde het land in de achtste finales. Nu wordt het voor Kroatië al lastig om de achtste finales überhaupt te bereiken. Met Spanje én Italië in één poule wordt het een zwaar EK voor de Kroaten.

Spanje – Kroatië is natuurlijk een prachtig affiche. Er zal dan ook massaal naar de wedstrijd op tv worden gekeken. Het zijn twee grote voetballanden met veel fans. Het belooft dan ook een mooi voetbalspektakel te worden. Ook het stadion waarin gespeeld wordt, het iconische Olympiastadion, is een prachtig toneel voor deze topwedstrijd. 4

Odds Spanje -Kroatië

Wat zijn de odds bij Spanje – Kroatië (EK 2024) op zaterdag 15 juni 2024? De odds geven de kans aan die een land heeft om de wedstrijd te winnen.

Hoe groter de kans is dat een land wint, hoe lager de odds zijn bij de bookmakers. Je krijgt dan namelijk minder uitbetaald. Hoe onwaarschijnlijker het is dat een land wint, hoe meer geld er te verdienen valt.

Dit zijn de odds bij Spanje – Kroatië op het EK 2024:

 • Winst Spanje: 1.92
 • Winst Kroatië: 4.30
 • Gelijkspel: 3.50

Uit de odds kunnen we aflezen dat Spanje favoriet is tegen Kroatië. Toch zijn de Spanjaarden geen enorme favoriet. Ook de kans dat Spanje – Kroatië in een gelijkspel eindigt is zeker niet onmogelijk. De kans dat de Kroaten van Spanje gaan winnen is wel wat kleiner. Bij een overwinning van Kroatië krijg je iets meer dan vier keer je inzet uitbetaald.

Hoe zijn de odds bij Spanje – Kroatië bepaald?

De bookmakers bepalen de odds bij de EK wedstrijden. Om te kijken wat de odds worden bij een EK-wedstrijd houden de bookmakers rekening met een aantal zaken:

 1. De recente vorm van Spanje en Kroatië.
 2. De selectie van Spanje en de selectie van Kroatië.
 3. Onderlinge resultaten tussen de twee landen.
 4. Geschorste of geblesseerde spelers.
 5. Recente resultaten.
 6. Eventueel thuisvoordeel.

Voorspelling Spanje – Kroatië EK 2024

Onze voorspelling van Spanje – Kroatië op het EK 2024 is: 2-1

Hoewel wij denken dat het wel eens een heel spannende wedstrijd kan gaan worden, voorspellen we toch een nipte overwinning voor Spanje. Wij denken dat Spanje licht favoriet zal zijn tegen de Kroaten. Daarnaast verwachten we dat de individuele klasse bij Spanje de doorslag gaat geven en dat Spanje daarom nipt wint van Kroatië.

Over Spanje – Kroatië | Odds, voorspelling en winkans

De wedstrijd tussen Spanje en Kroatië wordt gespeeld op zaterdag 15 juni 2024 om 18:00 uur. De wedstrijd wordt gespeeld in Berlijn, in het Olympiastadion.

Het is de eerste van in totaal drie groepswedstrijden in poule B op het EK 2024.

Je kunt de wedstrijd live op tv kijken, op de radio volgen of via een (gratis) livestream kijken.

Wie denk jij dat er gaat winnen? Laat het hieronder weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *