Ga naar de inhoud
Home » EK 2024 » Selecties EK 2024 » Selectie Kroatië EK 2024 | Alle spelers van Kroatië

Selectie Kroatië EK 2024 | Alle spelers van Kroatië

Wil je de selectie van Kroatië voor het EK 2024 in Duitsland bekijken? In dit artikel lees je alles over de selectie van Kroatië. Tijdens het EK in Duitsland zit Kroatië in poule B.

We bekijken onder meer:

  • De opstelling van Kroatië van het EK.
  • Lijst met spelers van Kroatië.
  • De aanvoerder, bondscoach en sterspelers van Kroatië.
  • Wie de penalty’s, vrije trappen en corners neemt bij Kroatië.
  • Belangrijke afwezigen, geblesseerden en afvallers in de selectie van Kroatië voor het EK 2024.
  • Bekijk ook: Alles over Kroatië op het EK 2024.
Selectie Kroatië EK 2024

Selectie Kroatië EK 2024

Onder leiding van bondscoach Zlatko Dalić neemt Kroatië 26 spelers mee naar het EK 2024 in Duitsland. Zlatko Dalić heeft de selectie van Vatreni bekend gemaakt.

De selectie van Kroatië is:

SELECTIE

Vermoedelijke opstelling van Kroatië op het EK 2024:
Livakovic; Juranovic, Vida, Gvardiol, Stanisic; Modric, Brozovic; Kovacic,Perisic, Kramaric; Budimir;

Over de selectie van Kroatië

De selectie van Kroatië bestaat uit een mix van ervaring en jonge talenten. Modric, Vida, Kovacic, Brozovic en Kramaric brengen de nodige ervaring in het elftal. Gvardiol is natuurlijk het mega talent binnen de selectie van Kroatië. Daarnaast zien we in het Kroatische Elftal ook veel bekende namen uit de Eredivisie. Er spelen maar liefst drie Eredivisie-spelers bij Kroatië. Borna Sosa en Josip Šutalo van Ajax spelen voor Kroatië. Daarnaast zit ook Luka Ivanušec van Feyenoord bij Kroatië. Hoeveel speelminuten zijn gaan krijgen is nog maar de vraag, omdat ze niet altijd basisspelers zijn.

Opstelling Kroatië EK 2024

Kroatië speelt het liefst in een 4-2-3-1-opstelling.

Luka Modric zal een belangrijke spil zijn in de opstelling van Kroatië op het EK 2024. Daarnaast zullen spelers als Sutalo, Sosa en natuurlijk Manchester City speler Gvardiol een belangrijke rol in het elftal vervullen. Kroatië speelt met vier man achterin.

Voor de verdediging spelen waarschijnlijk Milan Brozovic en Luka Modric. Ook Kovacic maakt een grote kans om op het middenveld te spelen. De aanvallende middenvelder is hoogstwaarschijnlijk Kramaric. De mannen die voor de goals moeten zorgen zijn de spitsen Budimir of Musa.

Aanvoerder Kroatië EK 2024

De aanvoerder van Kroatië tijdens het EK 2024 is Luka Modrić.

Luka Modrić is natuurlijk de onbetwiste aanvoerder van Kroatië. Hij is niet alleen aanvoerder, ook is hij de recordinternational allertijden. Al 174 keer speelde hij voor Kroatië. Modric is de aangewezen man om Kroatië bij de hand te nemen. Hij brengt namelijk een schat aan ervaring mee. Modric is inmiddels 38 jaar en speelde tijdens zijn carrière lange tijd voor Real Madrid. Voor die club speelde hij maar liefst 327 wedstrijden.

Ook won Modric met Real Madrid maar liefst vijf keer de UEFA Champions League. Hij weet dus wat winnen is en wellicht kan Modric met Kroatië ook voor een stunt zorgen op EURO 2024.

Sterspelers Kroatië op het EK 2024

Ieder land heeft natuurlijk belangrijke spelers die een sleutelrol vervullen binnen het elftal. Ook bij Kroatië is dat het geval. De sterspeler(s) bij Kroatië tijdens EURO 2024 is/zijn: Luka Modric en Joško Gvardiol.

Hoewel er bij Kroatië meerdere spelers zijn die over enorm veel kwaliteit beschikken, springen Modric en Gvardiol er natuurlijk uit. De ervaren Modric is al jaren één van de beste spelers ter wereld. Ondanks zijn 38 jaar laat hij regelmatig zien nog steeds heel goed te kunnen voetballen. Gvardiol is het grote talent van Kroatië en hoopt zichzelf tijdens het EK nog meer in de spotlights te spelen.

Bondscoach Kroatië op het EK 2024

De bondscoach van Kroatië tijdens het EK 2024 is Zlatko Dalić. Hij komt uit Kroatië.

Sinds 2017 is Zlatko Dalic de bondscoach van het Kroatische Elftal. Daarvoor was Dalic actief in de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië. Op het afgelopen WK in Qatar wist Dalic het Kroatische Elftal naar de halve finales te loodsen. Daar verloor Kroatië uiteindelijk van de latere winnaar, Argentinië.

Ook op het EK 2020 wist Dalic Kroatië door de poulefase te loodsen. Daarna verloor Kroatië van Spanje. Zijn meest indrukwekkende prestatie als bondscoach van Kroatië was op het WK 2018, toen hij het elftal naar de WK finale leidde. Daarin was Frankrijk een maatje te groot.

Penalty’s, vrije trappen en corners bij Kroatië

Standaardsituaties zijn vaak belangrijk op een EK. Daarom zochten we uit wie bij Kroatië de penalty’s, vrije trappen en corners neemt. Bij het Kroatisch voetbalelftal zijn de volgende spelers verantwoordelijk voor de standaardsituaties:

  • Vrijetrappen: Modric en Perisic.
  • Penalty’s: Modric.
  • Corners: Modic.

Over Kroatië op het EK 2024

Kroatië speelt in de groepsfase van het EK in groep B. De tegenstanders in de groep van Kroatië zijn Albanië, Italië en Spanje. Het EK 2024 begint op 14 juni 2024 en de EK finale is op 14 juli 2024. In totaal doen er 24 landen mee en zijn er zes groepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *