Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Programma Olympische Spelen vandaag: zondag 20 februari 2022

Programma Olympische Spelen vandaag: zondag 20 februari 2022

Programma Olympische Spelen vandaag: zondag 20 februari 2022. Welke Nederlandse sporters komen vandaag in actie op de Olympische Spelen 2022 in Peking (Beijing)? Iedere dag geven wij jou een update over het programma van Team NL op de Winterspelen 2022 in Peking, China. Bovendien vertellen we welke Nederlanders er vandaag kans maken op een medaille. Je vindt op deze pagina onder andere:

Programma Olympische Spelen vandaag: zaterdag 19 februari 2022

Programma Olympische Spelen vandaag Team NL

Welke Nederlandse sporters komen er vandaag in actie op de Olympische Spelen 2022 in Peking? De Winterpelen beginnen vaak al ‘s nachts omdat het in Beijing 7 uur later is dan in Nederland. Wij houden dagelijks bij welke Nederlandse atleten er vandaag aan de bak moeten bij de Winterspelen van 2022. Op deze onderdelen komen Nederlanders vandaag in actie:

Programma Team NL vandaag (Nederlandse tijden):

02:30 uur – Bobslee (m), viermansbob heat 3 (met Ivo de Bruin (piloot), Janko Franjic, Jelen Franjic en Dennis Veenker).
04:20 uur – Bobslee (m), viermansbob heat 4 (met Ivo de Bruin (piloot), Janko Franjic, Jelen Franjic en Dennis Veenker).*
13:00 uur – Sluitingsceremonie Olympische Spelen 2022.

Op onderdelen met een * zijn er medailles te winnen.

Programma Bobsleeën vandaag (viermansbob)

Nederland doet ook mee aan het Olympisch bobslee toernooi. In het Olympisch bobslee toernooi zijn er in totaal vier heats. Op 19 februari zijn heat 1 en 2, op zondag 20 februari zijn heat 3 en 4. Alle vier de heats worden bij elkaar opgeteld en vormen zo de eindtijd. Namens Team NL zitten Ivo de Bruin , Janko Franjic, Jelen Franjic en Dennis Veenker in de bobslee. Stephan Huis in ‘t Veld is mee als reserve. Dit is het bobslee programma:

 • 02.30 uur: heat 3 (Nederland start als 25e).
 • 04:20 uur: heat 4 (laatste heat, medailles worden dan verdeeld).

*Tijden zijn Nederlandse tijden.

Bobsleebaan Olympische Spelen 2022

Het Yanqing National Sliding Center is het decor van het olympische bobsleetoernooi. Met name bocht 13 is berucht. Zowel bij het skelleton als bij het bobsleeën zijn daar al veel renners de fout in gegaan. Bocht 13 bij het bobslee doet zijn naam dus eer aan. Bekijk alle Olympische Stadions Beijing 2022.

Programma Sluitingsceremonie OS 2022 Beijing

Het programma van de sluitingsceremonie is op het moment van schrijven nog niet officieel bekendgemaakt. Wel weten we dat er traditiegetrouw veel dezelfde onderdelen in de sluitingsceremonie zitten. Wil je alles weten over de ceremonie? Bekijk dan onze sluitingsceremonie pagina.

Team NL vandaag – Deelnemers

Nederlanders op de Olympische Spelen vandaag:

Deze Nederlandse atleten komen vandaag in actie op de Winterspelen 2022 in Peking (Beijing):

Bobslee (viermansbob)

 • Ivo de Bruin (piloot)
 • Janko Franjic
 • Jelen Franjic
 • Dennis Veenker
 • Stephan Huis in ‘t Veld (als reserve)

Medaillekansen Nederlanders vandaag (Team NL)

Op welke sporten kan Nederland vandaag een medaille in de wacht slepen op de Olympische Spelen 2022 in Peking? Wij houden jou hier op de hoogte van alle medailles die Nederland vandaag kan winnen op de Olympische Winterspelen2022.

 • Er zijn vandaag 1 medaillekansen voor Team NL.
 • Namens Nederland kunnen er mogelijk 1 medailles worden gewonnen.
 • Team NL kan medailles winnen bij: 1 sport.

Voor Nederland (Team NL) zijn de kanshebbers op een medaille vandaag:

04:20uur – Bobslee (m), viermansbob heat 4 (met Ivo de Bruin (piloot), Janko Franjic, Jelen Franjic en Dennis Veenker).

De Nederlanders zijn vrijwel kansloos als het op een medaille aankomt op deze Olympische Spelen. Het is voor het team van Ivo de Bruin al een hele prestatie dat ze op de Winterspelen aanwezig zijn. Na veel tegenslagen mochten ze uiteindelijk toch naar de Winterspelen. Ze maken wat dat betreft de Olympische gedacht “meedoen is belangrijker dan winnen” dan ook meer dan waar. Na de eerste 2 heats staat Nederland op een 25e plaats (van de 28 teams). Ze staan op 2,92 seconden achterstand op de nummer 1, Duitsland. Een onoverbrugbaar gat.

Bekijk hier ook de medaillespiegel van Team NL.

Laatste dag Olympische Spelen 2022

Zondag 20 februari is ook meteen de laatste dag van de Winterspelen 2022. Er worden nog een aantal sporten afgerond. Vervolgens worden de Spelen met een officiële ceremonie afgesloten. De sluitingsceremonie is traditioneel het laatste onderdeel van de zomer- en winterspelen.

Programma laatste dag Olympische Spelen

Dit is het programma van de laatste sporten op de Olympische Winterspelen 2022:

 • Vanaf 02:00 uur | Alpine skiën – Mixed Team parallel.
 • 02:05 uur | Curling (v) – Finale Japan – Groot-Brittannië.
 • Vanaf 02:30 uur | Bobslee – viermansbob mannen met Team NL.
 • 04:00 uur | Freestyle skiën (vrouwen).
 • 05:10 uur | Finale ijshockey (m) | Rusland – Finland.

Tijdsverschil Olympische Spelen 2022

Door het tijdsverschil tussen Peking en Nederland beginnen de Olympische Winterspelen al heel vroeg. Het is in Peking/Beijing namelijk 7 uur later dan in Nederland. Dit betekent dat sommige sporten al midden in de nacht beginnen. Daarom proberen we jou iedere dag rond 17:00 uur een update te geven van het programma Team NL voor de volgende dag. Zo ben je altijd volledig op de hoogte van het volledige programma van de Olympische Winterspelen 2022.

Uitzendschema Olympische Spelen 2022 vandaag

Wil je geen moment missen van de Olympische Winterspelen 2022 en alle sporten live kijken? Dat kan! Wij hebben voor jou uitgezocht welke zenders aandacht besteden aan de Olympische Winterspelen. Bovendien kun je het volledige uitzendschema van de Olympische Winterspelen 2022 bekijken. Bezoek onze pagina Olympische Spelen op TV om de Olympische Winterspelen live te volgen.

De NOS brengt live verslag van de Winterspelen 2022. Vandaag in de uitzending onder meer:

Ook Eurosport en Eurosport 2 zullen uitgebreid verslag doen van de Olympische Winterspelen. Bekijk het volledige uitzendschema OS 2022.

*Deze pagina wordt bijgehouden door een team van vrijwilligers. Hoewel we dit natuurlijk proberen zo foutloos mogelijk te doen, kan het voorkomen dat er iets niet klopt. Onze excuses daarvoor. Zie jij dingen die niet kloppen of heb je nog interessante aanvullingen op dit artikel? Laat het ons dan gerust weten in de reacties hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *