Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » 2,2 miljoen mensen kijken naar de openingswedstrijd (Qatar-Ecuador) op tv

2,2 miljoen mensen kijken naar de openingswedstrijd (Qatar-Ecuador) op tv

Naar de openingswedstrijd op het WK 2022 in Qatar hebben gisteren 2,2 miljoen mensen gekeken. Dat heeft Stichting KijkOnderzoek (SKO) bekend gemaakt. Eerder was er sprake van dat het WK 2022 vanwege alle controversen eromheen niet zou leven onder de Nederlandse bevolking. De openingswedstrijd van het WK ging tussen Qatar en Ecuador (uitslag: 0-2).

2,2 miljoen mensen kijken naar de openingswedstrijd (Qatar-Senegal) op tv

Kijkcijfers openingswedstrijd WK 2022

De 2,2 miljoen mensen die naar de openingswedstrijd van het WK keken is meer dan bij het vorige WK. Op het WK 2018 in Rusland keken slechts 1 miljoen mensen naar het openingsduel. Overigens deed Oranje toen niet mee aan het WK. Dit kan er natuurlijk ook mee te maken hebben. Bekijk hier de samenvatting van de openingswedstrijd van het WK 2022 tussen Qatar en Ecuador.

Kijkcijfers WK

Toch is de 2,2 miljoen kijkers naar de openingswedstrijd slechts een begin. Naar de poulewedstrijden van het Nederlands Elftal op EURO 2020 keken ongeveer 5,5 miljoen mensen. Vanavond om 17:00 uur speelt Oranje zijn eerste groepswedstrijd tegen Senegal. De verwachting is dat er ook weer veel mensen voor de tv zullen zitten.

WK boycot

Rond het WK in Qatar hangt een negatieve sfeer. Dit komt onder andere door de vele doden bij de bouw van de WK stadions. Ook de mensenrechten in Qatar spelen hier een grote rol bij. Daardoor zijn er al veel bedrijven die hebben gezegd geen WK reclames te gaan maken.

Geen WK schaamte

Of er onder de Nederlanders echt WK schaamte heerst is nog maar de vraag. Als we alleen naar de kijkcijfers kijken is er vooralsnog geen spraken van WK schaamte. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat er juist veel mensen naar het WK gaan kijken doordat er zoveel om te doen is.

Geen zin in het WK

Dat het WK niet zou leven onder de Nederlanders lijkt dus niet het geval. Toch sprak ook Marcel van Roosmalen hierover in zijn vaste column bij het dagelijkse WK programma “De Oranjewinter”. In zijn vaste rubriek “Roepende in de Woestijn” zei van Roosmalen dat niemand zin heeft in dit WK. De kijkcijfers zeggen echter iets anders.

Nederland-Ecuador op tv

Vanavond speelt het Nederlands Elftal de eerste poulewedstrijd op het WK 2022 in Qatar. Oranje zit in poule A samen met Qatar, Senegal en Ecuador. De wedstrijd tussen Oranje en Ecuador wordt live op tv uitgezonden. De wedstrijd begint om 17:00 uur dus het kan maar zo zijn dat veel mensen de WK wedstrijd op hun werk gaan kijken. Ook kun je wedstrijd op de radio luisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *