Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Wordt Nederland wereldkampioen?

Wordt Nederland wereldkampioen?

Wordt Nederland wereldkampioen? Is Oranje één van de kanshebbers om het WK 2022 in Qatar te winnen? Eerder zochten we al uit hoe Nederland het WK kon winnen. Bovendien hebben we alle mogelijke tegenstanders van het Nederlands Elftal op een rijtje gezet. Maar wordt Nederland wereldkampioen? Ook dat hebben we uitgezocht.

Wordt Nederland wereldkampioen?

Wordt Nederland wereldkampioen?

Of Oranje wereldkampioen wordt hangt natuurlijk af van een heleboel zaken. Allereerst is er de vorm van het team. Als Oranje als een team weet te voetballen kan het maar zo eens boven zichzelf uitstijgen. Daarnaast is er het tactische aspect. Met een bondscoach als Louis van Gaal zit dat in ieder geval wel goed. Tenslotte is er ook nog de teamspirit. Als de Oranjespelers bereid zijn om voor elkaar door het vuur te gaan kan Nederland maar zo wereldkampioen worden op het WK 2022.

Hoe groot is de kans dat Nederlands wereldkampioen wordt?

Volgens Databureau Gracenote heeft Nederland 7% kans om wereldkampioen te worden. Dit klinkt misschien niet veel, maar daarmee is Oranje wel het land met de derde grootste kans om het WK te winnen. Brazilië (20%) en Argentinië (17%) hebben als enige meer kans. De kans dat het Nederlands Elftal het WK wint is dus best groot.

Wordt Nederland wereldkampioen? | De tegenstanders

Nederland zit op het WK 2022 in poule A. Daarin moet Oranje het opnemen tegen Qatar, Senegal en Ecuador. Dit zijn op papier zwakkere tegenstanders. Daardoor moet het voor Oranje eenvoudig zijn om de poule te winnen. Als Oranje de poule wint zijn ze goed op weg om wereldkampioen te worden. Dan spelen ze in de achtste finales namelijk tegen een zwakkere tegenstander uit poule B.

Wordt Nederland Wereldkampioen | de knockout-fase

Als Nederland de achtste finales bereikt dan ligt de weg naar de WK titel open. Pas in de kwartfinales komt Oranje (waarschijnlijk) de eerste serieuze tegenstander tegen. Of Nederland vervolgens het WK wint is natuurlijk maar de vraag. Hopelijk weet Nederland in het toernooi te groeien. Dit betekent dat Oranje steeds beter gaat spelen.

Is Nederland kanshebber om het WK 2022 te winnen?

Volgens databureau Gracenote heeft Nederland maar liefst 7% kans om het WK te winnen. Alleen Brazilië en Argentinië hebben een grotere kans op de wereldtitel. Het databureau berekent aan de hand van heel veel data wat de kansen zijn voor een land om het WK voetbal te winnen.

Kanshebbers WK 2022 Qatar

We hebben alle kanshebbers op de WK titel voor jou op een rijtje gezet. De WK finale wordt gespeeld op zondag 20 december 2022 in het Lusail Iconic Stadium. De poulefase van het WK begint op 20 november 2022. Nederland speelt zijn eerste wedstrijd op maandag 21 november.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *