Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Zo wordt het Nederlands Elftal wereldkampioen op het WK 2022 in Qatar

Zo wordt het Nederlands Elftal wereldkampioen op het WK 2022 in Qatar

Zo wordt het Nederlands Elftal wereldkampioen op het WK 2022 in Qatar. Hoe wordt het Nederlands Elftal wereldkampioen op het WK 2022 in Qatar. En wat zijn de tegenstanders van het Nederlands Elftal om wereldkampioen te worden? Wij hebben voor jou uitgezocht wat de meest waarschijnlijke tegenstanders van Oranje zijn tot aan de WK finale.

Nederlands Elftal Wereldkampioen 2022

Tegenstanders Nederlands Elftal WK 2022: de voorspelling

Onze voorspelling van de wedstrijden van het Nederlands Elftal om wereldkampioen in Qatar te worden. Natuurlijk is dit allemaal gokken. Er zullen altijd landen zijn die tegenvallen of juist landen die positief verrassen.

Tegen deze landen moet het Nederlands Elftal om wereldkampioen te worden:

Voorspelling poulefase

Wij verwachten dat het Nederlands Elftal eerste wordt in poule A van het WK 2022. De tegenstanders van Oranje zijn Senegal, Ecuador en Qatar. Dit zijn alle drie landen die op papier minder zijn dan het Nederlands Elftal. We verwachten dan ook dat Oranje de drie poulewedstrijden eenvoudig wint. Daardoor zal het Nederlands Elftal eerste worden in Poule A en het moeten opnemen tegen de nummer twee van poule B. Dit is gunstig voor Oranje omdat het dan de (verwachte) groepswinnaar van poule B, Engeland, ontloopt in de achtste finale.

Eindstand Poule A (voorspelling):

 1. Nederland
 2. Senegal
 3. Ecuador
 4. Qatar

Eindstand Poule B (voorspelling):

 1. Engeland
 2. Verenigde Staten
 3. Wales
 4. Iran

Voorspelling achtste finale

 • Nederland – Verenigde Staten
 • Zaterdag 3 december 2022
 • 16:00 uur (Nederlandse tijd)
 • Khalifa International Stadium

In de achtste finale neemt het Nederlands Elftal het vervolgens op tegen de nummer 2 uit poule B. Wij verwachten dat dit de Verenigde Staten zullen zijn. Ook een tegenstander die voor Nederland niet lastig moet zijn. Nederland staat achtste op de FIFA World Ranking. De VS daarentegen staan op de zestiende plek. Ook hier is Oranje dus favoriet. De kwartfinale moet dus eigenlijk eenvoudig te halen zijn voor het Nederlands Elftal.

Voorspelling kwartfinale

 • Nederland – Argentinië
 • Vrijdag 9 december 2022
 • 20:00 uur (Nederlandse tijd)
 • Lusail Iconic Stadium

Vanaf de kwartfinale wordt het echter een lastiger verhaal. Dan moet Oranje tegen de winnaar van de andere achtste finale tussen de nummer één uit poule C en de nummer twee uit poule D. Wij verwachten dat die wedstrijd zal gaan tussen Argentinië en Denemarken. Argentinië gaat die wedstrijd winnen en dus zal Oranje het op moeten nemen tegen Argentinië. Uiteraard winnen we ook van het al wat “oude” Argentinië en gaan we door naar de halve finale van het WK.

Voorspelling halve finale

 • Nederland – Brazilië
 • Dinsdag 13 december 2022
 • 20:00 uur (Nederlandse tijd)
 • Lusail Iconic Stadium

Dan komt Nederland in de halve finale van het WK 2022. Daarin neemt Oranje het op tegen de winnaar van wedstrijd #58. Deze wedstrijd gaat waarschijnlijk tussen Spanje en Brazilië. De kans is dus groot dat Nederland in de halve finale tegen Brazilië moet. Ook is er een kans dat Oranje het moet opnemen tegen Spanje of Duitsland. Maar wij verwachten dat de halve finale Nederland – Brazilië wordt. Nederland staat achtste op de FIFA ranking terwijl Brazilië op de eerste plek staat. Een lastige opgave dus. Toch gaan we gewoon naar de WK finale door een tactische meesterzet van Louis van Gaal.

Voorspelling WK finale

 • Nederland – Frankrijk
 • Zondag 18 december 2022
 • 16:00 uur (Nederlandse tijd)
 • Lusail Iconic Stadium

Na de historische overwinning in de halve finale haalt Nederland de WK finale. Hierin nemen ze het op tegen de winnaar van de andere halve finale. Deze andere halve gaat waarschijnlijk tussen Duitsland en Frankrijk. Hoewel Frankrijk wellicht één van de grote kanshebbers is voor de WK titel, hopen wij natuurlijk op een finale tussen Nederland en Duitsland. Toch denken we dat de Fransen de halve finale van Duitsland gaan winnen. Daardoor krijgen we een WK finale tussen het Nederlands Elftal en Frankrijk.

Wordt het Nederlands Elftal Wereldkampioen op het WK 2022?

Ja, we hebben een grote kans om wereldkampioen te worden. Ook bondscoach Louis van Gaal denkt dat het Nederlands Elftal wereldkampioen kan worden. Dit zei hij onlangs in een persconferentie. Daarnaast geven wij het Nederlands Elftal ook een grote kans om in ieder geval ver in het toernooi te komen. Toch komen we onderweg wel wat lastige tegenstanders tegen voordat we wereldkampioen worden. Zo kunnen we onder andere Brazilië, Spanje, Duitsland en Frankrijk tegenkomen op weg naar de WK finale. Het belooft een spannend WK te worden in Qatar.

Meest gestelde vragen

Wordt het Nederlands Elftal wereldkampioen in Qatar?

Het is altijd maar de vraag of een land wereldkampioen heeft. Volgens een gerenommeerd databureau heeft Oranje 7% kans om wereldkampioen te worden.

Wat zijn de tegenstanders van Oranje op het WK 2022?

Nederland neemt het in de poulefase op tegen Ecuador, Senegal en Qatar. Daarna is het afwachten wie de tegenstanders van het Nederlands Elftal worden.

Tegen wie moet Nederland (eventueel) in de WK finale?

Als Nederland de WK finale haalt verwachten wij dat ze het op moeten nemen tegen Frankrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *