Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Welk land wordt wereldkampioen op het WK 2022? – Kanshebbers WK 2022

Welk land wordt wereldkampioen op het WK 2022? – Kanshebbers WK 2022

Welk land wordt wereldkampioen? Welk land gaat het WK 2022 in Qatar winnen? Natuurlijk, vooraf kun je nooit met zekerheid zeggen wie er wereldkampioen gaat worden. Toch kun je vooraf al wel zeggen welke landen een grote kans maken om wereldkampioen te worden. Er zijn namelijk landen die een hele goede selectie hebben. Toch moet je altijd rekening houden met gevaarlijke outsiders. In dit artikel vertellen je welk land wereldkampioen de beste kans heeft om het WK 2022 in Qatar te winnen. In dit artikel vertellen we je wie de kanshebbers voor het WK 2022 zijn.

Welk land wordt wereldkampioen

Welk land wordt wereldkampioen?

Welk land gaat wereldkampioen worden op het WK 2022 in Qatar? Er zijn op ieder WK een groot aantal landen dat kans maakt om het WK te winnen. Er zijn een aantal databureaus die aan de hand van een heleboel statistieken vooraf bepalen welk land wereldkampioen wordt. Ook dit jaar zijn die berekeningen weer gemaakt door het bedrijf “Gracenote”.  Brazilië heeft volgens de statistieken de grootste kans om wereldkampioen te worden. Argentinië heeft daarna de grootste kans.

Wie heeft de grootste kans om wereldkampioen te worden?

Wie heeft de grootste kans om wereldkampioen te worden? Er zijn verschillende databureaus die aan de hand van heel veel statistieken kijken welk land de grootste kans heeft om wereldkampioen te worden. Brazilië heeft 18% kans om wereldkampioen te worden. Ze worden op de voet gevolgd door Argentinië (17% kans). Het Nederlands Elftal staat op een verrassende derde plek. Oranje maakt 7% kans om wereldkampioen te worden. Databureau Gracenote heeft berekend wat de kans is voor een land om wereldkampioen te worden.

De grootste kans om wereldkampioen te worden:

 • Brazilië: 20% kans om wereldkampioen te worden.
 • Argentinië: 16% kans om wereldkampioen te worden.
 • Nederland: 7% kans om wereldkampioen te worden.
 • Spanje: 7% kans om wereldkampioen te worden.
 • België: 6% kans om wereldkampioen te worden.
 • Frankrijk: 5% kans om wereldkampioen te worden.
 • Portugal: 5% kans om wereldkampioen te worden.
 • Denemarken: 5% kans om wereldkampioen te worden.
 • Duitsland: 3% kans om wereldkampioen te worden.
 • Engeland: 3% kans om wereldkampioen te worden.

Brazilië grootste kanshebber om het WK te winnen

Brazilië heeft de grootste kans om het WK te winnen volgens Gracenote. Bovendien wonnen de Brazilianen het WK al vijf keer eerder. Het is daarmee recordhouder als het gaat om de meeste wereldtitels. Ook op het WK 2022 in Brazilië beschikken de Brazilianen weer over een ijzersterke selectie. Het is dus zeker niet ondenkbaar dat Brazilië het WK gaat winnen.

Wordt Nederland wereldkampioen?

Wordt het Nederlands Elftal wereldkampioen? Menig oranjefan droomt van een wereldtitel van het Nederlands Elftal. Bovendien heeft Oranje al drie keer een WK finale gespeeld. Deze werden helaas allemaal verloren. In 1974, 1978 en 2010 speelde Nederland de WK finale. Volgens het databureau heeft Oranje nu 7% kans om wereldkampioen te worden. Daarmee is Oranje de derde grote kanshebber op de WK zege. We zochten al uit tegen welke tegenstanders het Nederlands Elftal mogelijk moet op het WK in Qatar. Daaruit blijkt wel dat Oranje best ver kan komen. Ook bekeken we hoe Oranje wereldkampioen wordt.

Wordt België wereldkampioen?

Voor België geldt dat zij volgens het databureau 6% kans hebben om het WK 2022 te winnen. Onze zuiderburen worden de laatste grote toernooien vaak getipt om de wereldtitel te pakken. Ze hebben namelijk een grote en brede selectie. Toch is België, net als Nederland, nog nooit wereldkampioen geworden. De beste prestatie van België op een WK is de halve finale op het WK 2018 in Rusland. Uiteindelijk werden de Rode Duivels toen derde.

Wordt Duitsland wereldkampioen?

De Duitsers ontbreken verrassend genoeg in de top van de lijst van Gracenote. Dit betekent natuurlijk niet dat Duitsland totaal geen kans maakt om wereldkampioen te worden. Het blijft een voetbaltoernooi en het kan altijd raar lopen. Bovendien hebben de Duitsers in het verleden bewezen te kunnen verrassen.

Wie is het vaakst wereldkampioen geworden?

Het land dat het vaakst wereldkampioen is geworden is Brazilië. De Brazilianen wonnen de het WK al vijf keer. Duitsland en Italië wonnen het WK voetbal vier keer. Het Nederlands Elftal won het WK nog nooit, maar wellicht dat daar in 2022 in Qatar verandering in gaat komen. Eerder schreven we al over de mogelijke route van het Nederlands Elftal naar de WK titel.

Wat is het beste land op het WK 2002?

Ook wij hebben gekeken naar de beste landen op het WK 2022 in Qatar. Het beste land op het WK hangt onder meer af van de selectie en de vorm van een land. Onze top vijf van landen die kans maken op de WK zege zijn:

 1. Frankrijk
 2. Brazilië
 3. Argentinië
 4. Duitsland
 5. Nederland

Welk land wordt wereldkampioen? Frankrijk heeft volgens ons de grootste kans om wereldkampioen te worden. Met topspelers als Karim Benzema, Kylian Mbappé en Adrien Rabiot zijn zij één van de grootste kanshebbers op het WK 2022 in Qatar. Ook Brazilië heeft een ijzersterk team. De Brazilianen beschikken natuurlijk of Neymar.  Oranje zal boven zichzelf uit moeten stijgen om het WK te winnen.

Kanshebbers WK 2022

Een land wordt natuurlijk wereldkampioen door de WK finale te winnen. Maar hoe kan een land de WK finale bereiken? En waar hangt het vanaf hoever een land komt op het WK. Er spelen een aantal zaken mee die een land naar de WK titel kunnen loodsen:

 1. De selectie van het land.
  Hoe beter de spelers van een land zijn, hoe groter de kans is dat een land wereldkampioen wordt. Landen als Brazilië en Frankrijk beschikken bijvoorbeeld over een ijzersterke selectie.
 2. De loting
  Als een land in een zware poule terecht komt, is de kans natuurlijk kleiner dat een land doorgaat in het toernooi. Daarmee nemen ook de kansen af om wereldkampioen te worden.
 3. Het speelschema
  Komt een land een andere titelfavoriet tegen in de knockout-fase van het WK, dan is het voor een team lastiger om door te gaan naar de volgende ronde.
 4. De vorm van het team
  Ook de vorm speelt mee. Heeft een land een heleboel spelers die in vorm zijn en boven zichzelf uitstijgen, dan is de kans groter dat het land wereldkampioen wordt. Op het WK  2010 bereikte Nederland de WK-finale. Toen beschikte Oranje over veel spelers die in vorm zijn.
 5. Blessures
  Je wilt een zo fit mogelijke selectie hebben tijdens het WK voetbal. Toch kan het altijd voorkomen dat er spelers geblesseerd raken. Dit kan een team helemaal ontwrichten. Het ontbreken van je sterspeler kan er voor zorgen dat je geen wereldkampioen wordt.
 6. Geluk
  Ook geluk speelt een rol. Het moet natuurlijk ook allemaal een beetje meezitten. Schiet je in een wedstrijd vijf keer op de paal, dan kun je niet echt van geluk spreken. Krijgt de tegenstander een onterechte penalty? Ook dan ben je vrij ongelukkig. Valt je beste speler geblesseerd uit? Ook dan heb je behoorlijk pech.
 7. Toernooimentaliteit
  Ook de toernooimentaliteit van een land speelt mee. Sommige landen zijn nou eenmaal beter in het spelen  van toernooi voetbal dan andere.
 8. Teamspirit
  Een team waarbij de spelers voor elkaar door het vuur gaan is belangrijk tijdens een WK. Daarom wil je een zo goed mogelijke teamspirit hebben. Het is dan ook belangrijk dat de voetballers zich op het WK kunnen focussen en dat ze niet teveel onrust hebben.

WK Finale: Welk land wordt wereldkampioen?

De WK finale wordt gespeeld op zondag 18 december 2022. Dan wordt bepaald wie er wereldkampioen wordt. De finale wordt gespeeld in het grootste stadion van het WK: het Lusail Iconic Stadium. Wordt Brazilië of Argentinië wereldkampioen, of wordt het toch een gevaarlijke outsider? Of krijgen we misschien wel een WK finale tussen Nederland en Duitsland? Het hele WK 2022 is live op tv te volgen op NPO 1.

Meest gestelde vragen

Welk land heeft de grootste kans om wereldkampioen te worden?

Brazilië heeft de grootste kans om wereldkampioen te worden.

Wie zijn de grootste kanshebbers op de WK titel?

Brazilië (20%), Argentinië (17%) en Nederland (7%) zijn de grootste kanshebbers op het WK 2022.

Hoeveel kans heeft Nederland om wereldkampioen te worden?

Het Nederlands Elftal heeft 7% kans om wereldkampioen te worden.

1 reactie op “Welk land wordt wereldkampioen op het WK 2022? – Kanshebbers WK 2022”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *