Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Is een WK finale Nederland – Duitsland mogelijk op het WK 2022 in Qatar?

Is een WK finale Nederland – Duitsland mogelijk op het WK 2022 in Qatar?

Is het mogelijk dat we een finale tussen Nederland en Duitsland krijgen op het WK 2022 in Qatar? De droom van iedere Oranje fan is natuurlijk een WK-finale tussen Nederland en Duitsland. Maar kan dat ook gebeuren op het WK 2022 in Qatar? Wij zochten voor jou uit of we een WK finale Nederland-Duitsland (kunnen) krijgen. Bovendien hebben we gekeken naar alle mogelijke scenario’s om een finale Nederland-Duitsland te krijgen.

WK Qatar 2022 finale Nederland Duitsland

Is een WK finale Nederland – Duitsland mogelijk op het WK 2022 in Qatar?

Is het mogelijk dat we in Qatar een WK finale tussen Nederland en Duitsland krijgen? Wij hebben voor jou uitgezocht of we mogelijk een WK-finale tussen Nederland en Duitsland kunnen krijgen op het WK 2022 in Qatar. Iedere voetbalfan droomt natuurlijk van een WK finale tussen Nederland en Duitsland. Het is de ultieme wedstrijd voor menig Oranje fan. Bovendien willen we natuurlijk revanche voor de verloren WK finale van 1974.

Nederland-Duitsland WK 2022 Qatar

Maar kan Nederland ook tegen Duitsland moeten op het WK 2022? Het Nederlands Elftal zit in poule A op het WK 2022. Duitsland zit in poule E tijdens het WK 2022 in Qatar. Om een WK Finale Nederland-Duitsland te krijgen moet het volgende gebeuren:

  • Nederland en Duitsland mogen niet allebei eerste in de poule eindigen. Dan komen ze elkaar in de halve finale tegen.
  • Nederland en Duitsland mogen niet allebei tweede in de poule eindigen. Ook dan ontmoeten ze elkaar in de halve finale.
  • Er is dus alleen een WK finale tussen Nederland en Duitsland mogelijk als: Nederland wordt eerste in poule A, Duitsland tweede in poule E. Of: Nederland wordt tweede in poule A en Duitsland wordt eerste in poule E.
  • Zowel Nederland als Duitsland moeten alle knock-out wedstrijden op het WK winnen.

Revanche 1974 (WK finale Nederland – Duitsland)

In 1974 werd de legendarische WK finale tussen Nederland en (West) Duitsland gespeeld. De finale van het WK 1974 werd gespeeld in het Olympiastadion in München. Namens het Nederlands Elftal kwamen veel grote namen in actie. Denk bijvoorbeeld aan Johan Cruijff, Willem van Hanegem, Johan Neeskens, Arie Haan en Wim Suurbier. Ook de coach van Oranje, Rinus Michels,  doet bij velen nog een belletje rinkelen. De wedstrijd werd gewonnen door (West) Duitsland. Het werd 1-2. Daarom willen we tijdens het WK in Qatar maar al te graag revanche voor het WK 1974 tegen duitsland.

Kunnen we een WK finale tussen Nederland en Duitsland krijgen?

De grootste kans is dat er een halve finale tussen Nederland en Duitsland is op het WK 2022 in Qatar. Dit gebeurt namelijk als beide landen de poule winnen en die kans is groot. Toch zit Duitsland samen met Portugal in poule E. De Duitsers zouden dus nog wel eens op de tweede plek moeten komen. Het antwoord op de vraag: “Is een WK finale tussen Nederland en Duitsland mogelijk?” is dus ja.

WK Finale Nederland-Duitsland

De finale van het WK voetbal in Qatar wordt gespeeld op zondag 18 december 2022. De wedstrijd begint om 16:00 uur (Nederlandse tijd) en wordt gespeeld in het Lusail Iconic Stadium. De eerste wedstrijd van het WK 2022 is op 20 november 2022. Voor Oranje begint het toernooi een dag later, op maandag 21 november 2022. We hebben al voor jou uitgezocht hoe Nederland wereldkampioen wordt in Qatar.

Meest gestelde vragen

Is een WK finale tussen Nederland en Duitsland mogelijk?

Ja, op het WK 2022 kan er een finale Nederland-Duitsland gespeeld worden.

Wanneer was de laatste WK finale tussen Nederland en Duitsland?

De laatste WK finale tussen Nederland en Duitsland was in 1974.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *