Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Wanneer wordt Ajax-Feyenoord uitgespeeld?

Wanneer wordt Ajax-Feyenoord uitgespeeld?

Wanneer wordt Ajax-Feyenoord uitgespeeld? Afgelopen zondag (24 september 2023) speelden Ajax en Feyenoord tegen elkaar in de Johan Cruijff ArenA. Aan het begin van de tweede helft werd de wedstrijd gestaakt. Dit gebeurde nadat er voor de tweede keer fakkels op het veld werden gegooid. Feyenoord stond op dat moment met 3-0 voor op bezoek in Amsterdam.

De KNVB heeft nu besloten dat de wedstrijd uitgespeeld gaat worden. Ajax-Feyenoord wordt verder gespeeld op woensdag 27 september 2023 om 14:00 uur.

Wanneer wordt Ajax Feyenoord uitgespeeld

Wanneer wordt Ajax – Feyenoord uitgespeeld?

Ajax – Feyenoord wordt uitgespeeld op woensdag 27 september 2023 om 14:00 uur. Dit gebeurt in de Johan Cruijff Arena. Er zal geen publiek bij het restant van Ajax-Feyenoord aanwezig zijn. Het duel wordt dus in een leeg stadion gespeeld.

Er is bewust voor een middagwedstrijd gekozen. De kans is dan kleiner er “supporters” richting het stadion gaan. Het duel zal, net als afgelopen zondag, op ESPN 1 worden uitgezonden.

Je kijkt Ajax – Feyenoord op de volgende zenders per provider:

ProviderZenderLive kijken
KPN14 en 221>>>
Ziggo18 en 421>>>
Odido (T-Mobile)150>>>
Canal Digitaal401>>>
Online.nl21>>>
Youfone401>>>

Wanneer wordt Ajax-Volendam dan gespeeld?

Eigenlijk zou Ajax op woensdagavond tegen FC Volendam spelen. De KNVB heeft nu besloten dat Ajax-Volendam verplaatst wordt en dat Ajax die dag tegen Feyenoord speelt. Dit heeft de KNVB ongetwijfeld gedaan omdat Feyenoord anders benadeeld zou worden.

Zowel Ajax als FC Volendam zijn het overigens niet eens met het besluit van de KNVB om de Klassieker dan uit te spelen. Zij overwegen beiden ook juridische stappen tegen de KNVB.

Inhalen Ajax – Feyenoord

Ajax wil de Klassieker inhalen in november. Er is dan een speelronde in het KNVB bekertoernooi waar zowel Ajax als Feyenoord niet aan meedoen. Dan zouden beide clubs het duel dus kunnen uitspelen. Feyenoord gaf eerder al aan dit niet te willen. Feyenoord wil het duel zo snel mogelijk uitspelen, ook met het oog op eventuele competitievervalsing. Als de Klassieker pas in november gespeeld zou worden, kan het namelijk zo zijn dat Ajax in een betere vorm is dan nu.

Restant Ajax-Feyenoord

Officieel werd de wedstrijd in de 55e minuut gestaakt. Dit betekent dat er nog 35 minuten te spelen is. Die 35 minuten zullen woensdagmiddag worden uitgespeeld. Feyenoord staat dan gewoon nog 0-3 voor. Zowel Ajax als Feyenoord moeten met dezelfde elf spelers het veld betreden als op het moment dat het duel gestaakt werd.

Regels uitspelen Ajax – Feyenoord

Er zijn een aantal regels verbonden aan het uitspelen van Ajax-Feyenoord. De wedstrijd moet zoveel mogelijk onder dezelfde omstandigheden gespeeld worden. Daarom zijn er een aantal regels:

 • Dezelfde teams
  Ajax en Feyenoord moeten met dezelfde spelers het veld in als op het moment dat de wedstrijd gestaakt werd.
 • Kaarten blijven staan.
  De gele kaarten van Giménez en Wellenreuther (Feyenoord), en de gele kaart van Kenneth Taylor blijven staan. Zij moeten in het restant van de Klassieker dus oppassen om geen rood te krijgen.
 • De stand blijft staan.
  Uiteraard blijft ook de stand staan. Feyenoord stond met 0-3 voor in de ArenA. Bij deze stand zal de wedstrijd ook hervat worden.
 • De wissels blijven gelden.
  Ajax wisselde in de Klassieker al twee keer. Rensch kwam erin voor Gaaei en Sosa werd vervangen door Salah-Eddine. Die wissels blijven staan. Ajax moet dus beginnen met Rensch en Salah-Eddine en heeft bovendien twee wisselmogelijkheden minder.
 • De scheidsrechter blijft hetzelfde.
  Net als afgelopen zondag zal ook de scheidsrechter hetzelfde blijven. De scheids bij de Klassieker blijft dus Serdar Gözübüyük.
 • Het spel hervatten.
  De wedstrijd Ajax-Feyenoord wordt hervat met een scheidsrechtersbal. Dit gebeurt op de plek waar de bal voor het laatst was, op het moment dat de wedstrijd gestaakt werd omdat er iets op het veld werd gegooid.

Stand uitspelen Ajax – Feyenoord

Uiteraard blijft de tussenstand van de gestaakte wedstrijd gewoon gelden. Ajax staat dus met 3-0 achter tegen Feyenoord. De Amsterdammers hebben nog 35 minuten om te proberen die achterstand om te buigen. De wedstrijd wordt vanaf de 55e minuut hervat.

Meest gestelde vragen

Hoeveel minuten spelen Ajax en Feyenoord nog?

Er wordt nog 35 minuten gespeeld. Dit betekent dat vanaf minuut 55 gevoetbald wordt.

Wanneer wordt Ajax-Feyenoord uitgespeeld?

Ajax – Feyenoord wordt uitgespeeld op woensdag 27 september 2023 om 14:00 uur.

Waar kan ik het restant van Ajax – Feyenoord kijken?

De rest van de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord wordt uitgezonden op ESPN 1.

Waarom is Ajax – Feyenoord gestaakt?

Ajax – Feyenoord werd gestaakt omdat er tot drie maal toe iets op het veld gegooid werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *