Ga naar de inhoud
Home » Voetbalreizen » Voetbalreis Engeland

Voetbalreis Engeland

De meest spectaculaire voetbalcompetitie van misschien wel de wereld is natuurlijk de Premier League in Engeland. Verschillende clubs uit de competities (Premier League, The Championship, League One en League two) strijden jaarlijks om mooie kampioenschappen en bekers. De FA cup (The Football Association Challenge Cup) is het belangrijkste bekertoernooi waar ieder jaar weer mooie affiches te zien zijn. Engeland is een echt voetballand met veruit de meeste voetbalclubs van de wereld. Ook zijn er de oudste voetbalclubs actief zoals Sheffield FC. Wil je deze spectaculaire voetbalcompetitie met eigen ogen aanschouwen? Dat snappen we helemaal! Hier komen de kosten en tips voor een voetbalreis naar Engeland!

Grote en historische clubs in Londen

Legendarische clubs als Liverpool FC, Manchester United, Chelsea, Arsenal, Tottenham Hotspur en Manchester City zijn allemaal actief in de Engelse Premier League. Mocht je op voetbalreis willen gaan in Engeland dan is de hoofdstad Londen zeker een aanrader. In deze stad zijn namelijk grote en historische clubs actief. Ontdek de volgende stadions: Emirates Stadium (Arsenal), Stamford Bridge (Chelsea), Tottenham Hotspur Stadium (Tottenham Hotspur) en Selhurst Park (Crystal Palace). Natuurlijk zijn er nog veel meer clubs te vinden in deze voetbalhoofdstad verdeeld over de divisies.

Boek een stadiontour bij Arsenal

Erg leuk is het natuurlijk om een bezoek te brengen aan een club waar diverse bekende Nederlandse voetballers hebben gespeeld. Bij Arsenal zijn er diverse legendes met Nederlands bloed actief geweest. Wat dacht je van Dennis Bergkamp, Robin van Persie, Marc Overmars en Giovanni van Bronckhorst? Dat is slechts een greep van een aantal bekende Nederlanders die als ‘Gunner’ bij deze mooie club op het veld in Highbury of Emirates Stadium hebben gespeeld. Bij de vrouwen is Arsenal ook erg geliefd. Onder andere Sari van Veenendaal, Dominique Bloodworth, Jill Roord, Daniëlle van de Donk en Vivianne Miedema spelen of hebben als ‘Gunner’ gespeeld bij Arsenal. Al deze spelers komen natuurlijk aan bod tijdens de stadiontour. De stadiontour kun je het beste boeken via de officiële website van Arsenal. Prijzen variëren van €20,- euro (leeftijd: 5 tot 15 jaar), €25,- euro (leeftijd: 65+ of student) of voor volwassen €30,- euro.

Het stadion van Arsenal

Het stadion is het makkelijkst te bereiken via de metro Piccadilly line (donkerblauwe route) richting Cockfosters. Je kunt uitstappen bij de halte Arsenal waar zelfs het oude stadion Highbury nog te zien is. Dit stadion is vanaf 2006 gesloten en sindsdien speelt de club hun thuiswedstrijden in het Emirates Stadium vlak naast het voormalig stadion. Highbury is gebouwd in 1913 en had een capaciteit van 38.419 toeschouwers. In de huidige voetbaltempel is de capaciteit aardig verhoogd naar wel 60.260 toeschouwers. De voormalige thuisbasis van Arsenal is nu omgebouwd tot een appartementencomplex, maar de stadion contouren zijn nog overduidelijk te zien.

Hoe kom ik aan voetbaltickets in Engeland?

Voordat je op voetbalreis gaat is de datum natuurlijk het allerbelangrijkste. Als je dan in Engeland bent, wil je natuurlijk wel een live wedstrijd aanschouwen. Daarvoor ben je immers hier! Via diverse betrouwbare websites score jij jouw tickets voor een wedstrijd van de Engelse competitie. Uiteraard kun je de tickets ook via het stadion zelf boeken. Zonder lidmaatschap is het wat lastiger om tickets in de algemene verkoop te kopen. De meeste kans op een ticket heb je bij een wedstrijd in de League One cup tegen lagere teams uit de Premier League en groepswedstrijden van de Champions League. Wil je hoe dan ook een wedstrijdticket voor een top wedstrijd? Overweeg dan om een lidmaatschap van 34 pond bij aan te schaffen bij de supportersvereniging van Arsenal FC. Je krijgt dan voorrang op de algemene kaartverkoop. Tickets zijn dan te verkrijgen vanaf 29 pond.

De prijzen van de algemene verkoop variëren erg. Het is natuurlijk afhankelijk van de tegenstander, belooft het een mooie wedstrijd te worden en zijn de clubs aan elkaar gewaagd, maar het is natuurlijk ook afhankelijk van de plek in het stadion. Wil je een plek in de ‘Lower Tier’ dan zul je aardig wat geld moeten betalen voor een ticket, maar heb je wel een ontzettend mooi zicht op het veld. De goedkoopste tickets vind je in de ‘Upper Tier’.

Een derby tussen Arsenal en de plaatselijke rivaal Tottenham Hotspur is de prijs wat meer aan de hoge kant dan tegen een club dat laag geklasseerd is en niet uit de buurt komt. Andere grote wedstrijden zijn tegen Chelsea en Manchester United. De rivaliteit is hier erg te merken. Een mooie afsluiting is natuurlijk een heerlijke pint in een echte Londense pub!