Ga naar de inhoud
Home » Clubs » Sheffield United

Sheffield United

Sheffield United F.C.

Sheffield United is een voetbalclub die uitkomt in de Engelse Premier League. Het stadion van Sheffield United is Bramall Lane. Bramall Lane heeft een capaciteit van 32,125 toeschouwers.Sheffield United is opgericht op 22 maart 1889. De club wordt ook wel The Blades genoemd. De club is in handen van Sheffield United. De clubkleuren van “The Blades” zijn rood en wit.

Sheffield United

De geschiedenis van Sheffield United

Net als veel Engelse voetbalclubs is Sheffield United FC ontstaan uit een cricketteam. Het cricket seizoen was niet lang genoeg om alle spelers het hele jaar fit te houden. Hierom werd vaak in de winter voetbalwedstrijden georganiseerd om de spelers in conditie te laten blijven. In 1892 werd de club officieel toegelaten tot de Football League. In het seizoen ’91/92 werd uiteindelijk het hoogst haalbare bereikt, de Premiere League. Deze historische club heeft een rijk voetbalbestaan en de echte liefhebbers kunnen hier naar hartelust de voetbalbeleving aan. 

Bekende oud-spelers

Bekende ex-spelers van Sheffield United zijn: Phil Jagielka, Jostein Flo en Kyle Walker.

Welke Nederlanders hebben bij Sheffield United gespeeld?

Nederlanders bij Sheffield United: Dries Boussatta, Michel Vonk, Leendert de Goey en Hans Segers.

Extra informatie Sheffield United

  • Shirtsponsor: Union Standard Group
  • Kledingsponsor: Adidas
  • Clublied: The Greasy Chip Butty Song
  • Mascotte: Captain Blade
  • Eigenaar: Sheffield United
  • Trainer: Chris Wilder
  • Clubkleuren: rood en wit
  • Bijnaam club: The Blades

Gewonnen prijzen Sheffield United

Hoevaak heeft Sheffield United de premier league gewonnen? Een overzicht van alle gewonnen prijzen van Sheffield United F.C..

CompetitieAantal keer gewonnen
Premier League1x
FA Cup4x
Football League Cup0x
Champions League0x
Europa League0x

Rivalen van Sheffield United

Sheffield United kent vele rivalen, voornamelijk andere clubs uit de Yorkshire regio. Sheffields grootste rivaal is Sheffield Wednesday, met wie ze strijden tijdens de “Steel City derby”. De tweede grootste rivaal van Sheffield United is Leeds United, uit West Yorkshire. Wedstrijden tussen Leeds en Sheffield worden ook wel de Yorkshire Derby genoemd. Andere rivalen van Sheffield United zijn Barnsley, Doncaster Rovers en Rotherham United.