Ga naar de inhoud
Home » Clubs » Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur F.C.

Tottenham Hotspur is een voetbalclub die uitkomt in de Engelse Premier League. Het stadion van Tottenham Hotspur is Tottenham Hotspur Stadium. Tottenham Hotspur Stadium heeft een capaciteit van 62,214 toeschouwers.Tottenham Hotspur is opgericht op 5 september 1882. De club wordt ook wel The Lilyhwhites en Spurs genoemd. De club is in handen van ENIC International Ltd.. De clubkleuren van “The Lilyhwhites en Spurs” zijn wit en blauw.

Tottenham Hotspur

De geschiedenis van Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur misschien wel beter bekend als the Spurs is een Engelse voetbalclub in de Premiere League. De club is opgericht in 1882 en heeft een bijzonder rijke geschiedenis. Al in 1901 won het voor het eerste de FA Cup. Net als veel Engelse clubs vind de oorsprong hier bij de Cricket Club. Oorspronkelijk heette de club Hotspur Football Club en werd het opgericht door een 5tal vrienden onder leiding van Bobby Buckle. Om fit te blijven en om activiteiten te kunnen blijven doen buiten het cricket seizoen speelden zij in de wintermaanden voetbal. In 1884 kreeg de club de naam Tottenham Hotspur Football club. Aanvankelijk ging het om amateur / vriendschappelijke wedstrijden maar al snel werden zij lid van de eerste professionele competitie. De rest is geschiedenis, de club is enorm succesvol en heeft een tal van wereldspelers grootgebracht. Grote successen gekend in zowel alle nationale competities als international. Tottenham Hotspur is een fantastische historische club voor de echte voetballiefhebber. 

Bekende oud-spelers

Bekende ex-spelers van Tottenham Hotspur zijn: David Ginola, Jürgen Klinsmann, Paul Gascoigne, Ricardo Villa, Osvaldo Ardiles, Robbie Keane, Luka Modric, Dimitar Berbatov, Sol Campbell, Teddy Sheringham, Gary Lineker, Gareth Bale en Stephen Carr..

Welke Nederlanders hebben bij Tottenham Hotspur gespeeld?

Nederlanders bij Tottenham Hotspur: Edgar Davids, Willem Korsten, John Metgod, Hans Segers, Michel Vorm en Steven Bergwijn.

Extra informatie Tottenham Hotspur

  • Shirtsponsor: AIA
  • Kledingsponsor: Nike
  • Clublied: Glory Glory Tottenham Hotspur
  • Mascotte: Chirpy en Lily Cockerel
  • Eigenaar: ENIC International Ltd.
  • Trainer: José Mourinho
  • Clubkleuren: wit en blauw
  • Bijnaam club: The Lilyhwhites en Spurs

Gewonnen prijzen Tottenham Hotspur

Hoevaak heeft Tottenham Hotspur de premier league gewonnen? Een overzicht van alle gewonnen prijzen van Tottenham Hotspur F.C..

CompetitieAantal keer gewonnen
Premier League2x
FA Cup8x
Football League Cup4x
Champions League0x
Europa League0x

Rivalen van Tottenham Hotspur

Tottenham, of de Spurs, hebben meerdere rivalen. Met name met ploegen in Londen kent de ploeg veel rivaliteit. De sterkste rivaliteit kennen de Spurs met Arsenal en de wedstrijd tussen Tottenham en Arsenal wordt ook wel de “North Londen Derby” genoemd. De stadions van beide teams liggen in Noord-Londen. De rivaliteit is ontstaan in 1913, toen Arsenal verhuisde naar het Arsenal Stadium. Tegenwoordig liggen de stadions van Arsenal en Tottenham slechts 6.4 km uit elkaar vandaan. Een echte burenruzie dus.