Ga naar de inhoud
Home » Voetbalstadions » Emirates Stadium

Emirates Stadium

Stadion Arsenal

Het stadion van Arsenal heet het Emirates Stadium. Het voetbalstadion wordt soms ook wel Emirates of Arsenal Stadium genoemd. Arsenal gebruikt dit voetbalstation sinds 2006. Het Emirates Stadium ligt in de wijk Islington in Londen, aan de Ashburton Grove. Het stadion biedt plaats aan 60.338 toeschouwers. Het stadion is daarmee het op één na grootste voetbalstadion van Engeland.

Stadion Arsenal

Historie Emirates Stadion

Voordat Arsenal verhuisde naar het Emirates Stadium, was het Arsenal Stadium in Highbury de thuisbasis. Het nieuwe Stadion van Arsenal zou in eerste instantie Ashburton Grove gaan heten. De luchtvaartmaatschappij Emirates sponsort het stadion en daardoor werd de naam van het stadion “Het Emirates Stadium”. Fans noemen het stadion tegenwoordig soms nog Ashburton Grove. Emirates sponsort het stadion voor een periode van 15 jaar en heeft hier 100 miljoen pond voor betaald. Het contract loopt in 2021 af. Daarnaast zal Emirates voor 8 jaar de shirtsponsor van Arsenal zijn. Het stadion van Arsenal werd geopend op 22 juli 2006 en de eerste wedstrijd in het nieuwe Emirates Stadium was die tussen Arsenal en AFC Ajax. Deze wedstrijd was ook meteen de afscheidswedstrijd van Dennis Bergkamp, die voor beide teams heeft gespeeld.

Emirates Stadium

Concerten in het Emirates Stadium

Het stadion van Arsenal wordt niet alleen voor voetbal gebruikt. Zoals bij steeds meer stadions wordt ook het Emirates Stadion voor andere doeleinden gebruikt. Het Emirates Stadium is een goed voorbeeld van zo’n multifunctioneel stadion en naast voetbalwedstrijden worden er ook concerten en conferenties gehouden. Het eerste concert was op 30 mei 2008 door Bruce Springsteen. Bij een concert kunnen er 72000 toeschouwers in het stadion. Andere grote namen die opgetreden hebben in het Emirates Stadion zijn Coldplay, Muse en Green Day.

Het uitvak

Het uitvak van het Emirates stadion biedt plaats aan 3000 toeschouwers. Dit aantal wordt soms uitgebreid voor bekerwedstrijden. Het uitvak bevindt zich op de lagere ring van de South East Corner. Uitsupporters met een kaartje voor een wedstrijd kunnen met een zogeheten Smart Ticket op een sneller manier naar het uitvak worden begeleid. Op deze manier kom je als bezoekers zo snel mogelijk in het stadion. Bovendien heb je vanuit het uitvak prachtig zicht op het veld.

Stadion Arsenal bezoeken

Ook de sfeer proeven van het Emirates Stadium? Je kunt het Arsenal stadion op verschillende manieren bezoeken. Zo kun je een kaartje voor een wedstrijd van Arsenal kopen. Daarnaast kun je een stadiontour voor het Emirates Stadium boeken. 

Rondleiding Emirates Stadium

Wil je een rondleiding door het stadion van Arsenal? Een complete stadion tour door het stadion van Arsenal. Met de stadiontour krijg je toegang tot:

 • De directie ingang
 • Director Box
 • Diamond Club
 • Spelersingang
 • De kleedkamer van Arsenal
 • De kleedkamer van het bezoekende team
 • De spelerstunnel
 • De dug-outs en langs het veld
 • De interview ruimtes
 • De persconferentie ruimte
 • De Media Lounge
 • Het Arsenal Museum

Bovendien krijg je bij het boeken van de stadiontour oortelefoontjes van het merk Arsenal en een gratis persoonlijk tourcertificaat. De stadiontour met oortelefoontjes is ook beschikbaar in het Nederlands. Andere talen zijn: Engels, Spaans, Italiaans, Frans, Duits, Portugees, Chinees, Japans en Britse gebarentaal. Ook is het op sommige dagen om tegen meerprijs je te laten rondleiden door een legende van Arsenal. Tenslotte kun je ook een Matchday tour boeken en daarbij een ticket voor een wedstrijd van Arsenal te kopen. De rondleiding duurt ongeveer 90 minuten.

Bereikbaarheid Emirates Stadium

Het Emirates stadion is goed bereikbaar. Zo kun je met het Openbaar Vervoer met de metro (Underground) snel naar het Arsenal Station (Piccadilly lijn). Het is ongeveer 10 minuten wandelen vanaf dit station. Daarnaast kun je naar twee alternatieve stations. Finsbury Park (Victoria en Piccadilly lijn) en Highbury & Islington (Victoria lijn en met de trein. Op niet-wedstrijddagen is Holloway Road Station het dichtstbij, dit station is echter op wedstrijddagen gesloten.