Ga naar de inhoud
Home » Clubs » Manchester United

Manchester United

Manchester United FC

Manchester United is een voetbalclub die uitkomt in de Engelse Premier League. Het stadion van Manchester United is Old Trafford. Old Trafford heeft een capaciteit van 74,879 toeschouwers.Manchester United is opgericht op 25 mei 1878. De club wordt ook wel The Red Devils genoemd. De club is in handen van De Amerikaanse familie Glazer. De clubkleuren van “The Red Devils” zijn rood, wit en zwart.

Manchester United

De geschiedenis van Manchester United

Manchester United heeft een rijke voetbalgeschiedenis en is opgericht in 1878 onder de naam Newton Heath. Het is een arbeidersclub en dit straalt de club hedendaags nog uit. De supporters zijn er trots op. De club is gevormd door de werknemers van de Lancashire – Yorkshire spoorlijn. Vanwege een misplaatste bescheidenheid besluiten zij niet mee te doen aan de nieuw opgerichte Engelse Football League. Zij treden in 1892 toe aan deze competitie. Nu ruim 130 jaar later is de club enorm succesvol en heeft het grote spelers voortgebracht met een prachtige prijzenkast is deze club absoluut de moeite waard om eens te bezoeken. Met stadsrivaal Manchester City is de stad een ultieme voetbalbeleving. 

Bekende oud-spelers

Bekende ex-spelers van Manchester United zijn: George Best, David Beckham, Christiano Ronaldo, Wayne Rooney, Denis Law en Sir Bobby Charlton.

Welke Nederlanders hebben bij Manchester United gespeeld?

Nederlanders bij Manchester United: Jordi Cruijff, Raimond van der Gouw, Ruud van Nistelrooij, Robin van Persie, Edwin van der Sar, Jaap Stam en Memphis Depay.

Extra informatie Manchester United

  • Shirtsponsor: Chevrolet
  • Kledingsponsor: Adidas
  • Clublied: Glory Glory Man United
  • Mascotte: Fred The Red
  • Eigenaar: De Amerikaanse familie Glazer
  • Trainer: Ole Gunnar Solskjær
  • Clubkleuren: rood, wit en zwart
  • Bijnaam club: The Red Devils

Gewonnen prijzen Manchester United

Hoevaak heeft Manchester United de premier league gewonnen? Een overzicht van alle gewonnen prijzen van Manchester United FC.

CompetitieAantal keer gewonnen
Premier League20x
FA Cup12x
Football League Cup5x
Champions League2x
Europa League1x

Rivalen van Manchester United

De grootste rivalen van Manchester United zijn: Arsenal, Leeds United, Liverpool en Manchester City. Wedstrijden tegen deze ploegen staan dan ook altijd garant voor een interessante voetbalwedstrijd. De wedstrijd tegen Liverpool is altijd zeer beladen. Manchester United en Liverpool zijn de twee ploegen uit de Premier League met de meeste prijzen in zowel de eigen competitie als internationaal.De wedstrijd tussen Liverpool en Manchester heet ook wel de “North West Derby”. De wedstrijd tussen Leeds en Manchester heet ook wel de Pennines Derby.