Ga naar de inhoud
Home » Voetbalstadions » Old Trafford

Old Trafford

Stadion Manchester United

Old Trafford is het wereldberoemde stadion van Manchester United. Het stadion wordt ook wel het “Theatre of Dreams” genoemd. Dit stadion is al vanaf 1910 het decor van de wedstrijden van Manchester United. Met 76.000 plekken is Old Trafford het het grootste stadion binnen het Engelse clubvoetbal. Alleen Wembley, waar onder andere wedstrijden van het Engelse nationale team worden gespeeld, is groter. Het stadion is vaak het podium voor Engelse finales. Tevens zijn er veel grote Europese finales op Old Trafford gespeeld.

Old Trafford bezoeken

Historie

Old Trafford is sinds 1910 de thuishaven van “The Devils”. Alleen in de periode 1941-1949 speelde Manchester United zijn wedstrijden niet in dit stadion. Het stadion was toen door een bombardement onbruikbaar. Van 1910 tot 1939 had het stadion zelfs 80.000 zitplaatsen, maar vanwege veiligheidsredenen is dit toen teruggebracht. Het recordaantal toeschouwers op Old Trafford dateert wel uit die periode. In 1937 zagen 76.962 toeschouwers Manchester United aan het werk. Het stadion is in het seizoen 2006/2007 uitgebreid van 67.000 toeschouwers naar het huidige aantal (76.000). Dit is gedaan door de hoeken van het stadion te verbouwen. Twee tribunes in het stadion dragen tegenwoordig de namen van 2 clublegendes: Bobby Charlton en Sr. Alex Ferguson. 

Klok Old Trafford

Ook is in het stadion een unieke klok te vinden. Boven de zuidoostelijk ingang van het stadion hangt een klok waarbij de tijd voor altijd stil staat. De tijd is vier minuten over drie. Deze klok herdenkt de dag van 6 februari 1958, waarop het vliegtuig met aan boord de selectie van Manchester United, crashte in München.

Old Trafford bezoeken

Old Trafford bezoeken? Iedere voetbal liefhebber moet eigenlijk een keer dit prachtige stadion bezocht hebben. Dit iconische stadion van Manchester United ligt in de wijk Old Trafford, vandaar ook de naam. Deze is gelegen in Stratford, Greater Manchester (Engeland). Je kunt het stadion op meerdere manieren bezoeken. Je kunt kiezen voor een stadiontour of rondleiding door het “Theatre of Dreams”. Ook kun je wedstrijdtickets voor Manchester United kopen.

Rondleiding Old Trafford

Rondleiding stadion Manchester United

Wil je een rondleiding door het stadion van Manchester United? Een stadiontour door Old Trafford is een onvergetelijke beleving. Zo krijg je een uniek kijkje achter de schermen bij de grootste voetbalclub ter wereld. Zo bezoek je de kleedkamers, de dug-outs en het Manchester United museum. Maar je ziet nog veel meer:

  • Kleedkamer van Manchester United
  • Kleedkamer uitspelende ploeg
  • Sir Alex Ferguson Stand
  • De spelerstunnel
  • Het Manchester United Museum
  • Bekijk de trofeeënzaal, met alle prijzen die Manchester United gewonnen heeft.
  • Theatre of Dreams
  • De tribunes
  • The Red Café

De stadiontour duurt ongeveer 70 minuten. De stadiontour is iedere dag van ongeveer half 10 tot half 5. Op wedstrijddagen wijken de openingstijden van de stadiontour af. Bekijk altijd de actuele openingstijden voor je naar de stadiontour gaat. Ook kun je een VIP Experience boeken op wedstrijddagen. Dit is een rondleiding door het stadion én een ticket voor de wedstrijd. Tip: Neem je fototoestel mee! 

Manchester United Fanshop

In stadion Old Trafford vind je ook de Man Utd Fanshop. Deze Manchester United Megastore heeft alles op het gebied van merchandise van Manchester United. Deze gigantische winkel van meer dan 5 km2 biedt alles wat jij als fan van Manchester United zoekt. Met meer dan 800 verschillende Man Utd producten. Van shirts tot sjaaltjes en sleutelhangers. Een mooie gelegenheid om een aandenken aan jouw trip naar Old Trafford mee te nemen.

Bereikbaarheid Old Trafford

Je kunt het stadion eenvoudig bereiken met de Metro. De metro halte die je moet hebben is “Old Trafford”. Het openbaar vervoer is in Manchester zeer goed geregeld, dus de metro is een goede keuze om bij het stadion te komen.Ook kun je parkeren bij het stadion. Dit wordt door middel van borden aangegeven. Let wel op, het parkeren bij het stadion kost geld. In de omgeving van het stadion zijn vaak goedkopere opties te vinden.