Ga naar de inhoud
Home » Clubs » Manchester City

Manchester City

Manchester City FC

Manchester City is een voetbalclub die uitkomt in de Engelse Premier League. Het stadion van Manchester City is Eithad Stadium. Eithad Stadium heeft een capaciteit van 55,000 toeschouwers.Manchester City is opgericht in 1880. De club wordt ook wel The Citizens, The Sky Blues en Shark Team. genoemd. De club is in handen van Sjeik Mansour. De clubkleuren van “The Citizens, The Sky Blues en Shark Team.” zijn blauw en wit.

Manchester City

De geschiedenis van Manchester City

Manchester City, een fantastisch team en door vele bejubeld en bekritiseerd vanwege het vermogen wat er ieder jaar in gepompt wordt. Maar hoe anders was dit tijdens de oprichting van de club. De club vind zijn oorsprong terug in de cricket, om de spelers buiten het cricket seizoen in conditie te houden werden er s’ winters voetbalcompetities gehouden. Leden van de St. Marks Church of England richtten uiteindelijk de voetbalclub op zoals wij hem vandaag kennen. Dit had grotendeels maatschappelijke doeleinden. Zoals het terugbrengen van lokaal bendegeweld en alcoholisme door het opzetten van nieuwe activiteiten. Tegenwoordig wordt de club professioneel gerund met aan het hoofd een oliemagnaat. Ondanks wat vele zeggen, de club heeft een rijke historie en fantastische spelers om van te genieten. 

Bekende oud-spelers

Bekende ex-spelers van Manchester City zijn: Emmanuel Adebayor, Carloz Tévez, Robinho, David Seaman, Patrick Vieira, Jérôme Boateng en Yaya Touré.

Welke Nederlanders hebben bij Manchester City gespeeld?

Nederlanders bij Manchester City: Paul Bosvelt, Alfons Groenendijk, Kiki Musampa, Ronald Waterreus en Nigel de Jong.

Extra informatie Manchester City

  • Shirtsponsor: Eithad Airways
  • Kledingsponsor: Puma
  • Clublied: Blue Moon
  • Mascotte: Moonchester
  • Eigenaar: Sjeik Mansour
  • Trainer: Pep Guardiola
  • Clubkleuren: blauw en wit
  • Bijnaam club: The Citizens, The Sky Blues en Shark Team.

Gewonnen prijzen Manchester City

Hoevaak heeft Manchester City de premier league gewonnen? Een overzicht van alle gewonnen prijzen van Manchester City FC.

CompetitieAantal keer gewonnen
Premier League6x
FA Cup6x
Football League Cup7x
Champions League0x
Europa League0x

Rivalen van Manchester City

De grootste vijand van Manchester City is stadsgenoot Manchester United. De wedstrijd tussen “City” en “United” wordt de Manchester Derby genoemd. Leuk feitje: voor WOII gingen veel inwoners bij beide clubs uit Manchester kijken en waren ook fan van beide, in plaats van voor 1 van de twee clubs.