Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » VIDEO: Samenvatting Nederland – Qatar WK 2022

VIDEO: Samenvatting Nederland – Qatar WK 2022

VIDEO: Samenvatting Nederland – Qatar kijken? De wedstrijd tussen Nederland en Qatar op het WK 2022 in Qatar was de derde poulewedstrijd voor beide landen. De wedstrijd werd gespeeld op 29 november 2022 om 16:00 uur. In het Al Bayt Stadium speelde Oranje de belangrijke laatste poulewedstrijd. Wil je de samenvatting van Nederland tegen Qatar bekijken? De video van de samenvatting van de WK 2022 wedstrijd tussen Nederland en Qatar vind je hieronder. De wedstrijd werd live uitgezonden op NPO 1.

VIDEO: Samenvatting Nederland - Qatar WK 2022

Samenvatting Nederland – Qatar WK 2022

Info over de wedstrijd:

Video: Samenvatting Nederland – Qatar

Bekijk de video van de samenvatting van de WK 2022 groepswedstrijd tussen Nederland en Qatar:

VIDEO: Samenvatting Nederland – Qatar WK 2022

Samenvatting Nederland – Qatar in Tweets

De wedstrijd begint en dit zijn de opstellingen:

Opstelling Nederland en Qatar:

1-0 Nederland!

https://twitter.com/plstreaminglive/status/1597615086360989697

Cody Gakpo doet het heeft in iedere WK wedstrijd gescoord voor Nederland:

Rust:

2-0 Frenkie de Jong:

Eerste WK goal ooit Frenkie de Jong.

Nederland wint met 2-0 van Qatar:

Wedstrijdverslag Nederland – Qatar

Het verslag van de WK-wedstrijd tussen Nederland en Qatar:

Voor de wedstrijd werd er veel gepraat over de mogelijke scenario’s van Nederland – Qatar. De wedstrijd begon wat stroef. Er waren wat schoten van grote afstand. Ook lag het spel veel stil door blessures. Het was opvallend dat er veel spelers met de hoofden tegen elkaar aankwamen. Ook waren er veel kleine overtredingen. In de 20e minuut kwam er even wat druk van Qatar. Dit leidde tot een aantal corners en voorzetten, maar tot echt grote kansen kwam het niet. Het publiek staat vooral aan de kant van gastland Qatar en dit is in het stadion goed te horen.

In de 26e minuut is er de eerste serieuze kans voor Nederland. Cody Gakpo krijgt de bal op het middenveld en na een prachtige kaats met Davy Klaassen kan hij op de doelman van Qatar af. Hij schiet de bal strak in de hoek en zet Nederland op een 1-0 voorsprong. Cody Gakpo is nu topscorer van het WK.

Na de 1-0 volgde een periode met veel balbezit voor Nederland. De bal werd snel rondgespeeld maar dit leidde niet tot kansen. Daarna kwam Qatar er een paar keer goed uit. Qatar liet zich niet terugtrekken en ging er nog vol voor tegen Oranje. Ondanks dat Qatar sowieso al uitgeschakeld was. Toch kwam het verder niet meer tot grote kansen. Het Nederlands Elftal ging met 1-0 de rust in.

Tweede helft

De tweede helft begon eigenlijk zoals de eerste was geëindigd. Tot de 49e minuut gebeurde er weinig. Daarna kwam er een voorzet van Klaassen die voor de voeten van Depay kwam. Hij schoot op de keeper van Qatar maar in de rebound was het Frenkie de Jong die scoorde voor Oranje. Nederland leidt met 2-0. Het is de eerste goal van Frenkie de Jong op een WK ooit.

Daarna was er een overtreding van Nathan Aké waar hij een gele kaart voor kreeg. Vervolgens speelde het spel zich vooral op het middenveld af. Tot grote kansen kwam het even niet meer. Het spel van Nederland is zeker niet sprankelend. Toch levert dit geen grote kansen voor Qatar op.

De wedstrijd viel een beetje stil. In de 64e minuut kwam Qatar met maar liefst drie wissels. Wordt het nog een slot offensief namens Qatar? Ook Oranje gaat wisselen. Vincent Janssen en Steven Berghuis komen in de ploeg voor Klaassen en Depay. Ook Xavi Simons begint met de warming-up.

In de 68e minuut lijkt Nederland meteen door de invallers op 3-0 te komen. Toch ging de goal niet door. Na ingrijpen van de VAR wordt de goal afgekeurd wegens hands. We gaan door en het blijft 2-0.

In de 73e minuut is er een kans voor Dumfries, die schiet de bal in de korte hoek. De inzet wordt gestopt door de keeper. Verder dan een schot van afstand komt Qatar niet meer. Supporters van Qatar beginnen het stadion te verlaten. Op zich niet vreemd, het tempo ligt heel laag en beide ploegen lijken er weinig zin meer in te hebben.

Tegen het eind van de wedstrijd werd Oranje wat slordig. Hierdoor kwam Qatar er een paar keer gevaarlijk door. Ook hier kwamen geen grote kansen uit voort. In de extra tijd van de wedstrijd was er nog een prachtig schot van Berghuis. Hij krulde de bal van net buiten de 16 meter op de lat.

Noppert hield zijn goal weer schoon en Nederland won met 2-0 van Qatar. Daarmee plaatst Oranje zich voor de achtste finales van het WK 2022.

Oranje naar achtste finale WK

Door de overwinning van Nederland op Qatar is Oranje door naar de achtste finale van het WK. Bovendien is Nederland door de overwinning en de uitslag in de andere wedstrijd (Ecuador-Senegal) eerste in poule A geworden. De volgende wedstrijd van Nederland op het WK is op 3 december 2022 om 16:00 uur.

Nederland en Qatar op het WK

Doordat Nederland gewonnen heeft (en de uitslag bij de andere wedstrijd in poule A gungstig is) is Nederland de winnaar van Poule A geworden. De volgende wedstrijd van Nederland is op 3 december 2022 om 16:00 uur. De tegenstander van Nederland in de achtste finale komt uit poule B. Oranje neemt het op tegen de nummer 2 van poule B.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *