Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » VIDEO: Deense verslaggever weggestuurd en bedreigd tijdens liveverslag WK 2022 Qatar

VIDEO: Deense verslaggever weggestuurd en bedreigd tijdens liveverslag WK 2022 Qatar

VIDEO: Deense verslaggever weggestuurd en bedreigd tijdens liveverslag WK 2022 in Qatar. Tijdens een liveverslag rondom het WK 2022 in Qatar is een verslaggever uit Denemarken door de Qatarese autoriteiten bedreigd. Er werd gedreigd dat zijn camera in beslaggenomen zou worden en ook kreeg hij te horen dat hij moest stoppen met filmen. De opmerkelijke beelden van het voorval met de Deense interviewer vind je hieronder.

Video Deense verslaggever bedreigd

VIDEO: Deense verslaggever weggestuurd en bedreigd tijdens liveverslag WK 2022 Qatar

De Deense verslaggever Rasmus Tantholdt was bezig met een live verslag vanuit Qatar toen er ineens een golfkarretje met drie officials uit Qatar aan kwam rijden. Zij kwamen de Deense verslaggever vertellen dat hij moest stoppen met filmen. Als hij dat niet zou doen zou zijn camera in beslag worden genomen. Bekijk de video van de Deense verslaggever bij het WK in Qatar hieronder:

VIDEO Deense Reporter bedreigd in Qatar

VIDEO: Deense verslaggever weggestuurd en bedreigd tijdens liveverslag WK 2022 Qatar

Deense verslaggever bedreigd en weggestuurd

Een Deense verslaggever werd door functionarissen uit Qatar aangesproken toen hij bezig was met een liveverslag voor de Deense televisie. Hij deed dit bij het nieuwe Chedi Hotel vlakbij Katara Cultural Village. In de video zie je de Deense verslaggever discussiëren met de Qatarese officials. Ook zie je dat hij zijn pers accreditatie laat zien om aan te tonen dat hij mag filmen.

Reactie van de Deense verslaggever

De Deense reporter Rasmus Tantholdt werd geïnterviewd door het Britse Sky Sports News. In dat interview gaf hij aan dat hij de bedreigingen in Qatar als stressvol heeft ervaren. Hij zei onder meer:

“Het was best stressvol, maar ik voelde me persoonlijk niet bedreigd en onze camera is veilig”. “Ik heb eerder verslag gedaan van WK’s. Ik wist niet wat ik moest verwachten bij het WK in Qatar. Maar dit had ik niet verwacht”. “Ik was gewoon een reportage aan met maken bij een rotonde in Qatar, niet bij een controversiële plek”.

Verder gaf de Deense verslaggever aan dat hij niet wist wat er verder zou gaan gebeuren. Of hij gearresteerd zou worden of niet. Na een half uur kwam er een supervisor naar de verslaggever die aangaf dat er geen probleem was en dat ze gewoon konden filmen.

Excuses Qatar aan Deense verslaggever

De Qatarese officials hebben excuses gemaakt aan de Deense reporter. Toch geeft dit alles wel aan hoe het er in Qatar aan toe gaat als er geen WK is. Omdat de beveiligers klaarblijkelijk is verteld dat ze filmende mensen weg moeten sturen.

Omstandigheden Qatar

Er is al langer veel te doen over de toewijzing van het WK 2022 aan Qatar. Veel mensen stelden al de vraag waarom het WK in Qatar is. Vanwege de arbeidsomstandigheden, de vele doden en de mensenrechten in Qatar lijkt het namelijk niet het beste land om een WK te organiseren.

Speciaal shirt Denemarken

De Denen hebben zich eerder negatief uitgelaten over het WK. In Denemarken is veel discussie over waarom het WK 2022 in Qatar is. Daarnaast speelt Denemarken tijdens het WK 2022 in een speciaal shirt. Zo heeft het shirt geen logo en hebben ze een volledig zwart shirt.

Denemarken WK Qatar 2022

Denemarken is ook aanwezig op het WK in Qatar. De Denen zitten in poule D tijdens het WK samen met Frankrijk, Tunesië en Australië. Het is dan ook logische dat er een Deense verslaggever aanwezig is in Qatar. Voor Denemarken begint het toernooi op dinsdag 22 november met een wedstrijd tegen Tunesië. Een dag eerder komt Oranje al in actie. De eerste wedstrijd van het Nederlands Elftal is op 21 november om 17:00 uur. Nederland speelt dan in poule A tegen Senegal. De openingswedstrijd van het WK 2022 is op 20 november 2022 en gaat tussen Qatar en Ecuador.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *