Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Qatar – Ecuador op TV (Openingswedstrijd WK 2022)

Qatar – Ecuador op TV (Openingswedstrijd WK 2022)

Openingswedstrijd Qatar – Ecuador WK 2022 op tv kijken? Op zondag 20 november 2022 om 17:00 uur spelen Qatar en Ecuador tegen elkaar in poule A van het WK 2022. Dit is de openingswedstrijd van het WK in Qatar. De wedstrijd wordt gespeeld in het stadion: Al Bayt in Qatar. Al Bayt ligt in Al Khor, 35 km ten noorden van Doha. Wil je de openingswedstrijdwedstrijd Qatar – Ecuador live op tv kijken? Dat kan! De openingswedstrijd WK 2022 wordt live op tv uitgezonden. De wedstrijd is te zien op NPO 1 (Nederland 1). Het Al Bayt heeft een capaciteit van 60000 en hier nemen Qatar en Ecuador het tegen elkaar op. De aftrap van deze WK Poule wedstrijd is om 17:00 uur. De openingswedstrijd van het WK Qatar 2022 is op 20 november 2022. De eerste wedstrijd van het WK in Qatar gaat tussen gastland Qatar en Ecuador. De eerste WK wedstrijd is altijd een spektakel om naar te kijken. In de eerste plaats is het natuurlijk de aftrap van een prachtig voetbaltoernooi. Daarnaast is er tijdens de eerste WK-wedstrijd ook een openingsshow te zien. Zeker in een land als Qatar, waar niets te gek is, belooft de WK-show een spektakel te worden.

 • Wat: Openingswedstrijd WK 2022 in poule A
 • Wie: Qatar – Ecuador op tv.
 • Wanneer: zondag 20 november 2022.
 • Tijd: 17:00 uur.
 • Waar: Al Bayt, Al Khor, 35 km ten noorden van Doha.
 • Aantal Toeschouwers: 60000
 • Uitgezonden op: NPO (Kijk bij KPN | Kijk bij Ziggo)
Qatar - Ecuador op tv

Qatar – Ecuador op tv

Wil je Qatar – Ecuador op tv kijken? De WK wedstrijd tussen Qatar uit en Ecuador uit wordt namelijk live op tv uitgezonden. De wedstrijd is live te zien op de NPO en ook via livestreams. De aftrap van de wedstrijd is om 17:00 uur. Voorafgaand aan de wedstrijd is er een voorbeschouwing waarbij vanuit het stadion Al Bayt vooruitgeblikt wordt naar de wedstrijd. Direct na afloop van de wedstrijd is er een nabeschouwing met daarin analyses, hoogtepunten en interviews met o.a. de bondscoaches Félix Sánchez Bas (QAT) en Gustavo Alfaro (ECU).

 • Qatar – Ecuador op TV
 • Half uur voor de wedstrijd start de voorbeschouwing QAT-ECU
 • 17:00 uur : Qatar – Ecuador LIVE
 • Na de wedstrijd volgt een nabeschouwing van de wedstrijd.

Over Qatar-Ecuador op tv

Alles over de poule A wedstrijd op het WK 2022 tussen Qatar en Ecuador:

 • Poule A van het WK Qatar bestaat uit Qatar, Ecuador, Senegal en Nederland.
 • De match wordt gespeeld in het stadion Al Bayt met 60000 toeschouwers).
 • Competitie: WK 2022, poulefase, poule A
 • De aftrap is om 17:00 uur.

Openingswedstrijd WK Qatar 2022

De openingswedstrijd op het WK 2022 in Qatar is op 20 november 2022. De wedstrijd gaat tussen het organiserende land Qatar en Ecuador. Om 17:00 uur (Nederlandse tijd) is de aftrap van de openingswedstrijd. Het is naast de openingswedstrijd ook de eerste groepswedstrijd in poule A. Dit is de poule waar ook het Nederlands Elftal in zit. Nederland zit in een poule met Qatar, Ecuador en Senegal. De dag na de openingswedstrijd, op 21 november 2022, speelt Oranje zijn eerste WK wedstrijd tegen Senegal. Qatar-Ecuador zou eigenlijk niet de eerste WK wedstrijd zijn. Dit zou namelijk in eerste instantie de wedstrijd tussen Nederland en Senegal zijn. Traditioneel speelt het organiserende land altijd de openingswedstrijd. Daarom heeft men er uiteindelijk toch voor besloten om het WK speelschema te wijzigen. Daardoor is het WK nu met een dag vervroegd en is Qatar-Ecuador de openingswedstrijd van het WK.

De wedstrijd openingswedstrijd begint om 17:00 uur (Nederlandse tijd). Voor de wedstrijd zal de openingsceremonie van het WK 2022 plaatsvinden. Vanaf ongeveer een uur van tevoren begint dan eerst de openingsceremonie. Dit is dus om 16:00 uur Nederlandse tijd. Aansluitend op de ceremonie begint de eerste WK wedstrijd tussen Qatar en Ecuador.

 • 16:00 uur: Openingsceremonie WK Qatar 2022.
 • 17:00 uur: Eerste WK wedstrijd (Qatar-Ecuador).

Over het Elftal van Qatar

Qatar ligt in het werelddeel Azië. De taal die men spreekt is Arabisch en het tijdsverschil met Qatar is 0 uur. Qatar staat op plaats 49e van de FIFA wereld ranglijst. Ze gaan tijdens deze wedstrijd proberen om van Ecuador te winnen. De binnenlandse competitie heet Qatar Stars League en de topclub is Qatar SC. De historische prestaties van Qatar op een WK zijn: 0 WK deelnames, 0 WK’s gewonnen en 0 WK finales gespeeld. Het beste resultaat van Qatar ooit op een WK is Geen resultaat. Het elftal van Qatar heeft als bijnaam Al-Annabi. De alltime topscorer van QAT is Mubarak Mustafa (41). Hassan Al Haydos (163) is de record international met de meest gespeelde wedstrijden voor Qatar. De bondscoach van Qatar is Félix Sánchez Bas en samen met zijn sterspeler Almoez Ali wil hij de verwachtingen van de 2,88 miljoen fans uit Qatar overtreffen. Wij verwachten dat Qatar tijdens het WK 2022 zal stranden in de Groepsfase.

Over het Elftal van Ecuador

Ecuador ligt in het continent Zuid-Amerika. In Ecuador spreekt men Spaans en het tijdsverschil met Qatar is 8 uur (vroeger). Ecuador staat momenteel op positie 46e van de FIFA wereld ranglijst. De belangrijkste voetbalcompetitie in Ecuador is Liga Pro en de grootste club van Ecuador is Centro Deportivo Olmedo. Ecuador heeft 3 keer meegedaan aan het WK. 3 heeft 0 WK’s gewonnen en 0 WK finales gespeeld. Het beste resultaat van Ecuador op een WK voetbal is Achtste finales. Ecuador heeft als geuzennaam La Tri en ze zijn erop gebrand om Qatar te verslaan. De international met de meeste goals voor ECU is Enner Valencia (35). De speler Iván Hurtado (168) heeft de meeste internationale wedstrijden gespeeld voor Ecuador. De bondscoach van Ecuador is Gustavo Alfaro en een van de bekendste spelers uit het elftal is Pervis Estupiñán. In Ecuador zijn er 17,64 miljoen supporters die Ecuador naar de overwinning op Qatar gaan schreeuwen. De verwachtingen zijn hoog en wij denken dat Ecuador tijdens het WK in Qatar de Groepsfase zal bereiken.

Qatar – Ecuador op de NPO

De Poule A wedstrijd tussen Qatar en Ecuador is live op tv te zien. Je kijkt de wedstrijd op NPO 1. De aftrap van de wedstrijd is om 17:00 uur. Voor deze WK poule wedstrijd is er een voorbeschouwing te zien. Na afloop van de wedstrijd kijk je bij de NPO naar een uitgebreide analyse, hoogtepunten en interviews. Dit gebeurt tijdens de nabeschouwing. In deze poule nemen Qatar, Ecuador, Senegal en Nederland het tegen elkaar op.

Stadion Qatar – Ecuador: Al Bayt


Qatar – Ecuador wordt gespeeld in het stadion Al Bayt. Al Bayt heeft een capaciteit van 60000 toeschouwers. Het Al Bayt is gelegen in Al Khor, 35 km ten noorden van Doha.. De bouwkosten van dit stadion zijn 800 miljoen. Het Al Bayt Stadion is geïnspireerd door de Bayt al Sha’ar. De prachtige tentstructuur is een verwijzing naar het nomadische volk van Qatar. Deze tenten zijn van oudsher te herkennen aan de zwart-witte strepen van buiten, dit is duidelijk te zien aan het ontwerp van dit stadion. Hoewel het stadion van binnen de traditionele uitstraling heeft is het van binnen een ultramodern stadion met alle nieuwste voorzieningen.

Qatar – Ecuador Livestream

Ben jij op zoek naar een livestream tussen Qatar en Ecuador? Bijvoorbeeld op je telefoon, tablet of laptop? Dan heb je verschillende opties. Ziggo en KPN klanten kunnen de wedstrijd via een app kijken. Daarnaast zijn meerdere matches de laatste jaren op Social Media te zien. Zo zijn er bijvoorbeeld al wedstrijden te zien op TikTok en YouTube. Deze wedstrijd uit poule A van het WK 2022 wordt via een livestream uitgezonden. Hierdoor kan je de wedstrijd altijd onderweg of op je werk kijken.  Er zijn een aantal methodes om de livestream van QAT – ECU te kijken. Bekijk hieronder een overzicht van de streams:

 • Livestream Qatar – Ecuador via de NOS website
 • Livestream Qatar – Ecuador via de KPN App
 • Livestream Qatar – Ecuador via de Ziggo App

Qatar – Ecuador bij KPN

Heb je een abonnement bij KPN en wil je Qatar-Ecuador op tv kijken? Dat kan! Bij de NPO heb je toegang tot alle wedstrijden van het WK in Qatar. Je hebt voor NPO 1 geen abonnement nodig. Bij deze zender kijk je namelijk gratis als je klant bent bij KPN. Je vindt de gratis WK uitzending van de NPO bij KPN op kanaal 1 of 3. Wil je een wedstrijd op een ander kanaal kijken? Ook dat kan. Daarvoor heb je wellicht een abonnement nodig.

De wedstrijd Qatar – Ecuador kijk je op NPO 1.

 • ESPN Compleet bij KPN: Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, TOTO KNVB Beker, Major Soccer League, Europa League en de UEFA Conference League.
 • Ziggo Sport Totaal bij KPN: La Liga, Serie A, Champions League, Nations League, WK-kwalificiatie wedstrijden en de Spaanse en Italiaanse beker.
 • Viaplay bij KPN: Premier League, Bundesliga, Carabao Cup, EFL Championship, Zweedse competitie voor vrouwen en de Serie A (vrouwen).

Qatar – Ecuador bij Ziggo

Wil je de voetbalwedstrijd tussen Qatar en Ecuador tijdens het WK 2022 in Qatar bij Ziggo kijken? Als je een abonnement hebt bij Ziggo kun je alle wedstrijden van het WK 2022 kijken. Dit gaat gemakkelijk via de NPO zenders die in alle TV pakketten van Ziggo zitten. Daardoor kijk je dus alle wedstrijden uit poule A op tv. Daarnaast kun je bij Ziggo ook abonnementen afsluiten op alle andere Sportzenders zoals Ziggo Sport.

 • ESPN Compleet bij Ziggo: Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, TOTO KNVB Beker, Major Soccer League, Europa League en de UEFA Conference League.
 • Ziggo Sport Totaal bij Ziggo: La Liga, Serie A, Champions League, Nations League, WK-kwalificiatie wedstrijden en de Spaanse en Italiaanse beker.
 • Viaplay bij Ziggo: Premier League, Bundesliga, Carabao Cup, EFL Championship, Zweedse competitie voor vrouwen en de Serie A (vrouwen).

GRATIS Qatar – Ecuador kijken

Wil je gratis naar Qatar tegen Ecuador kijken? Ook dat kan! Er zijn verschillende manieren om de wedstrijd gratis te kijken. Zo kan het zo zijn dat je al een abonnement hebt op een betaalde zender. Bijvoorbeeld om series, films of andere sporten te volgen. Daarnaast zijn de meeste wedstrijden van het WK 2022 via de website van de NOS te volgen. Op de NOS website staan de gratis livestreams klaar van de voetbalwedstrijden in Qatar.  Vrijwel elke  wedstrijd van het WK 2022 is te zien op het open net. Keuze zat dus om Qatar-Ecuador gratis te bekijken.

Samenvatting Qatar – Ecuador kijken

De samenvatting van Qatar – Ecuador kijken? Wil je de wedstrijd tussen Qatar en Ecuador nog eens rustig terugkijken? Dat kan! De samenvattingen van wedstrijden op het WK 2022 in Qatar worden uitgezonden op de NPO. Ben je op zoek naar andere samenvattingen? Dan kun je in onderstaand overzicht kijken op welke zender je de samenvattingen kunt vinden. Daarnaast zijn de samenvattingen van veel wedstrijden na afloop van het duel op YouTube te vinden.

NOS Studio Sport: Eredivisie en WK Qatar
ESPN: Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, TOTO KNVB Beker, Major Soccer League, Europa League en de UEFA Conference League.
Ziggo Sport: La Liga, Serie A, Champions League, Nations League, WK-kwalificiatie wedstrijden en de Spaanse en Italiaanse beker.
Viaplay: Premier League, Bundesliga, Carabao Cup, EFL Championship, Zweedse competitie voor vrouwen en de Serie A (vrouwen).

Alle voetbalcompetities kijken?

Wil je alle voetbalwedstrijden op TV kijken? Je vindt een overzicht van alle providers en voetbal pakketten hieronder:

Providers:

Voetbal pakketten:

Voetbalwedstrijden vandaag

Er zijn natuurlijk vaak meerdere voetbalwedstrijden op een dag. Zeker tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Daarom hebben we een handig overzicht gemaakt waarin je in één oogopslag kunt zien welke voetbalwedstrijden er vandaag op tv zijn. Bovendien zie je meteen op welke zender je de wedstrijd kunt kijken. Dit is natuurlijk super handig! Ben je benieuwd naar het overzicht van alle voetbalwedstrijden vandaag op tv? Bekijk dan onze voetbal gids.

Meest gestelde vragen

Een overzicht van de meest gestelde vragen over de openingswedstrijd van WK 2022 Qatar-Ecuador:

Wanneer is Qatar – Ecuador op tv?

De wedstrijd tussen Qatar en Ecuador wordt gespeeld op zondag 20 november 2022.

Hoe laat is Qatar – Ecuador op tv?

De aftrap van de wedstrijd tussen Qatar en Ecuador is om 17:00 uur. Voor de match is er daarnaast een voorbeschouwing te zien. Bovendien kijk je na de wedstrijd naar een uitgebreide analyse, interviews en nabeschouwing.

Wordt Qatar – Ecuador live op tv uitgezonden?

Ja de wedstrijd tussen Qatar () en Ecuador () wordt live op tv uitgezonden. Daarnaast kun je de wedstrijd ook online kijken.

Waar wordt Qatar – Ecuador uitgezonden?

De wedstrijd tussen Qatar en Ecuador wordt uitgezonden op NPO.

Op welke zender kan ik Qatar – Ecuador kijken?

Je kijkt Qatar – Ecuador op NPO.

Kan ik gratis naar Qatar en Ecuador op tv kijken?

Bij vrijwel alle TV providers zit de NPO in het basispakket. Je kunt dit controleren door naar de zender te gaan en te kijken of je een abonnement hebt. Zo kom je er achter of je gratis naar Qatar – Ecuador kunt kijken. Daarnaast worden veel wedstrijden tijdens het WK in Qatar aangeboden via de website van de NOS.

Kan ik Qatar – Ecuador ook online kijken?

Ja, je kunt de wedstrijd ook online kijken. Op je smartphone, tablet, pc of laptop kijk je de wedstrijd bij KPN hier en bij Ziggo hier.

Welke wedstrijden zijn er vandaag nog meer op tv?

Naast Qatar -Ecuador zijn er nog meer wedstrijden op tv vandaag. Bekijk het volledige overzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *