Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Spelers Engeland knielen voor ieder WK duel

Spelers Engeland knielen voor ieder WK duel

De spelers van Engeland knielen voor ieder WK duel. Dat heeft de Engelse bondscoach Gareth Southgate bekendgemaakt. Ze doen dit om een krachtig statement te maken tijdens het WK 2022 in Qatar. De spelers willen daarmee aandacht vragen voor (rassen) discriminatie. Voorafgaand aan ieder WK duel zullen de Engelsen dus op één knie gaan zitten. Engeland speelt de eerste WK wedstrijd op 21 november 2022. Dan nemen ze het om 14:00 uur op tegen Iran in poule B.

Engeland knielen

Waarom knielen de spelers van Engeland?

De spelers van Engeland gaan op één knie zitten voorafgaand aan de WK wedstrijden om een krachtig statement te maken. De spelers knielen als blijk van solidariteit met iedereen die te maken heeft met rassendiscriminatie.

Spelers Engeland knielen

De spelers van Engeland zullen voor iedere wedstrijd op het WK voetbal in Qatar op één knie gaan zitten. Rond het WK 2022 in Qatar is veel ophef geweest over de rechten van onder andere de LHBTIQ+ gemeenschap. Onder andere de homorechten in Qatar zijn veel besproken. De selectie van Engeland wil een statement voor gelijkheid maken voorafgaand aan de wedstrijden.

Engelse spelers door de knieën voor iedere wedstrijd

Ook op EURO 2020 deed de Engelse selectie dit al. Ook toen gingen de spelers van Engeland voorafgaand aan ieder duel op één knie zitten. Daarmee wil de selectie een krachtig statement maken. Destijds werd de selectie uitgelachen door Hongaarse voetbalfans. Iets wat tot veel verontwaardiging leidde.

One Love Armband

Ook het Nederlands Elftal gaat een statement maken tijdens het WK in Qatar. Op het WK 2022 zal de aanvoerder van Oranje (Virgil van Dijk) de zogeheten One Love Armband dragen. Ondanks dat dit door de FIFA verboden is heeft de KNVB aangegeven dat Oranje dat ook op het WK 2022 gaat doen.

Engeland op het WK 2022

Engeland speelt op maandag 21 november 2022 de eerste groepswedstrijd in poule B op het WK. Engeland neemt het dan om 14:00 uur op tegen Iran. Je kunt de wedstrijd live kijken op NPO 1. Ook is de wedstrijd op de radio te volgen of via een livestream.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *