Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » WK wedstrijden vandaag: maandag 21 november 2022

WK wedstrijden vandaag: maandag 21 november 2022

Programma WK vandaag: maandag 21 november 2022. Wat is het programma op het WK vandaag? En welke wedstrijden worden er vandaag gespeeld op het WK 2022? Dagelijks geven wij jou een update over het WK programma van vandaag. Uiteraard geven we je ook een update over het Nederlands Elftal. De hoofdpunten van het WK vandaag:

WK 2022 op tv

WK wedstrijden vandaag: maandag 21 november 2022

Wat staat er op het programma op het WK vandaag? Er zijn vandaag drie wedstrijden op het WK 2022 in Qatar. De wedstrijden van vandaag zijn:

Speelschema WK vandaag

Welke WK wedstrijden zijn er vandaag? En wat is het programma op het WK 2022 van vandaag? Wij vertellen je precies welke wedstrijden er vandaag zijn. Bekijk het speelschema van het WK 2022 vandaag:

DagDatumTijd (NL)ThuisUitPouleStadion
Ma.21-nov-2214:00Engeland IranBKhalifa International
Ma.21-nov-2217:00SenegalNederlandAAl Thumana
Ma.21-nov-2220:00VSWalesBAhmad Bin Ali
Programma WK vandaag

WK wedstrijden vandaag op tv

Vandaag zijn er drie WK wedstrijden live op tv. Naast de live-wedstrijden zijn er ook enorm veel uitzendingen rondom het WK.

Programma WK vandaag op tv:

TijdWatZender
13:16 uurVoorbeschouwing Engeland – IranNPO 1
14:00 uurEngeland – Iran LIVENPO 1
16:06 uurVoorbeschouwing Senegal – NederlandNPO 1
17:00 uurSenegal – Nederland LIVENPO 1
19:27 uurStudio WK 22NPO 1
19:50 uurVoorbeschouwing VS – WalesNPO 1
20:00 uurVerenigde Staten – Wales LIVENPO 1
21:52 uurDe OranjewinterSBS 6
22:01 uurStudio WK 22NPO 1
23:45 uurLate sportjournaalNPO 1
Programma WK vandaag op tv

Eerste wedstrijd Oranje

Vandaag is de eerste wedstrijd van Oranje op het WK 2022 in Qatar. Dit is voor de Nederlandse fan natuurlijk het moment waar we lang op gewacht hebben. Is Louis van Gaal klaar voor de eerste wedstrijd van Oranje? Een goede start op een WK is belangrijk. Dit weet de bondscoach ook. Het zal hem er dan ook alles aan gelegen zijn om de wedstrijd te winnen. Er spreekt nog iets in het voordeel van het Nederlands Elftal. Oranje verloor namelijk nog nooit de eerste groepswedstrijd op een WK.

Engeland – Iran vandaag

Ook voetballand Engeland komt vandaag voor het eerst in actie. Engeland is op papier veel sterker dan Iran. Engeland is één van de kanshebbers op de Wereldtitel. Toch worden ze (nog) niet als de titelfavoriet gezien. Als de Engelsen in de wedstrijd tegen Iran een goede indruk weten te maken verandert dat wellicht. Bij Iran zien we Alireza Jahanbaksh in de selectie. De speler van Feyenoord is één van de beste spelers van Iran. Kan de Feyenoorder ook bij Iran zijn stempel op de wedstrijd drukken?

Senegal – Nederland vandaag

Senegal – Nederland is natuurlijk dé wedstrijd waar wij als oranjefans naar uitkijken. Eindelijk begint het WK en bovendien is het Nederlands Elftal er weer bij. De oranjekoorts begint alweer een beetje toe te nemen. Op papier moet de wedstrijd tussen Nederland en Senegal een eenvoudige wedstrijd worden voor Oranje. Zeker nu de absolute sterspeler van Senegal, Sadio Mané, er door een blessure niet bij is. Toch is er bij Nederland ook nog onzekerheid over Memphis Depay. Daarnaast wordt het natuurlijk spannend wie de keeper van Oranje wordt. Laten we hopen dat Oranje het WK goed begint en overtuigend weet te winnen.

Verenigde Staten – Wales vandaag

De VS nemen het vandaag op tegen Wales. Het is de derde wedstrijd van de dag. Toch is de match tussen de VS en Wales een belangrijke. In poule B is Engeland de grote favoriet. Over het tweede land dat door mag naar de achtste finales is nog onduidelijkheid. Dat zal gaan tussen de VS, Wales en Iran. Drie landen die aan elkaar gewaagd zijn. VS – Wales wordt dan ook meteen een belangrijke wedstrijd vandaag. Bij de VS zien we Sergiño Dest in actie. De voormalig Ajaxcied is één van de belangrijke spelers bij de VS. Bij Wales zijn alle ogen natuurlijk gericht op Gareth Bale.

Hoe laat zijn de WK wedstrijden vandaag op tv?

Vandaag is er één WK wedstrijd. De WK wedstrijden zijn live op tv te kijken om:

  • 17:00 uur | Qatar – Senegal | Openingswedstrijd van het WK in poule A.

Nederlands Elftal vandaag

Het Nederlands Elftal speelt vandaag de eerste WK wedstrijd. Oranje komt voor het eerst in actie op het WK 2022 in Qatar. Het Nederlands Elftal neemt het op tegen Senegal. Senegal moet het doen zonder sterspeler Sadio Mané. Die moet het WK aan zich voorbij laten gaan door een blessure. Kan Louis van Gaal het Nederlands Elftal naar de eerste overwinning loodsen? Nederland speelt om 17:00 uur (Nederlandse tijd) in het Al Thumana Stadion tegen Senegal.

Ben je benieuwd naar het programma van het Nederlands Elftal op het WK 2022 in Qatar? Bekijk dan onze pagina over het speelschema van het Nederlands Elftal. Het Nederlands Elftal zit op het WK 2022 in poule A met Qatar, Senegal en Ecuador.

Programma WK van morgen

Morgen zijn er 4 wedstrijden op het WK 2022 in Qatar. Onder andere WK kanshebber Argentinië met Messi, het sterke Frankrijk en Mexico met veel (ex) Eredivisiespelers komen in actie. De wedstrijden van morgen zijn:

DagDatumTijdThuisUitPouleStadion
Di.22-nov-2211:00ArgentiniëSaoedi-ArabiëCLusail
Di.22-nov-2214:00Denemarken TunesiëDEducation City
Di.22-nov-2217:00Mexico PolenCStadion 974
Di.22-nov-2220:00Frankrijk AustraliëDAl Janoub
Programma WK van morgen
Welke wedstrijden zijn er vandaag op het WK?

De WK wedstrijden van vandaag zijn:
Engeland – Iran (14:00 uur)
Senegal – Nederland (17:00 uur)
Verenigde Staten – Wales (20:00 uur)

Moet het Nederlands Elftal vandaag op het WK 2022 in Qatar?

Ja, het Nederlands Elftal speelt vandaag zijn eerste WK wedstrijd tegen Senegal. De wedstrijd begint om 17:00 uur (Nederlandse tijd) en wordt gespeeld in het Al Thumana Stadion.

Wanneer is de volgende wedstrijd van het Nederlands Elftal?

De volgende wedstrijd van het Nederlands Elftal is op 25 november 2022 om 17:00 uur (Nederlandse tijd). Dan neemt Oranje het op tegen Ecuador.

Welke wedstrijden zijn er morgen op het WK?

Morgen zijn de volgende wedstrijden:
Argentinië – Saudi-Arabië (11:00 uur)
Denemarken – Tunesië (14:00 uur)
Mexico – Polen (17:00 uur)
Frankrijk – Australië (20:00 uur)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *