Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Livestream WK 2022 Qatar

Livestream WK 2022 Qatar

Ben jij opzoek naar een betrouwbare livestream om het WK Qatar live te volgen. De aftrap van de 22ste editie van het WK Qatar begint op 20 november 2022. Dit is midden in de winter. De reden hiervoor is doordat de temperatuur in Qatar in de zomer te hoog is om te voetballen. Dit betekent natuurlijk ook dat er veel mensen, anders dan in de zomer, nog aan het werk zijn. Het zou dus maar zo kunnen gebeuren dat jouw favoriete wedstrijd wordt uitgezonden op het moment dat je moet werken. Om toch te kunnen genieten van deze wedstrijden kun je kiezen om tijdens het werk op een tweede scherm een livestream op te starten. Er zijn verschillende aanbieders die het prestigieuze eindtoernooi live online zullen uitzenden. In dit artikel beschrijven wij alle mogelijkheden om het toernooi dat ongeveer 1 maand duurt helemaal van A tot Z te volgen.

Livestream WK 2022

WK 2022 livestream NOS  

Een wedstrijd van het WK Qatar 2022 bekijken via een livestream op je werk? Dan zit je bij de NOS helemaal goed. In Nederland heeft de NOS de uitzendrechten voor het WK Qatar 2022. De NPO is onderdeel van het publieke stelsel waardoor het dus gratis en toegankelijk is voor iedereen in Nederland. Je hebt dus geen tv-abonnement nodig om deze livestream live te bekijken, slechts een internetverbinding is voldoende om alle wedstrijden live te volgen. De livestream is te volgen op de website van de NOS/ NPO start.

Livestream WK 2022 Qatar bekijken op Tablet/ IPad

Wil jij de livestream van de WK wedstrijden bekijken op je Tablet of IPAD? Dat kan. De NOS App kun je gratis downloaden in de Playstore of Appstore afhankelijk van jouw besturingsapparaat. Op deze manier kun jij overal live de wedstrijden van het WK Qatar 2022 volgen. Ook kun je de NPO-app downloaden voor de Android tv-box of de smart-tv. Via jouw tablet kun je eventueel ook de wedstrijden casten naar de TV via Google Chromecast. Alle apps en programma’s zijn binnen heel Europa live te volgen en te streamen of casten naar jouw TV. Wanneer je buiten Europa bent en toch het WK wilt volgen, lees dan verder!

Livestream WK Qatar 2022 bij KPN

Alle KPN-klanten kunnen gratis het WK volgen via de livestream van de NPO. Ben jij klant bij KPN of wil je klant worden bij KPN klik dan hier. De NPO heeft een app waarmee je gemakkelijk kunt streamen. Heb jij een wedstrijd gemist van het WK Qatar 2022? Dan kun je heel eenvoudig bij KPN de wedstrijden/ samenvattingen en alle hoogtepunten terugkijken.

Bij KPN kun je alle wedstrijden tot 7 dagen terugkijken. Dat doe je op de volgende manier:

 • Klik op menu op je afstandsbediening.
 • Kies: “Gids & Terugkijken”.
 • Selecteer vervolgens “wedstrijd” op NPO.
 • Kies het programma en klik op “OK”.
 • Selecteer vervolgens de optie “terugkijken”.

WK Qatar Livestream voor Ziggo-klanten

Ook voor alle Ziggo-klanten is het WK Qatar 2022 gratis te volgen op de open kanalen van NPO 1 en NPO 3. Ben jij aan het werk of zit je even niet achter de tv? Geen probleem. Via de app kun je heel eenvoudig alle wedstrijden live bekijken. Heb je toch een wedstrijd gemist? Via de app kun je tot 7 dagen alle wedstrijden/ samenvattingen en hoogtepunten terugkijken.

Met TV gemist of Ziggo Replay TV kun je alle wedstrijden tot zeven dagen terugkijken:

 • Druk op de tv-gids knop van je afstandsbediening.
 • Blader via de tv-gids naar jouw favoriete wedstrijd op NPO.
 • Klik op “OK”.
 • Kies: “Afspelen vanaf het begin”.
 • Daarnaast kun je bij Ziggo alle afleveringen met een “Replay TV Icoon” via je tv terugkijken.

Livestream WK wedstrijden bij NLZIET

NLZIET is een relatief nieuwe provider voor online streaming van de publieke omroepen en commerciële zenders. NLZIET is opgericht in 2014 maar wint steeds meer terrein in de laatste jaren. De grote voordelen van dit online platform is dat het aanzienlijk in de kosten scheelt. Voor een Ziggo/ KPN abonnement ben je al snel zo’n 55 euro kwijt. Terwijl je voor NLZIET voor 7,95 euro per maand klaar bent. Het enige wat je dan nog wel moet regelen is een (betrouwbare) internetverbinding. Hierdoor kom je al wel snel uit bij KPN of Ziggo. Via de app van NLZIET, vrijwel overal gratis te downloaden (Appstore/ Playstore), kun je zeer eenvoudig de livestreams bekijken. Ook is er een functie voor on demand. Dit betekent dat je tot 7 dagen terug kan kijken via de app.

WK Qatar streamen in het buitenland

Wil jij het WK Qatar in het buitenland volgen via een livestream? Ook hiervoor zijn diversen mogelijkheden. Voor Ziggo-klanten en KPN-klanten is er uiteraard de eigen app. Deze app werkt in heel Europa en daarvoor hoef je dus niets anders te doen dan je gewend bent. Ook kun je via de website van de NOS de livestreams volgen van het Nederlands Elftal. Deze livestream werkt ook alleen in Europa. Belangrijk om te vermelden is dat het Verenigd Koninkrijk sinds 1 januari 2021 niet meer lid is van de EU. Hierdoor het is helaas niet mogelijk om via de Ziggo of KPN app de livestream te volgen in de UK.

Hoe kijk ik het WK Qatar 2022 op de Ziggo GO in het buitenland?

Voor alle Ziggo-klanten is het mogelijk om in heel Europa te kijken naar jouw favoriete wedstrijd. Controleer via de Appstore of Playstore eenvoudig of je de laatste editie hebt van de Ziggo GO app. Zo niet, update hem dan naar de juiste meest recente versie. Kijk je liever via de browser? Ga dan naar ziggogo.tv. Hiervoor hoef je niets extra’s te doen.

Hoe kijk ik het WK Qatar 2022 met de KPN iTV app in het Buitenland?

Via de KPN iTV app kun je overal in de EU kijken naar het abonnement dat jij hebt afgesloten bij KPN. Heb je nog geen KPN-abonnement maar wil je wel overstappen? Klik dan hier voor de beste aanbiedingen. Alle WK Qatar wedstrijden worden uitgezonden op de publieke omroep op NPO 1 en NPO 3. Hierdoor is het dus geheel gratis te bekijken voor alle KPN-klanten. De iTV app is eenvoudig te downloaden in de Appstore of Playstore afhankelijk van jouw mobiele apparaat. Per 1 januari 2021 is het Verenigd Koninkrijk uit de EU gestapt. Hierdoor is het helaas niet mogelijk om in dit land de iTV app te downloaden of te gebruiken. Gelukkig zijn er nog wel meer alternatieven.

Livestream WK Qatar Engels commentaar

Wil je een livestream volgen met Engels commentaar? Soms is het commentaar leuker en spannender in het Engels.  De beste manier hiervoor is om te kiezen voor een buitenlandse livestream. Op de BBC worden alle wedstrijden van het WK Qatar 2022 live uitgezonden. Deze WK stream is te vinden via de BBC iPlayer. De iPlayer is geheel gratis en eenvoudig te vinden via Google. De eerste WK-wedstrijd van 2022 die op de BBC wordt getoond, is de openingswedstrijd tussen gastland Qatar en Ecuador in groep A op zondag 20 november. Dan zouden we Gary Lineker voor het eerst moeten zien; het Match of the Day-item staat sinds 2002 aan het hoofd van de Beeb’s verslaggeving van elk WK. Guy Mowbray en Steve Wilson zijn tegenwoordig de belangrijkste commentatoren van de omroep, met vaste gasten Jermaine Jenas en Martin Keown als co-commentaar.

In welke landen kun je gebruikmaken van de Ziggo GO app/ KPN iTV app?

In vrijwel alle Europese landen kun je gebruikmaken van de Ziggo GO app. Ditzelfde geldt voor de KPN iTV app. Er zijn enkele landen uitgesloten omdat deze niet toegetreden zijn tot de EU. Dit zijn het Verenigd Koninkrijk (per 1 januari), Zwitserland en Noorwegen. In deze landen kun je wel gebruikmaken van beide apps; België, Bulgarije, de Canarische Eilanden, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Frans-Guyana en Réunion, Griekenland, Guadeloupe, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Madeira en de Azoren, Malta, Martinique, Mayotte, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Saint-Martin, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zweden, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein.

WK Qatar 2022 kijken met een VPN

Het WK Qatar 2022 bekijken met een VPN? Ook dit is een van de mogelijkheden. Via een Virtual Private Network (VPN) wordt jouw locatie verborgen gehouden. Op deze manier weet de provider niet waar je je bevindt. Dit heeft voornamelijk voordelen voor werkgevers die een eigen beveiligd netwerk willen aanleggen. Maar ook voor steeds meer particulieren is het verstandig om via een VPN te browsen. Hierdoor maak je het cybercriminelen lastiger om in te breken op jouw netwerk. Door het VPN te installeren kun jij aangegeven vanuit welke locatie jij aan het werk bent. Ook is dit interessant voor jou als jij je buiten de EU bevindt en toch de WK wedstrijden van het WK Qatar 2022 wilt bekijken. Volg het stappenplan hieronder zodat jij alle wedstrijden live kunt streamen waar dan ook ter wereld.

 • Download een VPN
 • Maak een account aan (vaak gratis)
 • Open de VPN app
 • Bij de optie “locatie” kies je voor een Nederlandse server
 • Maak verbinding
 • Vervolgens kun je de NPO app openen en jouw favoriete wedstrijd live bekijken.

Meest gestelde vragen

Waar kan ik een livestream van het WK kijken?

Op de website van de NOS worden alle wedstrijden live gestreamd. Ook kun je naar NPO 1 kijken via de Ziggo Go App of de KPN iTV App.

Hoe kan ik het WK live volgen?

Je kunt het WK (gratis) live kijken op TV of internet. Ook kun je het WK op de radio luisteren.

Kan ik in het buitenland een livestream van het WK kijken?

Ja, binnen de EU kun je gewoon naar een livestream van de NPO kijken. Buiten de EU kun je met een VPN ook naar de WK wedstrijden kijken op de NPO.

Kan ik een Engelse livestream van het WK kijken?

Ja, op BBC iPlayer kun je alle WK wedstrijden volgen.

1 reactie op “Livestream WK 2022 Qatar”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *