Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Qatar roept burgers verplicht op om WK te beveiligen

Qatar roept burgers verplicht op om WK te beveiligen

Op 20 november 2022 start in Qatar het WK voetbal. Qatar heeft om het WK te beveiligen een ingrijpende beslissing genomen. Het heeft nu honderden burgers opgeroepen voor de dienstplicht in Qatar. Zij moeten tijdens het WK voor de beveiliging gaan zorgen. Ook diplomaten die in het buitenland zijn moeten verplicht terugkeren om te helpen tijdens het WK voetbal.

burgers beveiligen Qatar

Burgers beveiligen WK voetbal Qatar

Qatar heeft deze ingrijpende maatregel genomen omdat er niet genoeg beveiligers zijn. Eerder riep het land burgers al op om zich vrijwillig te melden om te komen helpen bij het WK voetbal. Hier is dus niet genoeg gehoor aan gegeven waardoor de overheid nu deze beslissing heeft genomen. De beslissing is opmerkelijk. Net zoals er veel opmerkelijke dingen gebeuren rondom het WK in Qatar. Zo is er ook veel te doen rondom de mensenrechten in Qatar en de arbeidsomstandigheden rond de bouw van de stadions tijdens het WK.

Beveiliging WK voetbal Qatar

De opgeroepen dienstplichtigen en diplomaten moeten onder andere helpen bij de beveiliging van de stadions. Ze worden op dit moment getraind op verschillende onderdelen:

  • Het begeleiden van fans in de rijen bij stadions.
  • Het controleren op drank en drugs bij de stadions.
  • Wapencontrole bij de stadions.

Turkije helpt WK Qatar beveiligen

Qatar heeft eerder al een beroep gedaan op Turkije om te helpen bij de beveiliging van het WK. De golfstaat heeft een deal gesloten met Turkije over de inzet van 3000 politieagenten tijdens het WK voetbal. Lees alles over de beveiliging van het WK in Qatar.

Qatar weinig inwoners

Qatar heeft officieel bijna 3 miljoen inwoners. Daarvan hebben er echter maar ongeveer 400.000 de Qatarese nationaliteit. Het is dan ook logisch dat het land te weinig personeel op de been kan brengen voor een megagroot evenement als het WK voetbal.

Het WK voetbal in Qatar begint op zondag 20 november 2022. De finale van het WK in Qatar is op 18 december 2022. Op 21 november 2022 speelt het Nederlands Elftal de eerste WK wedstrijd tegen Senegal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *