Meteen naar de inhoud
Home » WK Qatar 2022 » Openingswedstrijd WK Qatar 2022

Openingswedstrijd WK Qatar 2022

De openingswedstrijd van het WK Qatar 2022 is op 20 november 2022. De eerste wedstrijd van het WK in Qatar gaat tussen gastland Qatar en Ecuador. De eerste WK wedstrijd is altijd een spektakel om naar te kijken. In de eerste plaats is het natuurlijk de aftrap van een prachtig voetbaltoernooi. Daarnaast is er tijdens de eerste WK-wedstrijd ook een openingsshow te zien. Zeker in een land als Qatar, waar niets te gek is, belooft de WK-show een spektakel te worden.

  • Wat: openingswedstrijd WK Qatar 2022
  • Waar: Al-Bayt stadion (Al Khor, Qatar)
  • Wie: Qatar-Ecuador (Poule A)
  • Wanneer: 20 november 2022
  • Hoe laat: 17:00 uur (Nederlandse tijd)
Openingswedstrijd WK Qatar 2022

Openingswedstrijd WK Qatar 2022

De openingswedstrijd op het WK 2022 in Qatar is op 20 november 2022. De wedstrijd gaat tussen het organiserende land Qatar en Ecuador. Om 17:00 uur (Nederlandse tijd) is de aftrap van de openingswedstrijd. Het is naast de openingswedstrijd ook de eerste groepswedstrijd in poule A. Dit is de poule waar ook het Nederlands Elftal in zit. Nederland zit in een poule met Qatar, Ecuador en Senegal. De dag na de openingswedstrijd, op 21 november 2022, speelt Oranje zijn eerste WK wedstrijd tegen Senegal.

Eerste wedstrijd op het WK in Qatar

De eerste WK wedstrijd is die tussen Qatar en Ecuador. Voor Qatar is het de allereerste keer dat het land meedoet aan een WK eindronde. Dit komt natuurlijk doordat het land het WK organiseert. Ecuador heeft zich daarentegen de laatste jaren vaak geplaatst voor de WK eindronde, al ontbrak Ecuador wel op het vorige WK in Rusland (2018). Normaal zou Ecuador in deze wedstrijd de favoriet zijn, maar omdat Qatar thuis speelt is het een ander verhaal. Dat maakt de wedstrijd iets lastiger te voorspellen. Wij verwachten een kleine overwinning voor Ecuador.

Programma openingswedstrijd

De wedstrijd openingswedstrijd begint om 17:00 uur (Nederlandse tijd). Voor de wedstrijd zal de openingsceremonie van het WK 2022 plaatsvinden. Vanaf ongeveer een uur van tevoren begint dan eerst de openingsceremonie. Dit is dus om 16:00 uur Nederlandse tijd. Aansluitend op de ceremonie begint de eerste WK wedstrijd tussen Qatar en Ecuador.

  • 16:00 uur: Openingsceremonie WK Qatar 2022.
  • 17:00 uur: Eerste WK wedstrijd (Qatar-Ecuador).

Openingswedstrijd WK op tv kijken

Wil je de openingswedstrijd van het WK 2022 op tv kijken? Dat kan! De eerste WK wedstrijd én de openingsceremonie worden namelijk live op tv uitgezonden. Je kijkt de openingswedstrijd tussen Qatar en Ecuador live op NPO 1. Ook de openingsceremonie wordt live op NPO 1 uitgezonden. Zodra het uitzendschema voor het WK bekend is zullen we deze uiteraard ook bekend maken. Wil je alles van het WK in Qatar op tv kijken? Bekijk dan het uitzendschema WK Qatar 2022.

Stadion openingswedstrijd

De openingswedstrijd wordt gespeeld in het Al-Bayt stadion. Dit is één van de acht stadions die gebruikt worden tijdens dit WK. Het Al-Bayt stadion biedt plaats aan 60.000 toeschouwers en ligt in de stad Al-Khor (ten noorden van hoofdstad Doha). In dit stadion wordt dus ook de openingsceremonie gehouden. Het stadion is speciaal voor het WK 2022 gebouwd. Supporters hoeven tijdens de openingswedstrijd overigens niet bang te zijn dat ze het warm krijgen. Alle stadions tijdens het WK 2022 hebben airco.

Wijziging openingswedstrijd Qatar

Qatar-Ecuador zou eigenlijk niet de eerste WK wedstrijd zijn. Dit zou namelijk in eerste instantie de wedstrijd tussen Nederland en Senegal zijn. Traditioneel speelt het organiserende land altijd de openingswedstrijd. Daarom heeft men er uiteindelijk toch voor besloten om het WK speelschema te wijzigen. Daardoor is het WK nu met een dag vervroegd en is Qatar-Ecuador de openingswedstrijd van het WK.

Openingsceremonie

Voorafgaand aan de openingswedstrijd voor het WK 2022 in Qatar is traditiegetrouw een openingsceremonie. Tijdens de openingsceremonie wordt het WK officieel geopend. Dit gebeurt vaak met een mooie show. Ook in Qatar wordt er weer een mooie show verwacht. Tijdens de show zal er muziek te horen zijn. De openingsshow eindigt met vuurwerk.

Oranje speelt eerste wedstrijd WK niet meer

Lange tijd was er sprake van dat het Nederlands Elftal de eerste WK wedstrijd in Qatar zou gaan spelen. Door de wijzigingen in het speelschema speelt Oranje nu niet meer de eerste WK wedstrijd. De eerste WK wedstrijd gaat nu tussen Qatar en Ecuador en wordt gespeeld op 20 november 2022. Oranje komt een dag later voor het eerst in actie. Dan neemt de ploeg van Louis van Gaal het in hun eerste poule-wedstrijd op tegen Senegal. De wedstrijd Nederland-Ecuador is op 21 november 2022 en begint om 17:00 uur (Nederlandse tijd).