Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Nederlands Elftal niet in de openingswedstrijd WK Qatar

Nederlands Elftal niet in de openingswedstrijd WK Qatar

Het Nederlands Elftal speelt toch niet de openingswedstrijden tijdens het WK 2022 in Qatar. Eerder was er sprake van dat Oranje de eerste wedstrijd op het WK zou spelen. Dit was al ongebruikelijk omdat “normaal” altijd het gastland de openingswedstrijd speelt. Omdat ze de show rondom de eerste wedstrijd van Qatar in de avond wilden houden, zou Oranje ’s middags al de eerste wedstrijd spelen. Dit is nu veranderd. Lees alles over de openingswedstrijd van het WK en het nieuwe WK speelschema.

Nederlands Elftal niet in de openingswedstrijd WK Qatar

Nederlands Elftal niet in de openingswedstrijd in Qatar

Niet het Nederlands Elftal, maar Qatar speelt de openingswedstrijd van het WK 2022. Het WK 2022 in Qatar zou op 21 november 2022 van start gaan. Dit is nu veranderd naar 20 november 2022. Het Nederlands Elftal zou in eerste instantie de eerste WK-wedstrijd spelen om 11:00 uur (Nederlandse tijd). Oranje zou dan de openingswedstrijd spelen tegen Senegal. De wedstrijd van gastland Qatar is nu een dag vervroegd. Daarnaast is de wedstrijd van het Nederlands Elftal op een ander tijdstip: 17:00 uur in plaats van 11:00 uur (Nederlandse tijd).

WK in Qatar dag vervroegd

Het WK in Qatar is dus met een dag vervroegd. In plaats van maandag 21 november 2022 begint het toernooi nu op zondag 20 november 2022. Op zondag is er maar één wedstrijd. Gastland Qatar neemt het om 17:00 uur op tegen Ecuador in de openingswedstrijd. Aanvankelijk zou die wedstrijd op 21 november 2022 om 17:00 uur gespeeld worden. Die wedstrijd is nu dus een dag vervroegd. Traditioneel speelt het gastland eigenlijk altijd de openingswedstrijd. Het kwam dus ook als een verrassing dat het Nederlands Elftal de openingswedstrijd zou gaan spelen. Dit had er alles mee te maken dat ze tijdens de eerste wedstrijd van het WK een vuurwerkshow willen houden. Tijdens de eerste WK wedstrijd zou het nog licht zijn en is een vuurwerkshow niet mogelijk.

Wijzigingen speelschema

De volgende wijzigingen in het speelschema zijn doorgevoerd voor het WK 2022 in Qatar:

WedstrijdOude datum/tijdNieuwe datum/tijd
Qatar – Ecuador21 november, 17:00 uur20 november, 17:00 uur
Senegal – Nederland21 november, 11:00 uur21 november, 17:00 uur
Wijzigingen speelschema WK Qatar 2022

Bekijk ook het volledige speelschema van het WK 2022.

Reacties op wijzigen speelschema

Bondscoach Louis van Gaal heeft gereageerd op het wijzigen van het speelschema van het Nederlands Elftal. Hij geeft aan dat hij zowel voor- als nadelen ziet in de nieuwe speelmomenten van Oranje. Doordat de wedstrijd op een later tijdstip gespeeld wordt is het namelijk minder warm in het stadion. Daarentegen krijgen Qatar en Ecuador nu wel een extra rustdag tijdens het WK. Dit kan een nadeel zijn. Door de wijziging in het speelschema kunnen de mannen van Oranje een paar uur langer in hun hotel blijven zitten.

Nieuw speelschema Nederlands Elftal

Het nieuwe speelschema voor het Nederlands Elftal tijdens het WK 2022 in Qatar ziet er als volgt uit:

  • 21 november 2022, 17:00 uur | Senegal – Nederland
  • 25 november 2022, 17:00 uur | Nederland – Ecuador
  • 29 november 2022, 16:00 uur | Nederland – Qatar

*Alle tijden zijn Nederlandse tijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *