Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Opstellingen Ajax-Feyenoord bekend, bekijk de opstellingen bij de Klassieker

Opstellingen Ajax-Feyenoord bekend, bekijk de opstellingen bij de Klassieker

De opstelling van Ajax – Feyenoord voor het duel op zondag 24 september 2023 zijn bekend. Beide trainers hebben de opstelling voor de Klassieker bekendgemaakt. Bij de opstellingen zijn een aantal verrassingen. Dit komt onder andere door blessures. Ajax – Feyenoord wordt gespeeld op zondag 24 september 2023. De wedstrijd wordt gespeeld in de Johan Cruijff Arena en begint om 14:30 uur. Het duel is live op tv te zien. Scheidsrechter bij de wedstrijd is Serdar Gözübüyük.

Opstellingen Klassieker Ajax Feyenoord

Opstellingen Klassieker (Ajax-Feyenoord)

Ajax coach Maurice Steijn en Feyenoord coach Arne slot hebben beiden de opstellingen voor de Klassieker bekendgemaakt. Bij Ajax kan Steijn geen beroep doen op aanvoerder Steven Berghuis. De aanvaller heeft een ontstoken verstandskies en is daardoor afwezig bij de Klassieker.

Arne Slot kan bij Feyenoord niet rekenen op Luka Ivanusec. De speler uit Gambia kampt met een blessure. Wel kan Slot een beroep doen op Gernot Trauner, die afgelopen week nog ziek was. Ook Sanitago Giménez mag spelen. Hij was in de Champions League geschorst tegen Celtic, maar mag in de Eredivisie gewoon meedoen.

Opstelling Ajax voor klassieker

Ajax kan niet beschikken over Steven Bergwijn. Branco van der Boomen vervangt Berghuis, waardoor er een hoop geschoven wordt. Silvano Vos krijgt van Maurice Steijn het vertrouwen om in de basis te beginnen. Afgelopen week kreeg Vos in de Europa League wedstrijd tegen Olympique de Marseille nog een rode kaart. De opstelling van Ajax voor de Klassieker:

 1. Gorter
 2. Gaaei
 3. Sutalo
 4. Hato
 5. Sosa
 6. Van den Boomen
 7. Taylor
 8. Berghuis
 9. Brobbey
 10. Forbs

Opstelling Feyenoord voor Klassieker

Feyenoord begint niet heel opvallend in de Klassieker tegen Ajax. De geblesseerde Luka Ivanusec wordt vervangen door Yankuba Minteh. Trauner was eergisteren nog ziek, maar is fit genoeg om te spelen. Samen met David Hancko vormt het centrale duo in de verdediging. De opstelling van Feyenoord voor de Klassieker:

 1. Wellenreuther
 2. Geertruida
 3. Trauner
 4. Hancko
 5. Hartman
 6. Wieffer
 7. Timber
 8. Stengs
 9. Minteh
 10. Gimenez
 11. Paixao

Giménez speelt tijdens de Klassieker

Santiago Giménez doet tijdens Ajax Feyenoord mee. De aanvaller heeft nog een openstaande schorsing, maar deze geldt alleen voor de Champions League. In de Eredivisie mag Giménez dus gewoon meedoen. Dat is voor coach Arne Slot natuurlijk goed nieuws. Giménez scoorde dit seizoen namelijk al zes goals voor Feyenoord. Bij Ajax mag Silvano Vos meedoen. Ook hij kreeg afgelopen week een rode kaart in de Europa League wedstrijd tegen Marseille. De schorsing daarvoor geldt alleen in Europese wedstrijden.

Steven Bergwijn afwezig bij Ajax-Feyenoord

Steven Bergwijn zal daarentegen niet meedoen tijdens de Klassieker. De aanvoerder van Ajax heeft een opvallende blessure. Steven Bergwijn heeft namelijk een ontstoken verstandskies en moet daardoor de Klassieker missen. Hij wordt vervangen door Branco van der Boomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *