Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Waarom speelt Santiago Giménez niet in de Champions League wedstrijd Feyenoord-Celtic?

Waarom speelt Santiago Giménez niet in de Champions League wedstrijd Feyenoord-Celtic?

Waarom speelt Santiago Giménez niet tegen Celtic? Feyenoord speelt vandaag de eerste poulewedstrijd in de UEFA Champions League tegen Celtic. De Rotterdammers kunnen daarbij echter niet beschikken over Santiago Giménez. Tot menigeens verrassing is Giménez namelijk geschorst voor de poulewedstrijd van Feyenoord tegen Celtic. Maar hoe zit dat precies? En wie gaat Giménez vervangen?

Santiago Giménez geschorst voor Feyenoord - Celtic

Santiago Giménez geschorst voor Feyenoord – Celtic

Santiago Giménez is geschorst voor de Champions League wedstrijd van Feyenoord tegen Celtic. De Argentijnse spits liep in de return van de kwartfinale van de Europa League afgelopen jaar namelijk tegen een rode kaart aan. Daarvoor heeft hij van de UEFA twee wedstrijden schorsing gekregen. Naast de wedstrijd tegen Celtic is Santiago Giménez dus ook geschorst voor de wedstrijd tegen Atletico Madrid.

Vervanger Santiago Giménez tegen Celtic

Het is natuurlijk een groot gemis dat Santiago Giménez de Champions League wedstrijd tegen Celtic moet missen. Omdat ook reserve-spits Ayase Ueda niet kan spelen, is het een behoorlijke puzzel voor Slot. Ayase Ueda liep in de afgelopen interlandperiode een spierblessure op. Arne Slot heeft nu een aantal opties als vervanger van Giménez:

  1. Yankuba Minteh
  2. Igor Paixão
  3. Ondrej Lingr

De verwachting is dat Igor Paixão in de spits gaat staan tegen Celtic.

Mats Wieffer niet geschorst

Coach Arne Slot had ook een meevaller richting het duel met Celtic. De Feyenoord coach kan namelijk wel beschikken over Mats Wieffer. Ook hij leek namelijk geschorst voor de CL-wedstrijd met Celtic. Volgens de UEFA mag Wieffer echter gewoon spelen tegen Celtic. Wieffer ontving in de kwartfinale tegen AS Roma afgelopen jaar zijn derde gele kaart. Dit zou normaal een schorsing opleveren. Drie gele kaarten vervallen echter aan het einde van het seizoen. Daardoor kan Wieffer wel gewoon spelen in de wedstrijd Feyenoord-Celtic op dinsdag 19 september 2023.

Schorsing Giménez Atletico Madrid-Feyenoord

Hoewel Giménez ook geschorst is voor de lastige uitwedstrijd van Feyenoord tegen Atletico Madrid, is er ook goed nieuwes. De Japanse aanwinst Ayase Ueda zal naar verwachting de wedstrijd tegen Atletico Madrid wel halen. Hij kampt nu nog met een spierblessure maar de verwachting is dat hij op tijd fit is voor de tweede Champions League wedstrijd.

Over Feyenoord-Celtic

De wedstrijd Feyenoord-Celtic wordt gespeeld op dinsdag 19 september 2023. De aftrap is om 21:00 uur. Het duel is live op tv te zien. Het is de eerste van zes poulewedstrijden die Feyenoord in het Champions League seizoen 2023/2024 gaat spelen. Meer weten? Lees alles over Feyenoord in de Champions League. Naast de wedstrijd van Feyenoord tegen Celtic zijn er nog meer Champions League wedstrijden op tv vandaag. Bovendien komt morgen PSV in actie. Dan staat de wedstrijd Arsenal-PSV op het programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *