Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Waarom speelt Steven Bergwijn niet tijdens Ajax-Feyenoord?

Waarom speelt Steven Bergwijn niet tijdens Ajax-Feyenoord?

Waarom speelt Steven Bergwijn niet tijdens Ajax-Feyenoord? De aanvoerder van Ajax is afwezig tijdens de Klassieker op zondag 24 september 2023. Bergwijn was vrijdag al niet op het trainingsveld. Nu is ook duidelijk dat Bergwijn niet in actie zal komen tijdens Ajax – Feyenoord. Nu is ook de reden van Bergwijn’s afwezigheid duidelijk geworden. De aanvaller kampt namelijk met een ontstoken verstandskies waardoor hij niet kan spelen tegen Feyenoord.

Waarom speelt Steven Bergwijn niet tijdens Ajax-Feyenoord?

Steven Bergwijn afwezig bij Ajax – Feyenoord

Steven Bergwijn is afwezig bij Ajax-Feyenoord. Op zondag 24 september 2023 staat de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma voor de Ajax-fans. Het viel al op dat Bergwijn tijdens de laatste training van Ajax in aanloop naar de Klassieker ook niet meedeed. Het is nu duidelijk geworden waarom Steven Bergwijn niet meedoet bij Ajax-Feyenoord. De aanvaller van Ajax kampt namelijk met een ontstoken kies en kan daardoor niet meedoen tijdens de Klassieker. Bovendien heeft hij daardoor last van een opgezwollen gezicht.

Steven Bergwijn speelt niet in Klassieker

Doordat Steven Bergwijn niet speelt, moet Ajax-Coach Maurice Steijn op zoek naar een vervanger. Steijn maakte Bergwijn aan het begin van het seizoen 23/24 namelijk aanvoerder van Ajax. Dit geeft aan dat Steijn de aanvaller als één van de belangrijkste spelers bij de Amsterdammers vindt. Bergwijn kreeg de aanvoerdersband nadat Dusan Tadic vertrok bij Ajax.

Vervanger Steven Bergwijn in Klassieker

Het is inmiddels ook duidelijk wie Steven Bergwijn gaat vervangen tijdens Ajax-Feyenoord. Carlos Forbs gaat op de plek van Bergwijn spelen.  Steven Berghuis gaat in de aanval spelen op de plek van Forbs. Omdat Berghuis naar de aanval verhuist, komt er een plek op het middenveld vrij. Branco van der Boomen neemt die plek op het middenveld in. Ook krijg Silvano Vos een basisplek van Steijn.

Ajax – Feyenoord gratis kijken

De wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord is niet gratis te zien. Het duel wordt uitgezonden op ESPN 2 en daarvoor is een abonnement op ESPN Compleet nodig. Wil je alles weten over Ajax-Feyenoord op tv? Bekijk dan Ajax-Feyenoord op tv. Heb je geen abonnement op ESPN Compleet en wil je weten hoe je het duel gratis kunt streamen? Lees dan alles over gratis livestreams van de Klassieker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *