Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Arjen Robben bezoekt Oranje Leeuwinnen

Arjen Robben bezoekt Oranje Leeuwinnen

In aanloop naar het WK 2023 voor vrouwen heeft Arjen Robben de Oranje Leeuwinnen bezocht. Hij deed dit in Zeist, waar de vrouwen momenteel in voorbereiding zijn op het WK. Arjen Robben heeft de dames onder meer verteld over zijn eigen voetbalcarrière. Daarnaast was er gelegenheid voor de Leeuwinnen om Robben vragen te stellen over zijn carrière als profvoetballer.

Arjen Robben bezoekt Oranje Leeuwinnen

In aanloop naar het WK in Australië en Nieuw-Zeeland kwam ex-international Arjen Robben langs bij de Oranje Leeuwinnen. Robben speelde in de finale van het WK 2010. Daar mistte hij een grote kans door de inmiddels befaamde “teen van Iker Casillas”. Bovendien speelde Robben in de Champions League finale van 2013 waar hij wél de winnende goal maakte. Robben is dus de aangewezen persoon om de Leeuwinnen te vertellen hoe ze om kunnen gaan met druk. Bovendien weet Robben natuurlijk alles van het presteren in grote toernooien.

Robben geeft tips aan Oranje Leeuwinnen

Arjen Robben heeft de Oranje Leeuwinnen in aanloop naar het WK een hoop handige en bruikbare tips meegegeven. Robben vertelde de Oranje Leeuwinnen onder meer hoe ze met druk om moeten gaan. Ook gaf hij ze mee dat ze op een positieve manier met druk moeten omgaan. Robben vertelde de Leeuwinnen onder andere:

“Als je gaat denken van ‘shit, de WK-finale, misschien maak ik dit nooit meer mee’, dan zit je al fout. Je weet wat je moet doen, je weet wat je kan. Want als je al zo ver bent in een toernooi weet je wat je sterk maakt. Ga dat doen. Je moet denken: ‘ja, vandaag zorgen we dat we wereldkampioen worden. Of dat we in de finale of halve finale komen.’ Dat tekent de beste, de sterkste. Op het moment dat het erop aankomt precies het juiste doen. Omdat ze weten: daar ben ik goed in. Als je met poep in je broek het veld op gaat, kun je net zo goed binnenblijven.” Aldus Arjen Robben.

Voorbereiding Oranje Leeuwinnen WK 2023

De Nederlands Elftal vrouwen zijn op dit moment in voorbereiding op het WK 2023 dat op 20 juli begint. Bondscoach Andries Jonker gebruikt de voorbereiding om het team op elkaar te laten inspelen. Bovendien moet Andries Jonker nog vijf speelsters laten afvallen. Eerder werd al bekend dat Romée Leuchter en Alieke Tuin niet meegaan naar het WK. De voorselectie bestaat nu nog uit 28 speelsters. In totaal mag Andries Jonker 23 speelsters meenemen naar het WK in Australië en Nieuw-Zeeland.

Het WK 2023 wordt gehouden in Australië en Nieuw-Zeeland en begint op 20 juli 2023. De WK-finale is op 20 augustus 2023. De Oranje Leeuwinnen zijn ingedeeld in groep E samen met Portugal, de Verenigde Staten en Vietnam. Op 23 juli 2023 speelt Oranje de eerste WK-wedstrijd. De wedstrijd wordt live uitgezonden op tv op de NPO. Ook zijn er verschillende livestreams beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *