Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Eerste twee afvallers Oranje Leeuwinnen voor WK 2023 bekend

Eerste twee afvallers Oranje Leeuwinnen voor WK 2023 bekend

De eerste twee afvallers bij de Oranje Leeuwinnen voor het WK 2023 zijn bekend. Bondscoach Andries Jonker heeft Romée Leuchter en Alieke Tuin verteld dat zij niet bij de definitieve selectie voor het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland zitten. Leuchter en Tuin zaten wel bij de voorselectie voor het WK 2023. Ook waren ze tot nu toe bij de voorbereiding aanwezig.

Eerste twee afvallers Oranje Leeuwinnen bekend

Eerste twee afvallers Oranje Leeuwinnen WK 2023

Romée Leuchter en Alieke Tuin zijn de eerste twee afvallers op weg naar de definitieve selectie voor het WK 2023. In totaal zaten er 30 speelsters in de voorselectie van de Oranje Leeuwinnen. Er mogen uiteindelijk maar 23 speelsters mee naar het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. Naast Romée Leuchter en Alieke Tuin moeten er dus nog vijf speelsters afvallen voordat bondscoach Andries Jonker zijn definitieve selectie bekend maakt. Eerder werd al bekend dat topspeelster Vivianne Miedema het WK vanwege een blessure moet missen. Zij zat dan ook niet bij de voorselectie.

Romée Leuchter afgevallen WK 2023

Voor de 22-jarige Romée Leuchter komt het WK 2023 nog iets te vroeg. Ze is natuurlijk nog jong en mag in de toekomst wellicht wel hopen op een WK. Ze moet haar zinnen nu eerst zetten op het EK 2025 in Zwitserland. Leuchter speelt op dit moment als aanvaller voor Ajax. Met die club won ze eerder dit jaar nog de Eredivisie voor vrouwen. Ze had daarin een belangrijk aandeel. Ze scoorde in 18 wedstrijden maar liefst 17 goals.

Alieke Tuin afgevallen WK 2023

Ook voor Alieke Tuin is er geen plaats in de definitieve selectie van Andries Jonker. Tuin, ook 22 jaar, heeft zich de afgelopen tijd ontpopt tot linksback, maar kan ook linksbuiten spelen. Ze speelt voor Fortuna Sittard. Afgelopen seizoen speelde ze 20 wedstrijden en scoorde daarin één doelpunt.

Het WK 2023 begint op 20 juli 2023. De Oranje Leeuwinnen spelen op zondag 23 juli 2023 hun eerste wedstrijd. Dat is tegen Portugal. Het Nederlands vrouwenelftal speelt op 2 juli nog een laatste wedstrijd tegen België. Daarna reist de selectie af naar Nieuw-Zeeland. De wedstrijd is om 09:30 uur (Nederlandse tijd) en wordt live uitgezonden op de NPO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *