Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Video: de teen van Casillas (Nederland – Spanje WK finale 2010)

Video: de teen van Casillas (Nederland – Spanje WK finale 2010)

Video: de teen van Casillas, WK Finale 2010, Nederland – Spanje bekijken? Het zal menig voetballiefhebber nog steeds pijn doen: De WK finale van 2010 tussen Nederland en Spanje. “De teen van Casillas” is voor veel voetballiefhebbers een pijnlijke herinnering. Het was het moment waarop Arjen Robben alleen op keeper Iker Casillas van Spanje afging. Robben schoot en Casillas raakte de bal net aan met zijn teen waardoor de bal naast ging. Spanje won met 1-0 en het Nederlands Elftal liep wederom een WK titel mis. Bekijk hieronder de video van “de teen van Casillas”.

Video: de teen van Casillas

Video: de teen van Casillas

Het is de 62e minuut in de WK finale van het WK voetbal 2010 in Zuid-Afrika als Arjen Robben de diepte wordt ingestuurd door een pass van Wesley Sneijder. Hij gaat alleen op de Spaanse keeper Iker Casillas af. Robben schiet met zijn befaamde linkerbeen. Het lijkt even of de bal in het doel gaat, maar de bal gaat net langs de goal. Iker Casillas heeft de bal net met zijn teen aangeraakt waardoor de bal naast gaat. Het blijft 0-0 en Arjen Robben blijft verslagen op het veld zitten.

Bekijk de video van “de teen van Casillas”:

Video: de teen van Casillas (WK finale 2010, Nederland-Spanje 0-1)

Wat is de “Teen van Casillas”?

De teen van Casillas verwijst naar het moment in de WK finale van 2010 tussen Nederland en Spanje. Arjen Robben ging alleen op keeper Iker Casillas af. Robben schoot op goal en Iker Casillas wist de bal net met zijn teen aan te raken waardoor de bal naast ging. Het bleek een belangrijk moment in de WK-finale. Spanje won namelijk met 1-0 door een goal van Iniesta in de 116e minuut (verlenging).

Samenvatting: de teen van Casillas

De wedstrijd ging redelijk gelijk op. Bij rust stond het 0-0. De 62e minuut breekt aan als Wesley Sneijder de bal uit de kluts op het middenveld in zijn bezit krijgt. In een splitsecond ziet hij Arjen Robben vrij oprecht. Sneijder geeft een pass zoals alleen Sneijder dat kan en Robben gaat alleen op de Spaanse goalie Iker Casillas af. Hij legt aan, schiet, en de bal lijkt in de goal te gaan. De bal gaat echter naast en de herhaling laat zien hoe dat komt. Iker Casillas heeft de bal net met het puntje van zijn teen weten aan te raken. De WK droom van het Nederlands Elftal valt in duigen en Robben zit op de grond. Arjen Robben was de man die een goed WK speelde, bleef verslagen achter. Het was de derde keer in de geschiedenis dat Nederland een WK-finale verloor. Het Nederlands Elftal is nog nooit wereldkampioen geworden.

Nederland – Spanje WK finale

De WK finale tussen Nederland en Spanje zal menig voetbalfan zich nog goed kunnen herinneren. Het was voor veel voetbalfans bovendien de eerste keer dat Nederland een WK finale haalde. Sinds 1978 was het Oranje namelijk niet meer gelukt om een WK-finale te halen. De sfeer in Nederland was goed en “het volk” had veel vertrouwen voor de WK-finale. Al wisten veel supporters ook dat het grote Spanje stond te wachten. Bovendien had Spanje net in de halve finale het ijzersterke Duitsland verslagen waardoor de gedroomde WK finale tussen Nederland en Duitsland niet doorging.

Studio Sport WK finale 2010 Nederland – Spanje

Arjen Robben WK finale 2010

Voor Arjen Robben begon het WK niet goed. Hij raakte vlak voor het WK in de laatste oefenwedstrijd geblesseerd aan zijn hamstring en viel uit. Robben was op dat moment in topvorm en scoorde voor zijn blessure zelfs 2x in de wedstrijd. Gevreesd werd voor het WK. Robben zou wellicht tijdens het WK weer kunnen aansluiten bij Oranje. Daarom besloot bondscoach Bert van Marwijk om Robben tóch mee te nemen naar Zuid-Afrika. In de laatste groepswedstrijd kon Robben weer invallen. In de achtste finale tegen Slowakije begon Robben zelfs alweer in de basis, scoorde meteen en werd bovendien verkozen tot “man van de wedstrijd”. Ook in de halve finale tegen Uruguay was Robben weer heel belangrijk voor Oranje. Hij scoorde de 3-1 en mede daardoor ging Oranje naar de finale.

Nederlands Elftal op het WK 2010

Nederland nam het in de finale op tegen Spanje. Het Spaanse elftal bestond op dat moment uit veel grote, bekende spelers. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Iniesta, Xavi, Sergio Ramos, Puyol, Fábregas, David Villa, Fernando Torres, Xabi Alonso en Sergio Busguets. Ook het Nederlands Elftal had een sterke selectie. Onder andere Sneijder, van Persie, Robben, van der Vaart, Kuyt, Nigel de Jong en Mark van Bommel maakten deel uit van de selectie van Bert van Marwijk.

WK 2010 Zuid-Afrika

Het WK van 2010 werd gehouden in Zuid-Afrika. De finale werd gespeeld in Johannesburg in het Soccer City stadion. De scheidsrechter bij de wedstrijd was de bekende Engelse scheids Howard Webb uit Engeland. Onder leiding van bondscoach Bert van Marwijk wist Oranje de WK finale te bereiken nadat ze in de knockout-fase van Slowakije (2-1), Brazilië (2-1) en Uruguay (3-2) wisten te winnen. Daarvoor had Oranje in de poulefase alle wedstrijden gewonnen in een poule met Japan, Denemarken en Kameroen. In de finale stond het grote Spanje op het programma. De Spanjaarden hadden in de halve finale het sterke Duitsland verslagen. Eerder het toernooi versloegen ze ook al Portugal en Paraguay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *