Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Dit zijn de tegenstanders van de Oranje Leeuwinnen op het WK 2023

Dit zijn de tegenstanders van de Oranje Leeuwinnen op het WK 2023

De tegenstanders van de Oranje Leeuwinnen op het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland zijn bekend. Het Nederlands Vrouwenelftal is ingedeeld in groep E op het WK 2023. Samen met Portugal, de Verenigde Staten en Vietnam strijden de Leeuwinnen om een plek in de achtste finales van het WK. Het belooft een prachtige strijd te worden. In dit artikel vertellen we je alles over de tegenstanders van Nederland op het WK 2023. Ook vertellen we je alles over de beste spelers van de tegenstanders van de Leeuwinnen. Tenslotte geven we ook voorspellingen van de uitslagen van de wedstrijden op het WK 2023 van Nederland.

Tegenstanders Oranje Leeuwinnen WK 2023

Tegenstanders Oranje Leeuwinnen WK 2023

De tegenstanders van de Oranje Leeuwinnen op het WK 2023 zijn:

 1. Portugal
 2. Verenigde Staten
 3. Vietnam

Met name de Verenigde Staten zijn natuurlijk geen fijne tegenstander voor de Oranje Leeuwinnen. Op het vorige WK verloor Nederland in de finale van de VS. Bovendien wordt de VS gezien als topfavoriet voor de winst op het WK 2023. Daarentegen zijn Portugal en Vietnam twee landen waar Oranje van moet kunnen winnen op het WK.

Groepsindeling en speelschema

De groepsindeling en stand in groep E van het WK 2023 ziet er als volgt uit:

Poule EWGWGVDVDTP
Nederland3210917
Verenigde Staten3120415
Portugal3111214
Vietnam30030120

Het speelschema van groep E op het WK 2023 ziet er als volgt uit:

 • 22 juli | 03:00 uur | Verenigde Staten – Vietnam (Auckland)
 • 23 juli | 09:30 uur | Nederland – Portugal (Dunedin)
 • 27 juli | 03:00 uur | Verenigde Staten – Nederland (Wellington)
 • 27 juli | 09:30 uur | Portugal – Vietnam (Hamilton)
 • 1 augustus | 09:00 uur | Portugal – Verenigde Staten (Auckland)
 • 1 augustus | 09:00 uur | Vietnam – Nederland (Dunedin)

*Alle tijden zijn Nederlandse tijden.

Tegenstanders Nederland op het WK 2023

Oranje heeft drie tegenstanders in de groepsfase van het WK 2023. Eerst neemt Oranje het op tegen Portugal. Vervolgens is het de beurt aan de Verenigde Staten. De laatste groepswedstrijd van de Oranje Leeuwinnen is tegen Vietnam. Hieronder vertellen we je alles over de drie tegenstanders in de groepsfase van het WK 2023.

Portugal

 • Zondag 23 juli 2023.
 • 09:30 uur (Nederlandse tijd).
 • Nederland – Portugal.
 • Forsyth Barr Stadium (Dunedin – Nieuw-Zeeland).

Portugal is de eerste tegenstander van de Oranje Leeuwinnen op het WK 2023. Het Portugese vrouwenelftal wordt ook wel Seleção das Quinas genoemd. Portugal is, in tegenstelling tot het mannenteam, geen grote naam in het vrouwenvoetbal. Sterker nog, de Portugese voetbalvrouwen doen voor het eerst mee aan een WK voor vrouwen. In 2017 deed het Portugese Elftal voor vrouwen voor het eerst mee aan het EK. Toen strandde de ploeg in de groepsfase. Ook in 2022 deed Portugal mee aan het EK voor vrouwen. Bovendien zat Portugal toen ook in de poule met de Leeuwinnen. De wedstrijd eindigde toen in een nipte overwinning voor Oranje (3-2).

Het Nederlands Elftal is dus bekend met wedstrijden tegen Portugal. De eerste wedstrijd voor de Oranje Leeuwinnen op het WK 2023 kan meteen wel eens een hele belangrijke worden. De kans is groot dat die wedstrijd gaat bepalen welk land er doorgaat naar de achtste finales op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland.

Portugal heeft een aantal goede en ervaren speelsters. Met name de verdediging heeft veel ervaring. Carole Costa, Ana Borges en Silvia Rebelo hebben samen meer dan 400 wedstrijden ervaring in het Portugese elftal. Het zal voor de Oranje Leeuwinnen dus lastig worden om de weg naar de goal te vinden. Het grote talent in de selectie van Portugal is Kika Nazareth. Deze 20-jarige spits maakte in 2020 haar debuut voor het Portugese elftal. Sindsdien speelde ze al 23 wedstrijden waarin ze zes keer scoorde.

Portugal hoopt op minimaal een gelijkspel tegen Nederland om zo kans te houden op de achtste finales. Voor zowel Nederland als Portugal is deze wedstrijd van levensbelang omdat topfavoriet de Verenigde Staten waarschijnlijk op plek één gaat eindigen. De nummers één en twee uit iedere groep gaan namelijk door naar de knockout-fase. Gaat debutant Portugal stunten tegen de Oranje Leeuwinnen of heeft Nederland het onder controle? Wij voorspellen een nipte overwinning voor de Oranje Leeuwinnen tegen Portugal.

Onze voorspelling Nederland – Portugal: 2-1

Verenigde Staten

 • Donderdag 27 juli 2023.
 • 03:00 uur (Nederlandse tijd).
 • Verenigde Staten – Nederland.
 • Sky Stadium, Wellington (Nieuw-Zeeland).

De tweede wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen is tegen topland de VS. De VS worden ook wel de USWNT (United Staten Women National Team) genoemd. De wedstrijd is een herhaling van de WK finale van vier jaar geleden. Toen was de Verenigde Staten in de WK-finale met 2-0 te sterk voor de Leeuwinnen. Nu kan het Nederlands Elftal dus revanche halen tegen de VS. Dit zal echter geen gemakkelijke opgave worden.

De Verenigde Staten zijn natuurlijk de grote favoriet in groep E. Het land lijkt onverslaanbaar op grote toernooien. Van de acht WK’s voor vrouwen wonnen de Verenigde Staten er vier. Daarnaast werden ze 1 keer tweede en 3 keer derde. Bovendien werden de afgelopen twee WK’s (2015 en 2019) allebei door het Amerikaanse vrouwenvoetbalelftal gewonnen. Ook op het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland is het Amerikaanse vrouwenelftal weer de grootste kanshebber.

Toch lijkt de VS niet helemaal onverslaanbaar. In oefenwedstrijden tegen Duitsland, Spanje en Engeland werd de Verenigde Staten verslagen. In aanloop naar het WK lijkt de VS zich echter herpakt te hebben. Er werd gewonnen van Brazilië, Ierland (2x), Japan, Canada, Nieuw-Zeeland en ook Duitsland. Natuurlijk zijn dit slechts oefenwedstrijden en hoeft dit natuurlijk niets te zeggen over de vorm van de Verenigde Staten.

Het team van de VS op het WK 2023 zit boordevol ervaren speelsters en grote talenten. Het is natuurlijk ook niet voor niets dat het land de topfavoriet is voor de WK winst. De belangrijkste en meest bekende speelster is Megan Rapinoe. Zij is één van de voorvechters voor gelijke rechten en salarissen voor mannen en vrouwen. Daarnaast is ook Alex Morgan één van de beste speelsters van de VS. De twee speelsters samen zijn al goed voor meer dan 300 interlands. De grootste talenten om in de gaten te houden bij de USNWT zijn Trinity Rodman, Jaedyn Shaw en Alyssa Thompson. Toch zijn dat niet de enige talenten in het Amerikaanse vrouwenelftal. Over de hele linie is het niveau heel hoog.

De wedstrijd tussen de Oranje Leeuwinnen en de Verenigde Staten belooft dan ook een hele lastige te worden voor de Leeuwinnen. Wij hopen natuurlijk dat Nederland er een gelijkspel uit weet te slepen, maar dat gaat een lastige opgave worden.

Onze voorspelling Verenigde Staten – Nederland: 2-0.

Vietnam

 • Dinsdag 1 augustus 2023.
 • 09:00 uur (Nederlandse tijd).
 • Vietnam – Nederland.
 • Forsyth Barr Stadium (Dunedin – Nieuw-Zeeland).

De derde en laatste groepswedstrijd van de Oranje Leeuwinnen is tegen Vietnam. Vietnam is de grote onbekende in de groep van Nederland. Het is ook een relatief jong team. Het Vietnamees vrouwenelftal werd pas in 1990 opgericht en speelde pas in 1997 haar eerste interland. Ondanks dat Vietnam nooit aan een WK of de Olympische Spelen meedeed, heeft het zich al wel een aantal keer gekwalificeerd voor het Aziatisch Kampioenschap. Bovendien werd in 2022 nog de groepsfase doorstaan en de kwartfinale gehaald. Het Vietnamese vrouwenelftal is zich dus wel aan het ontwikkelen.

De selectie van Vietnam wordt ook wel Những Nữ Chiến Binh Sao Vàng genoemd. Het land schommelt rond de 30e plek op de FIFA-wereldranglijst. De beste speelster van Vietnam is Huynh Nhu. Bovendien was zij de eerste speelster uit Vietnam die bij een Europese club ging spelen (Lank FC, Portugal). Zij is ook de topscorer van Vietnam. Het is dus een speelster die de verdediging van de Oranje Leeuwinnen goed in de gaten moeten houden.

Voor Vietnam is het al een hele eer dat ze op het WK 2023 aanwezig zijn. Toch zullen de speelsters er ook van dromen om de groepsfase te overleven. Het wordt geen makkelijke klus voor Vietnam. Toch zal Vietnam willen stunten tegen de Oranje Leeuwinnen. Nederland moet waken voor onderschatting en zal toch echt aan de bak moeten om Vietnam te verslaan.

Onze voorspelling Vietnam – Nederland: 1-4.

De tegenstanders van Nederland op het WK 2023

Het Nederlands Elftal neemt het op het WK 2023 dus op tegen Portugal, de Verenigde Staten en Vietnam. Het moet voor de Oranje Leeuwinnen mogelijk zijn om de volgende ronde te bereiken. Het belooft in ieder geval een spannende groepsfase te worden. Alle wedstrijden op het WK 2023 worden natuurlijk ook op tv uitgezonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *