Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Voorspelling Nederland – Oostenrijk | EK 2024 | maandag 25 juni 2024

Voorspelling Nederland – Oostenrijk | EK 2024 | maandag 25 juni 2024

 • door

Het Nederlands Elftal speelt vandaag de laatste poulewedstrijd op het EK tegen Oostenrijk. Oranje is al door naar de volgende ronde, maar toch staat er nog wel echt iets op het spel bij het duel. Nederland wil namelijk groepswinnaar worden en zo in de volgende rondes veel sterke landen ontlopen. Het is Oranje er dan ook alles aan gelegen om vanavond tegen Oostenrijk te winnen.

Bekijk de voorspelling van de wedstrijd Nederland – Oostenrijk op het EK 2024. Je vindt in dit artikel onder andere:

 • De kans dat Nederland van Oostenrijk wint.
 • De kans dat Oostenrijk van Nederland wint.
 • Hoe groot de kans is op een gelijkspel bij Nederland -Oostenrijk.
 • Onze voorspelling van Nederland – Oostenrijk.
 • De beste odds bij de bookmakers van Nederland – Oostenrijk.
 • De recente vorm en onderlinge duels.

Voorspelling Nederland - Oostenrijk EK 2024

Over Nederland – Oostenrijk

De EK wedstrijd tussen Nederland en Oostenrijk is de van de in totaal 51 EK-wedstrijden.

 • Wedstrijd: Nederland – Oostenrijk
 • Ronde: poulefase, poule D.
 • FIFA Ranking Nederland:
 • FIFA Ranking Oostenrijk:

Ook interessant:

Nederland vs Oostenrijk

Nederland wist de vorige groepswedstrijd tegen het sterke Frankrijk knap gelijk te spelen. Bovendien kreeg Oranje genoeg kansen om de wedstrijd ook als winnaar te kunnen afsluiten. Dat biedt natuurlijk hoop voor de rest van het toernooi. Memphis Depay start in de spits tegen Oostenrijk. Joshua Zirkzee is geblesseerd. Daarnaast staan Jerry Schouten en Joey Veerman op scherp bij het Nederlands Elftal.

Oostenrijk won de vorige poulewedstrijd overtuigend van Polen met 3-1. De Oostenrijkers voetballen dit EK sowieso heel goed. Het elftal komt sterk over en zal dus geen makkelijke kluif worden voor Oranje. Bovendien leeft bij Oostenrijk sterk de gedachte dat ze dit Oranje kunnen verslaan. Aan de motivatie ligt het dus niet. In aanloop naar het duel met Nederland bezocht de selectie van Oostenrijk even Berlijn en een aantal spelers doken even het water in. De sfeer zit er dus goed in bij het Oostenrijkse Elftal.

Nederland – Oostenrijk wordt een leuke wedstrijd. Hoewel Nederland zeker is van een plek in de achtste finales, is Oostenrijk dat nog niet. Er staat dus een hoop op het spel voor beide landen. Oostenrijk wil zich kwalificeren voor de achtste finales en Oranje wil graag winnen. Bij winst komt Nederland namelijk aan “de goede kant van het schema” . Daarmee wordt het speelschema bedoeld. De groepswinnaar komt namelijk aan de kant van het speelschema zonder landen als België, Portugal, Duitsland en Spanje. Aan de andere kant, als je Europees Kampioen wilt worden moet je van ieder land kunnen winnen.

Odds Nederland -Oostenrijk

Wat zijn de odds bij Nederland – Oostenrijk (EK 2024) op maandag 25 juni 2024? De odds geven de kans aan die een land heeft om de wedstrijd te winnen.

Hoe groter de kans is dat een land wint, hoe lager de odds zijn bij de bookmakers. Je krijgt dan namelijk minder uitbetaald. Hoe onwaarschijnlijker het is dat een land wint, hoe meer geld er te verdienen valt.

Dit zijn de odds bij Nederland – Oostenrijk op het EK 2024:

 • Winst Nederland: 2.00
 • Winst Oostenrijk: 4.30
 • Gelijkspel: 3.25

De odds bij Nederland – Oostenrijk laten zien dat er geen super grote favoriet is. Hoewel het Nederlands Elftal ook volgens de bookmakers de favoriet is, zijn ook de kansen op een gelijkspel of een overwinning van Oostenrijk vrij groot volgens de bookies. Winst van Oranje betaalt 2x je inzet uit, een gelijkspel betaalt 3,25x je inzet uit en bij een overwinning van Oostenrijk op Nederland krijg je 4,3x je inzet terug.

Hoe zijn de odds bij Nederland – Oostenrijk bepaald?

De bookmakers bepalen de odds bij de EK wedstrijden. Om te kijken wat de odds worden bij een EK-wedstrijd houden de bookmakers rekening met een aantal zaken:

 1. De recente vorm van Nederland en Oostenrijk.
 2. De selectie van Nederland en de selectie van Oostenrijk.
 3. Onderlinge resultaten tussen de twee landen.
 4. Geschorste of geblesseerde spelers.
 5. Recente resultaten.
 6. Eventueel thuisvoordeel.

Voorspelling Nederland – Oostenrijk EK 2024

Onze voorspelling van Nederland – Oostenrijk op het EK 2024 is: 2-0

Wij denken dat het Nederlands Elftal in de wedstrijd tegen Oostenrijk gaat laten zien dat ze dit EK een heel goed elftal hebben. We verwachten dan ook een klinkende 2-0 overwinning voor Oranje. Met name nu er in de media wat twijfels ontstaan denken we dat het elftal onwijs gemotiveerd is om het tegendeel te bewijzen.

Over Nederland – Oostenrijk | Odds, voorspelling en winkans

De wedstrijd tussen Nederland en Oostenrijk wordt gespeeld op maandag 25 juni 2024 om 18:00 uur. De wedstrijd wordt gespeeld in Berlijn, in het Olympiastadion.

Het is de derde van in totaal drie groepswedstrijden in poule D op het EK 2024.

Je kunt de wedstrijd live op tv kijken, op de radio volgen of via een (gratis) livestream kijken.

Wie denk jij dat er gaat winnen? Laat het hieronder weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *