Ga naar de inhoud
Home » EK 2024 » Deelnemers EK 2024 » Nederland | EK 2024 | Alles over Oranje op EURO 2024

Nederland | EK 2024 | Alles over Oranje op EURO 2024

Nederland heeft zich gekwalificeerd voor het EK 2024. Nederland zit tijdens het EK 2024 in groep D.

In dit artikel lees je alles over Nederland op het EK 2024. Je vindt hier onder andere:

 • Het speelschema van Nederland.
 • De stand in de poule van Nederland.
 • De vorm, recente prestaties en de beste prestaties allertijden.
 • Extra informatie over het Nederlands voetbalelftal op het EK voetbal.
 • Bekijk ook: de selectie van het Nederlands Elftal voor EURO 2024.
Voetballer van Nederland in het shirt van het Nederlands Elftal voor het EK 2024

Nederland EK 2024

Nederland zit tijdens het EK 2024 in groep D. Daarin neemt Nederland het op tegen Frankrijk, Oostenrijk en Polen. Onder leiding van bondscoach Ronald Koeman uit Nederland doen de Nederlanders voor de elfde keer mee aan het Europees Kampioenschap voetbal. Tot nu toe was de beste prestatie Europees Kampioen (1988).

Als het Nederlands Elftal aan een EK of WK meedoet, dan breekt meteen de “oranje-gekte” uit. Dat is natuurlijk ook niet zo gek, want voetbal is hier volkssport nummer één. Tijdens het EK hebben we meestal 17 miljoen bondscoaches en weet iedereen het beter dan de echte bondscoach, Ronald Koeman. Ook nu is de verwachting dat we weer massaal naar het EK-voetbal in Duitsland gaan kijken. Omdat het zo dichtbij is zullen er bovendien veel Oranje-fans naar Duitsland afreizen om het Nederlands Elftal te steunen. Daarnaast worden de wedstrijden van Oranje op het EK ook in vrijwel iedere huiskamer live op tv gekeken.

Extra informatie Nederland

Nederland doet voor de elfde mee aan een EK voetbal. De beste prestatie ooit op een EK was Europees Kampioen (1988). Nederland staat op dit moment op de 7e plek van de FIFA Ranking.

 • Land: Nederland.
 • Bondscoach: Ronald Koeman (Nederland).
 • Bijnaam: Oranje (Oranje).
 • Stand op FIFA World Ranking: 7e plek.
 • FIFA afkorting Nederland: NED.
 • Poule tijdens EK: poule D.
 • Tegenstanders groepsfase EK: Frankrijk, Oostenrijk en Polen.
 • Beste prestatie op een EK ooit van Nederland: Europees Kampioen (1988).
 • Naam van de voetbalbond van Nederland: KNVB.
 • Naam van de competitie in Nederland: Eredivisie.

WIST JE DAT: Hoewel het Nederlands Elftal al drie WK finales speelde, wonnen ze nog nooit een WK. Dit zit natuurlijk nog heel diep bij ons als voetbalfans en laten we hopen dat daar snel verandering in komt.

Poule Nederland EK 2024

Tijdens het EK 2024 in Duitsland zit Nederland in poule D. De tegenstanders van Nederland zijn Frankrijk, Oostenrijk en Polen. Hieronder zie je de stand in de groep van Nederland.

Poule D (Nederland)WGWGVDVDTP
Poule Nederland EK 2024 Nederland1100213
Poule Oostenrijk EK 2024 Oostenrijk0000000
Poule Frankrijk EK 2024 Frankrijk0000000
Poule D EK 2024 Polen1001120

Speelschema Nederland EK 2024

Nederland neemt het op tegen Frankrijk, Oostenrijk en Polen vin de poulefase van het EK 2024. We hebben hieronder de wedstrijden uit poule D voor jou op een rijtje gezet. Zo zie je meteen wanneer Oranje op het EK in speelt en wanneer de andere wedstrijden uit poule D gespeeld worden.

DatumTijdWedstrijdSpeelstadStadion
16 juni 202415:00 uurPolen – NederlandHamburgVolksparkstadion
17 juni 202421:00 uurOostenrijk – FrankrijkDüsseldorfMerkur Spiel-Arena
21 juni 202418:00 uurPolen – OostenrijkBerlijnOlympiastadion
21 juni 202421:00 uurNederland – FrankrijkLeipzigRed Bull Arena
25 juni 202418:00 uurNederland – OostenrijkBerlijnOlympiastadion
25 juni 202418:00 uurFrankrijk – PolenDortmundSignal Iduna Park
Speelschema Nederlands Elftal EK 2024 | Programma Oranje en de poule.

Prestaties Nederland op EK’s en WK’s

Het Nederlands Elftal heeft het in het verleden vaak heel goed gedaan op EK’s en WK’s. Op het WK-voetbal is Oranje “de eeuwige tweede”. Het Nederlands Elftal werd nog nooit wereldkampioen, ondanks dat Oranje al drie finales speelde. Oranje werd al wel eens Europees Kampioen. Iedereen herinnert zich natuurlijk nog het EK van 1988 en de rondvaart door de grachten die na de EK-zege volgde. Leuk detail: ook toen was het EK in Duitsland. Kan Oranje 36 jaar later weer Europees kampioen worden in Duitsland?

Recente vorm Nederland in aanloop naar EURO 2024

De EK-kwalificatie verliep soepel voor het Nederlands Elftal. In poule G eindigde Oranje, achter Frankrijk, op de tweede plek. De voorsprong op de nummer drie, Griekenland bedroeg maar liefst vijf punten. Er werden bovendien tijdens de kwalificatie een aantal mooie resultaten behaald. Zo werd er met maar liefst 0-6 gewonnen van Gibraltar. Ook van Griekenland werd overtuigend met 3-0 gewonnen. Ook op het afgelopen WK in Qatar deed het Nederlands Elftal het goed. In de poule werd Oranje eerste en in de achtste finales was Nederland te sterk voor de VS. In de kwartfinale verloor Nederland van de uiteindelijk winnaar, Argentinië. Er waren toen wel strafschoppen voor nodig.

Doelstelling Nederland voor het EK 2024

De doelstelling van Nederland is: Europees Kampioen worden.

Het Nederlands Elftal wil natuurlijk het liefst Europees Kampioen worden in Duitsland. Net als in 1988 wil Oranje om de EK-zege strijden. Toch is dit misschien niet heel realistisch. Met andere grote voetballanden als Engeland, Frankrijk, Italië en Spanje kan het voor Ronald Koeman en zijn mannen wel eens heel lastig worden om Europees Kampioen te worden. Toch gaat Oranje er natuurlijk voor en wij hopen er uiteraard ook op!

De Nederlanders zullen er alles aan doen om tijdens het EK in Duitsland de doelstelling te bereiken.

Bijnaam Nederlands voetbalelftal

De officiële bijnaam van Nederland is “Het Nederlands Elftal heeft het in het verleden vaak heel goed gedaan op EK’s en WK’s. Op het WK-voetbal is Oranje “de eeuwige tweede”. Het Nederlands Elftal werd nog nooit wereldkampioen, ondanks dat Oranje al drie finales speelde. Oranje werd al wel eens Europees Kampioen. Iedereen herinnert zich natuurlijk nog het EK van 1988 en de rondvaart door de grachten die na de EK-zege volgde. Leuk detail: ook toen was het EK in Duitsland. Kan Oranje 36 jaar later weer Europees kampioen worden in Duitsland?”. Het Nederlands voetbalelftal wordt door fans en in de media ook wel Oranje genoemd.

De bijnaam van het Nederlands Elftal verwijst naar de kleur van het shirt van het Nederlands Elftal.

Shirt Nederland | EK 2024

Het Nederlands Elftal speelt zijn thuiswedstrijden in eenoranje shirt en uitwedstrijden in een donkerblauw shirt. De shirtsponsor van Nederland is Nike. Het officiële wedstrijdshirt van Nederland is dus van Nike.

Als je het Nederlands voetbalelftal dus als eerste ziet staan in speelschema van het EK 2024, dan spelen ze in het donkerblauw. Staan de Nederlanders als uitspelende ploeg op het wedstrijdformulier, dan speelt Nederland in het donkerblauw.

Feiten en weetjes over Nederland op het EK 2024

 1. Normaal speelt Nederland zijn wedstrijden in de Johan Cruijff ArenA.
 2. Het thuishirt van de Nederlanders is oranje. Als hetNederlands Elftal uit speelt dan spelen ze in het donkerblauw.
 3. De FIFA afkorting van Nederland is NED. Als Nederland speelt zie je op het scorebord en bovenin je tv-scherm dus NED staan.
 4. De meeste gespeelde interlands voor het Nederlands voetbalelftal staat op naam van Wesley Sneijder (134).
 5. De topscorer allertijden van Nederland is Robin van Persie (50).
 6. De beste prestatie ooit van Nederland op een EK-voetbal is Europees Kampioen (1988).
 7. De nationale voetbalbond van Nederland is KNVB. Dit betekent Koninklijke Nederlandse Voetbalbond.
 8. De eigen competitie van Nederland is de “Eredivisie”. De meest bekende clubs van Nederland zijn Ajax, Feyenoord en PSV..
 9. De bondscoach van het Nederlands Elftal is Ronald Koeman. Hij komt uit Nederland.
 10. Het Nederlands voetbalelftal wist zich als tweede in groep B als vijfde land te kwalificeren voor het EK in Duitsland.

Over het EK in Duitsland

Het EK in Duitsland wordt gehouden van 14 juni 2024 t/m 14 juli 2024. Op 14 juli is de EK-finale. In totaal doen er 24 landen mee aan het EK 2024. Er zijn zes poules met ieder vier landen. Het toernooi begint met de poulefase. Vervolgens gaan er zestien landen door naar de achtste finales van het EK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *