Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Voorspelling Italië – Albanië | EK 2024 | zaterdag 15 juni 2024

Voorspelling Italië – Albanië | EK 2024 | zaterdag 15 juni 2024

De laatste wedstrijd van de tweede EK-dag gaat tussen Italië en Albanië. Italië is meteen weer één van de toplanden die al op dag twee van het EK in actie komt. De Italianen nemen het op tegen Albanië. In dit artikel gaan we jou de voorspelling geven van Italië – Albanië. Bovendien gaan we het eerste EK duel van Italië ook op de voet volgen. We willen natuurlijk weten hoe het Italiaanse Elftal er voor staat op het EK.

Bekijk de voorspelling van de wedstrijd Italië – Albanië op het EK 2024. Je vindt in dit artikel onder andere:

 • De kans dat Italië van Albanië wint.
 • De kans dat Albanië van Italië wint.
 • Hoe groot de kans is op een gelijkspel bij Italië -Albanië.
 • Onze voorspelling van Italië – Albanië.
 • De beste odds bij de bookmakers van Italië – Albanië.
 • De recente vorm en onderlinge duels.

Voorspelling Italië - Albanië EK 2024

Over Italië – Albanië

De EK wedstrijd tussen Italië en Albanië is de vierde van de in totaal 51 EK-wedstrijden.

 • Wedstrijd: Italië – Albanië
 • Ronde: poulefase, poule B.
 • FIFA Ranking Italië:
 • FIFA Ranking Albanië:

Ook interessant:

Italië vs Albanië

Italië geldt op bijna ieder groot toernooi als één van de titelfavorieten. Het is niet voor niets dat Italië de regerend Europees Kampioen is. Het Italiaanse voetbal is met een enorme opmars bezig. Toch kwam er bij het Italiaans nationale elftal een behoorlijke kink in de kabel. Nadat Italië in 2020 het EK won, wisten ze zich niet te kwalificeren voor het WK 2022 in Qatar. Voor Italië is dit dus het eerste grote toernooi sinds ze het EK in 2020 wonnen.

Albanië doet pas voor de tweede keer mee aan het EK voetbal. Het zal voor Albanië dan ook flink balen zijn dat ze meteen in de loodzware poule met Italië, Spanje en Kroatië zijn ingedeeld. Hoewel Albanië door veel experts kansloos wordt geacht, kunnen ze misschien gebruik maken van de underdog positie.

Italië – Albanië belooft natuurlijk een prachtig duel te worden. In het Signal Iduna Park in Dortmund komt de regerend Europees Kampioen in actie en veel mensen zullen die wedstrijd dan ook op de voet volgen. Het belooft een leuke wedstrijd te worden die misschien wel in een monsterscore kan eindigen.

Odds Italië -Albanië

Wat zijn de odds bij Italië – Albanië (EK 2024) op zaterdag 15 juni 2024? De odds geven de kans aan die een land heeft om de wedstrijd te winnen.

Hoe groter de kans is dat een land wint, hoe lager de odds zijn bij de bookmakers. Je krijgt dan namelijk minder uitbetaald. Hoe onwaarschijnlijker het is dat een land wint, hoe meer geld er te verdienen valt.

Dit zijn de odds bij Italië – Albanië op het EK 2024:

 • Winst Italië: 1.41
 • Winst Albanië: 8.50
 • Gelijkspel: 4.70

De odds van Italië – Albanië laten ons zien wat we eigenlijk al wisten; Italië is de grote favoriet tegen Albanië. Een overwinning van Italië levert je maar 1.41x je inzet op. Echt geld verdienen? Dan moet je hopen op een overwinning van Albanië tegen Italië. Mochten de Albanezen winnen, dan krijg je namelijk 8,5 keer je inzet uitbetaald.

Hoe zijn de odds bij Italië – Albanië bepaald?

De bookmakers bepalen de odds bij de EK wedstrijden. Om te kijken wat de odds worden bij een EK-wedstrijd houden de bookmakers rekening met een aantal zaken:

 1. De recente vorm van Italië en Albanië.
 2. De selectie van Italië en de selectie van Albanië.
 3. Onderlinge resultaten tussen de twee landen.
 4. Geschorste of geblesseerde spelers.
 5. Recente resultaten.
 6. Eventueel thuisvoordeel.

Voorspelling Italië – Albanië EK 2024

Onze voorspelling van Italië – Albanië op het EK 2024 is: 2-0

Wij voorspellen dat Italië een vliegende start op het EK gaat maken door meteen te winnen van Albanië. De Italianen zijn natuurlijk ook de grote favoriet voor het duel. De vraag lijkt dan ook alleen met hoeveel goals verschil Italië gaat winnen.

Over Italië – Albanië | Odds, voorspelling en winkans

De wedstrijd tussen Italië en Albanië wordt gespeeld op zaterdag 15 juni 2024 om 21:00 uur. De wedstrijd wordt gespeeld in Dortmund, in het Signal Iduna Park.

Het is de eerste van in totaal drie groepswedstrijden in poule B op het EK 2024.

Je kunt de wedstrijd live op tv kijken, op de radio volgen of via een (gratis) livestream kijken.

Wie denk jij dat er gaat winnen? Laat het hieronder weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *