Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » VIDEO: Samenvatting Spanje – Duitsland WK 2022

VIDEO: Samenvatting Spanje – Duitsland WK 2022

VIDEO: Samenvatting Spanje – Duitsland kijken? De wedstrijd tussen Spanje en Duitsland op het WK 2022 in Qatar was de tweede poulewedstrijd voor beide landen. In hetAl Bayt Stadium speelden de twee grootmachten tegen elkaar. Wil je de samenvatting van Spanje tegen Duitsland bekijken? De video van de samenvatting van de WK 2022 wedstrijd tussen Spanje en Duitsland vind je hieronder. De wedstrijd werd live uitgezonden op NPO 1.

VIDEO: Samenvatting Spanje – Duitsland WK 2022

Samenvatting Spanje – Duitsland WK 2022

Info over de wedstrijd:

Video: Samenvatting Spanje – Duitsland

Bekijk de video van de samenvatting van de WK 2022 groepswedstrijd tussen Spanje en Duitsland:

VIDEO: Samenvatting Spanje – Duitsland WK 2022 (27 november 2022)

Samenvatting Spanje – Duitsland in Tweets

De wedstrijd begint en dit zijn de opstellingen:

De afgekeurde goal van Rüdiger door de Nederlandse VAR; van Boekel:

Nederlandse VAR Paulus van Boekel keurt doelpunt Rudiger af

De 1-0 van Morata:

De 1-0 voor Spanje van Morata

De 1-1 door N. Füllkrug:

De 1-1 Duitsland door Niclas Füllkrug

Wedstrijdverslag Spanje – Duitsland

Het verslag van de WK-wedstrijd tussen Spanje en Duitsland:

Voorafgaand aan de wedstrijd was er al veel gepraat over de wedstrijd. Het was de eerste WK wedstrijd tussen twee titelkandidaten. Bovendien verloor Duitsland de eerste poulewedstrijd verrassend van Japan. Daardoor is het voor Duitsland in de wedstrijd tegen Spanje nu erop of eronder. De wedstrijd tussen de Duitsers en de Spanjaarden had ook een Nederlands tintje. Danny Makkelie was de scheidsrechter bij het duel.

De wedstrijd begon wat afwachten maar in de 8e minuut schoot Olmo de bal namens Spanje keihard op de lat. De bal komt op keeper Neuer af die de bal tegen de lat tikt. Dit moment gaat de wedstrijd zeker wakker schudden. De wedstrijd speelde zich in een verschrikkelijk hoog tempo af. Iets wat we nog niet eerder hebben gezien op dit WK. Er volgen nog wat kansen over en weer, maar de echte grote kansen bleven uit. In de 34e minuut is er een grote kans voor Ferran Torres. De Spanjaard mist en bleek achteraf ook buitenspel te staan.

In de 41e minuut is er een goal voor Duitsland. Rüdiger denkt de Duitsers op een 1-0 voorsprong te zetten. De VAR (Videoscheidsrechter) geeft echter aan dat Rüdiger buitenspel stond. De goal gaat niet door en beide landen gaan met 0-0 de rust in.

Tweede helft

De tweede helft begint net zoals de eerste helft. Het tempo én ook het niveau van beide landen is hoog. Het is tot nu toe de beste wedstrijd van het WK 2022. In de 63e minuut wordt de wedstrijd eindelijk opengebroken. Morata, in de ploeg gekomen voor Torres, schiet de bal na een voorzet van Jordi Alba prima binnen

Duitsland lijkt nu toch wel echt in paniek te raken. Er worden een aantal wissels doorgevoerd en het is er écht op of eronder voor de Duitsers. Na de wissels is Duitsland een stuk sterker en Spanje laat zich bovendien wat inzakken. Duitsland is daardoor veel aan de bal en probeert aan te vallen. Er volgen een aantal hele grote kansen voor Duitsland, maar daar wordt niet zorgvuldig mee omgegaan.

In de 82e minuut is er weer een hoofdrol voor Danny Makkelie. Heel Duitsland schreeuwt om een penalty maar Makkelie legt de bal net buiten het zestienmetergebied. Hier gaat zeker nog over nagepraat worden. De vrije trap die volgt wordt hard in de muur geschoten.

Toch wordt het aanvallende spel van de Duitsers beloond. Musiala wordt aangespeeld op de rand van het strafschopgebied en via de kluts komt de bal voor de voeten van Füllkrug. Hij schiet de bal snoeihard langs de Spaanse keeper Unai Simon. Het staat 1-1, een belangrijke goal voor Duitsland.

De wedstrijd gaat nog over en weer maar beide ploegen lijken een gelijkspel wel prima te vinden. Duitsland is nog volop in de race en Spanje maakt een grote kans om groep E te winnen. Toch is de wedstrijd geen moment vervelend geweest om naar te kijken. Iets wat dit WK ook wel eens anders is geweest. Na een mooie wedstrijd eindigt Spanje – Duitsland dus in 1-1.

Goal Füllkrug Duitsland

De Duitser Niclas Füllkrug speelt in de tweede divisie van Duitsland. Hij degradeerde daarnaast met Werder Bremen maar besloot trouw te blijven aan de Duitse club. Bovendien kampte hij met veel blessures. Hij mocht van Bondscoach Joachim Löw toch mee naar Qatar maar zou eigenlijk geen rol van betekenis gaan spelen in de Duitse selectie. Dat juist hij zo’n belangrijk doelpunt voor Duitsland maakt is natuurlijk heel mooi.

VAR moment Spanje – Duitsland

Ook in deze wedstrijd werd er door de VAR (video-referee) weer een doelpunt afgekeurd. We zagen het al vaak gebeuren op het WK 2022 in Qatar. Na ieder doelpunt blijft iedereen tegenwoordig even in spanning wachten op wat de VAR gaat beslissen. Het maakt het toernooi wel eerlijker, maar het is wel even wennen. Bij de WK wedstrijd Spanje – Duitsland was er een Nederlandse scheidsrechter en ook een Nederlandse VAR (videoscheidsrechter). Danny Makkelie was de scheidsrechter en de VAR was Paulus van Boekel. Makkelie is overigens de enige Nederlandse scheids op het WK in Qatar.

Duitsland en Spanje op het WK

De volgende wedstrijden van Duitsland en Spanje op het WK 2022 in Qatar zijn op 1 december 2022. Beide wedstrijden worden om 20:00 uur gespeeld omdat de laatste poulewedstrijden tegelijk zijn. Bekijk ook de stand en het speelschema in de poule van Spanje en Duitsland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *