Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Danny Makkelie scheidsrechter Spanje – Duitsland WK 2022

Danny Makkelie scheidsrechter Spanje – Duitsland WK 2022

Danny Makkelie is de scheidsrechter bij Spanje – Duitsland. De Nederlandse scheidsrechter is door de FIFA aangesteld voor de topwedstrijd tussen de grootmachten Duitsland en Portugal. De wedstrijd Spanje – Duitsland is op 27 november 2022 en begint om 20:00 uur. Het is de eerste WK wedstrijd tussen twee grote voetballanden op het WK. Het is de tweede poulewedstrijd in Poule F op het WK 2022. Makkelie is de enige Nederlandse scheidsrechter op het WK 2022.

Danny Makkelie scheidsrechter Spanje – Duitsland

Danny Makkelie scheidsrechter Spanje – Duitsland WK 2022

Danny Makkelie fluit de wedstrijd tussen Spanje en Duitsland op het WK 2022. De wedstrijd in poule E van het WK is een ontmoeting tussen twee landen van wereldformaat. Bovendien staat er voor Duitsland enorm veel op het spel. Bij verlies ligt Duitsland uit het toernooi.

  • Scheidsrechters Spanje-Duitsland op het WK.
  • Scheidsrechter: Danny Makkelie.
  • Assistenten: Hessel Steegstra en Jan de Vries.
  • Vierde Official: Istvan Kovacs.
  • VAR (videoscheidsrechter): Paulus van Boekel.

Danny Makkelie WK 2022

Danny Makkelie fluit dus de wedstrijd tussen Spanje en Duitsland. Daarnaast neemt Makkelie zijn team van vaste assistenten mee: Hessel Steegstra en Jan de Vries. Ook de VAR is een Nederlander. Paulus van Boekel kijkt mee naar Spanje – Duitsland als videoscheidsrechter. De Roemeen Istvan Kovacs is de vierde official.

Nederlandse scheids bij Spanje – Duitsland

Dat Danny Makkelie is aangesteld voor de cruciale wedstrijd tussen Spanje en Duitsland is geen verrassing. De Nederland staat er heel goed op bij de FIFA. Hij is overigens de enige Nederlandse scheidsrechter die op het WK 2022 actief is.

Over Spanje Duitsland

De wedstrijd Spanje – Duitsland had net zo goed een WK finale kunnen zijn. Toch lijkt Duitsland vooralsnog hopeloos uit vorm. Ze verloren de eerste wedstrijd van Japan en moeten daardoor alle zeilen bijzetten om niet uit het WK te vliegen. Spanje daarentegen won de eerste WK wedstrijd tegen Costa Rica zeer overtuigend met 7-0. De Spanjaarden hebben dus enorm veel zelfvertrouwen opgedaan. Het kan maar zo eens een harde, zwaarbevochten wedstrijd worden. Aan Makkelie de taak om alles in goede banen te leiden. Gelukkig krijgt hij daarbij hulp van de VAR, van Boekel.

De wedstrijd wordt live uitgezonden op NPO 1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *