Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » VIDEO: Samenvatting België – Marokko WK 2022

VIDEO: Samenvatting België – Marokko WK 2022

VIDEO: Samenvatting België – Marokko WK 2022 kijken? Op zondag 27 november 2022 werd de tweede poulewedstrijd in poule F van het WK 2022 in Qatar gespeeld. De wedstrijd ging tussen België en Marokko. De wedstrijd werd live uitgezonden op NPO 1. Wil je de samenvatting van België – Kroatië kijken? Je kijkt de uitgebreide samenvatting België – Marokko hieronder.

VIDEO: Samenvatting België – Marokko WK 2022

Samenvatting België – Marokko WK 2022

Bekijk de uitgebreide samenvatting van de WK wedstrijd België – Marokko op het WK 2022. De wedstrijd was op 27 november 2022 om 14:00 uur. Je ziet in de samenvatting onder andere:

  • Goals
  • Highlights
  • Gele & Rode kaarten
  • Grote kansen en doelpogingen

VIDEO: Samenvatting België – Marokko WK 2022

Bekijk de video van de samenvatting België – Marokko WK 2022 hieronder:

Video: Samenvatting Marokko – België WK 2022 (27 november 2022)

Keeper Marokko weg na volkslied

Voorafgaand aan het duel tussen België en Marokko was er een opvallend moment. De keeper van Marokko (Bono) was aanwezig bij de warming-up en ook bij het zingen van het volkslied was hij aanwezig. Toen de spelers echter het veld opkwamen was hij vervangen door de reservekeeper Munir. Wat de reden van deze wissel op het laatste moment was, is (nog) niet bekend.

Afgekeurde goal Marokko

Aan het einde van de eerste helft scoorde Marokko. In eerste instantie dacht iedereen dat het doelpunt gewoon geldig was. De VAR (videoscheidsrechter) greep echter in. Een speler van Marokko stond hinderlijk buitenspel en dus werd de goal afgekeurd. Dit tot grote onvrede van de Marokkaanse spelers. België leek toen nog goed weg te komen.

Hoofdrol voor Hakim Zyjech

Hakim Zyjech speelde in de wedstrijd Marokko- België een hoofdrol. De voormalig speler van Ajax speelde een grote rol bij de overwinning van Marokko op België. Zyjech deed voor Marokko wat Kevin de Bruyne voor België niet voor elkaar krijgt op dit WK.

Geen kansen voor België

De Belgen waren nauwelijks gevaarlijk. Ook toen Marokko op 1-0 kwam en de Belgen dus moesten aanvallen werden ze niet gevaarlijk. Het hoogtepunt was een kopbal van Jan Vertonghen die net naast ging. Marokko wist te profiteren van de slordigheid bij België en maakte uiteindelijk ook nog de 2-0.

Ruzie in Belgische selectie

Bij de Rode Duivels was na de wedstrijd tegen Canada al een hoop onrust. Zo juichte Kevin de Bruyne niet toen België scoorde en even later maakte hij ook al ruzie met Alderweireld. Dat ging erom dat de Bruyne vond dat België veel te veel de lange bal speelde. Opmerkelijk detail: Ook de Bruyne speelde zeker geen goede match. Ondanks dat werd hij, tot zijn eigen grote verbazing, wel verkozen tot Man of the Match. Na de nederlaag tegen Marokko zal de onrust in de selectie van de Rode Duivels alleen maar toenemen. Komt er een rel in de Belgische Selectie?

Leeftijd spelers België

Na de wedstrijd ging het ook veel over de leeftijd van de Belgische spelers op het WK. Volgens sommigen heeft de bondscoach niet genoeg jonge spelers geselecteerd voor het WK. Ook in de wedstrijd tegen Marokko stonden er veel oude spelers op het veld.

België nog uitgeschakeld op het WK

De Rode Duivels zijn nog niet uitgeschakeld op het WK 2022 in Qatar. België staat er alleen niet meer zo goed voor. Ze hebben in de laatste poulewedstrijd tegen Kroatië nog een laatste strohalm om de achtste finales te bereiken. Kroatië werd voorafgaand aan dit toernooi als de lastigste tegenstander van de Rode Duivels in Poule F gezien. De wedstrijd België – Kroatië belooft dus een echte voetbalkraker te worden. De wedstrijd België – Kroatië is op 1 december 2022 om 16:00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *