Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Leeftijd Selectie België WK 2022

Leeftijd Selectie België WK 2022

Wat is de leeftijd van de selectie van België op het WK 2022 in Qatar? Er is de laatste tijd veel over geschreven, de leeftijd van de nationale ploeg van België. De Rode Duivels hebben een ervaren, maar “oude” selectie. Maar hoe oud zijn de spelers van België nou echt? En wat is de gemiddelde leeftijd van de selectie van België? Wij zochten het uit.

Leeftijd Selectie België WK 2022

Leeftijd Selectie België WK 2022

Wat is de leeftijd van de spelers van de selectie van België? De oudste speler bij België is Jan Vertonghen met 35 jaar. De gemiddelde leeftijd van de selectie van België is 27,8 jaar. Alleen de selecties van Iran, Mexico, Argentinië en Brazilië zijn ouder op dit WK. Daarmee behoort de selectie van België tot één van de oudste selecties op het WK 2022 in Qatar.

 • Gemiddelde leeftijd België 27,8 jaar
 • WK selectie Marokko: 26,2 jaar
 • Gemiddelde leeftijd Nederlands Elftal: 26,6 jaar
 • Oudste WK selectie: Iran – 28,9 jaar
 • Jongste WK selectie: Ghana – 24,7 jaar

Prestaties selectie België op het WK

In de eerste poulewedstrijd van het WK 2022 had België het heel zwaar met Canada. Hoewel Canada de betere ploeg was en het verdiende om te winnen, trokken de Belgen toch aan het langste eind. In de tweede poulewedstrijd ging het voor de Rode Duivels dan toch mis. België speelde de tweede poulewedstrijd in poule F tegen Marokko. Marokko won de wedstrijd met 2-0. Onder andere Hakim Zyjech had een grote rol in de wedstrijd. België speelt de laatste match tegen het sterke Kroatië.

Oude selectie België

De selectie van België is dus wel één van de oudere selectie tijdens het WK 2022. Bovendien gaan de cijfers over de gemiddelde WK selectie. Als we kijken naar het basis elftal van België tegen Marokko komen er veel hogere cijfers uit. De gemiddelde leeftijd van België in de wedstrijd tegen Marokko was 29,9 jaar. Dat is behoorlijk oud in de voetballerij.

 1. Courtois – 30 jaar
 2. Vertonghen – 35 jaar
 3. Alderweireld – 33 jaar
 4. Castagne – 26 jaar
 5. Onana – 21 jaar
 6. Meunier – 31 jaar
 7. Witsel – 33 jaar
 8. T. Hazard – 29 jaar
 9. E. Hazard – 31 jaar
 10. De Bruyne – 31 jaar
 11. Batshuayi – 29 jaar

Is de selectie van België te oud?

Of de selectie van België te oud is, is natuurlijk moeilijk te zeggen. De selectie van topfavoriet Brazilië is ook heel oud. Vaak is het geheime ingrediënt voor succes op een WK een mix tussen jonge en oude spelers. De gemiddelde leeftijd van WK landen is gebaseerd op alle 26 spelers in de WK selectie. Er wordt dus geen rekening gehouden met de definitieve opstelling. Bij België zijn de basisspelers ouder dan de gemiddelde leeftijd van België op het WK. De gemiddelde leeftijd van de basis selectie van België (29,9 jaar) in de match tegen Marokko was dus hoger dan het oudste team op het WK (Iran, 28,9 jaar)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *