Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Rustdagen tijdens het WK 2022

Rustdagen tijdens het WK 2022

Wat zijn rustdagen tijdens het WK 2022? Tijdens ieder WK worden er een aantal rustdagen ingelast door de FIFA. Deze rustdagen zijn er voor de spelers om hen van wat te voorzien tijdens de intensieve weken van het toernooi. Het WK 2022 in Qatar is een bijzonder toernooi in meerdere opzichten. Het is het kortste toernooi ooit gehouden sinds 1978. Dit heeft er onder meer mee te maken dat het toernooi wordt georganiseerd in de winter. Waardoor alle competities wereldwijd nog in volle gang zijn. Hierdoor worden er in een vrij korte tijd veel wedstrijden gepland. Ook is de winterstop voor een deel ingekort. Daardoor is de kans op blessures groter. Op rustdagen zijn er dus geen WK wedstrijden vandaag.

Rustdagen WK 2022

Hoeveel rustdagen zijn er tijdens het WK 2022 in Qatar

Tijdens het toernooi in Qatar 2022 worden er in totaal zes rustdagen gegeven aan de spelers. Deze dagen zijn er om de spelers wat rust te geven en herstel van mogelijke (lichte) blessures.  Er zitten geen rustdagen tussen de groepsfase en de knock-out fase. De zes rustdagen worden verspreid over de kwartfinales en halve finales van het toernooi. Vaak worden er een aantal activiteiten ingepland om de spelers kennis te laten maken met de cultuur en lokale bewoners van het land. Ook worden er vaak activiteiten gepland om de teamspirit te verhogen. Want om het ver te schoppen op een eindtoernooi is de teamspirit minstens net zo belangrijk als de kwaliteit van het team.

Wanneer zijn de rustdagen tijdens het WK 2022

De FIFA heeft bepaald wanneer de rustdagen zijn tijdens het WK 2022. In totaal gaat het om zes rust dagen. De rustdagen worden ingelast na de groeps- en knock-out fase van het toernooi. Pas na de achtste finales zijn er twee rustdagen deze zijn op 7 en 8 december 2022. Na de kwartfinale zijn er weer twee ingelast op 11 en 12 december. De laatste twee rustdagen zijn ingepland na de halve finales op 15 en 16 december.

Wat doen de oranje spelers tijdens een rustdag

Ieder toernooi heeft een eigen invulling van de rustdagen. Benieuwd naar wat de oranje spelers doen tijdens een rustdag? Een rustdag wil niet per se zeggen dat de spelers de hele dag in het hotel kunnen relaxen. Onder leiding van bondscoach Louis van Gaal zal er zeker getraind worden. Wel wordt er vaak voor een training gekozen waarbij het plezier naar boven moet komen. Hierdoor groeit het moreel van de groep. Dit kan ertoe leiden dat de Oranje mannen goed in hun vel zitten als zij beginnen aan de volgende wedstrijden. Soms mogen de spelersvrouwen even langskomen in het hotel. Dan zien de spelers hun vrouw en kinderen even na een lange intensieve periode van alleen maar voetbal.

Zijn er drinkpauzes tijdens de wedstrijd

In de stadions van het WK 2022 is er airconditioning. Hierdoor zal er geen ingelaste drinkpauze komen tijdens de wedstrijden. Vanaf de knock-out fase zal er na 90 minuten bij een gelijke stand natuurlijk wel even kort de gelegenheid zijn voor de coach om nog wat laatste tactische wijzigingen door te geven. En voor de spelers om even een korte drinkpauze in te lassen.

Meest gestelde vragen

Wanneer zijn er rustdagen tijdens het WK 2022?

De rustdagen zijn er na de achtste finales. Twee rustdagen op 7 en 8 december. Vervolgens zijn er twee ingepland op 11 en 12 december. De laatste twee rustdagen van het toernooi zijn op 15 en 16 december.

Hoeveel rustdagen zijn er tijdens het WK 2022?

In totaal zijn er zes rustdagen tijdens het hele toernooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *